• SC Emmeloord wint van LSC Sneek
  LSC Sneek 1890 - SC Emmeloord 0-1 (0-1)
   
  In een superspannend en fascinerend voetbalgevecht heeft een hardwerkend SC Emmeloord een zwaarbevochten 0-1 overwinning op het Sneeker LSC 1890 geboekt. De Emmeloorders staan nu derde in deze 2e klasse met slechts drie punten achterstand op de beide koplopers VV Lemelerveld en LAC Frisia Leeuwarden. De Emmeloorders begonnen sterk en waren in het eerste half uur oppermachtig, maar zagen daarna de thuisploeg sterker worden. Het beslissende doelpunt viel vlak voor rust toen uit een perfecte counter Mart Marthijssen een voorzet van Maric Naaktgeboren bij de tweede paal binnentikte. In de tweede helft braken er benauwde momenten aan en stonden de polderboys zwaar onder druk, maar met het zweet tussen de billen werd deze belangrijke overwinning over de streep getrokken.
   
  Het tweede maakt indruk!
  Voorafgaand hadden de jongens van het tweede op indrukwekkende wijze met 1-3 van de beloften van LSC 1890 gewonnen. In deze wedstrijd scoorde Jordi Peerdeman met een fabuleuse omhaal een wereldgoal namens SC Emmeloord 2. Het tweede staat nu heel knap samen met GOMOS en GRC Groningen op een gedeelde eerste plek in de reserve hoofdklasse Noord.
   
  Voetbalmuseum!
  Een bezoekje aan het oude historische LSC sportpark met zijn authentieke houten tribune, antieke kantine, mooie oude elftalfoto's uit een ver verleden en prachtige oude attributen is een ongekende beleving voor elke groundhopper. Hier komt de geschiedenis van LSC uit 1890 weer helemaal tot leven en waan je je in een voetbalmuseum.
   
  Improviseren!
  De polderboys waren verre van compleet en moesten het deze wedstrijd zonder Jeroen Sipma, Olav Sieljes, Brian Mangnus, Rick Voskuil, Jordy Benjamins, Bastian Tabak en Abdel Boundati doen. Na enig puzzelwerk voor de technische staf kwam deze opstelling uit de koker van de beide trainers Dick Krommenhoek en Rob Nugter. Op doel stond Hans Portijk en centraal in de verdediging Gokhan Pala, Wouter Spit met daaromheen de beide backs Remco Jonkman en Wouter van der Velden. Het middenveld bestond uit Mart Matthijssen, Lucas Loosman en Wiebe Koopmans en in de voorhoede moesten Maric Naaktgeboren, spits Gerke Schaap en Rik Beekman voor het vuurwerk zorgen. Op de bank zaten Marc Loosman, Lars Sipma, Luuk Kappers en doelman Tim Schaafsma.
   
  Gezellige entourage!
  De entree was gratis en de wedstrijdsponsor deze wedstrijd was Fortune Coffee uit Sneek. Eerder was er een heuse ronde tafel persconferentie waar deze verslaggever de opstellingen van beide teams kreeg voorgeschoteld. Voor ongeveer 120 toeschouwers waaronder dertig SC Emmeloord supporters verschenen de Emmeloorder in het oranje uittenue aan de aftrap.
   
  Sterke beginfase!
  De Emmeloorders begonnen sterk en verschenen meteen drie keer gevaarlijk voor het Sneeker doel. Vanaf de flanken hadden Rik Beekman en Maric Naaktgeboren mooie snelle acties in huis. In deze veelbelovende beginfase kreeg SCE drie corners te nemen die niets zouden opleveren.  In de 8e minuut was Rik Beekman iedereen te snel af, maar helaas werd zijn indraaiende voorzet op het nippertje gemist door Maric Naaktgeboren. Bij een vrije trap van Gerke Schaap was Lucas Loosman de bliksemafleider waardoor Mart Matthijssen kon aanleggen, maar diens schot zeilde rakelings over. Even later vond Maric Naaktgeboren op volle snelheid de Friese doelman op zijn weg die fraai redding bracht. Dit sterke beginoffensief van SC Emmeloord leverde geen doelpunten op waarna ook de thuisploeg van zich liet horen. Tot de 30e minuut had SC Emmeloord het initiatief en een optisch veldoverwicht.
   
  Blessure Rik Beekman!
  Rond de 15e minuut bleef Rik Beekman na een harde overtreding geblesseerd op het veld liggen en kon hij niet meer verder. De ziekenboeg van SC Emmeloord begint nu aardig vol te raken. Dit was een fikse teleurstelling voor onze trainers die nu spits Marc Loosman binnen de ploeg brachten. Hierdoor moest Gerke Schaap noodgedwongen naar de rechtsbuiten positie verhuizen.
   
  Afstandsschoten!
  De thuisploeg probeerde met enkele afstandsschoten uit de tweede lijn het Emmeloordse doel onder vuur te nemen waar doelman Hans Portijk een puike partij stond te keepen. De meeste schoten zeilden naast of over, maar twee keer stond Portijk op de goede plek om redding te brengen. In de 32e minuut was er een schitterende afstandsschot van Wiebe Koopmans te zien die in eerste instantie op de paal uiteen spatte en uiteindelijk met een geweldige reflex ternauwernood door de Friese doelman tot corner werd verwerkt. De daaropvolgende corner veroorzaakte een scrimmage voor het Friese doel die helaas niets zou opleveren.
   
  Moeizame fase!
  Plotseling zakten de polderboys in en namen de Friezen het initiatief over. Na een oppermachtig eerste half uur vergaten de Emmeloorders hun eigen spel te spelen en sloop er iets in de ploeg. Het leek wel of de Emmeloorders ineens door angst waren bevangen. In de 38e minuut kreeg LSC 1890 binnen een minuut twee grote kansen om de wedstrijd op zijn kop te zetten.
  Een schot van Jorn Wester werd met een katachtige reflex door doelman Hans Portijk uit zijn doel geranseld waarna Allard Westerdijk in de rebound wederom Portijk op zijn weg vond. Na deze twee schitterende reddingen van onze doelman sloop er angst in de Emmeloordse ploeg en roken de Friezen bloed. De thuisploeg probeerde nu voor de rust met slimme steekballetjes op hun spitsen iets te forceren. In de Emmeloordse verdediging moesten Spit, Pala, Van der Velden en Jonkman alle zeilen bijzetten. Twee keer verschenen de Friezen via Allard Westerdijk en Jorn Wester dreigend voor het Emmeloordse doel.
   
  Voorsprong SCE
  Op slag van rust sloegen de polderboys vanuit een perfecte omschakel moment toe voor de 0-1 voorsprong. Het was Gerke die de diepte werd ingestuurd en op de achterlijn Maric wist te bereiken. De strakke voorzet van Maric schoot door richting de tweede paal waar Mart Matthijssen met een simpele intikker de score opende. Na dit doelpunt floot de scheidsrechter meteen voor de 0-1 ruststand.
   
  Sneeker offensief!
  Beide teams begonnen ongewijzigd aan de tweede helft en nu waren het de Friezen die het initiatief namen. Met een gigantische drive werd het Emmeloordse doel belegerd en omsingeld. Vooral de opkomende backs van LSC zorgden voor een constante dreiging en de Friezen kregen drie corners op rij te nemen. In de 52e minuut was er een gigantische scrimmage voor het Emmeloordse doel te zien waar uiteindelijk verdediger Gokhan Pala op de doellijn redding kon brengen. In de 54e minuut claimde LSC een strafschop omdat een Emmeloord speler tijdens een scrimmage hands zou hebben gemaakt, maar scheidsrechter Boerema liet terecht doorspelen.
   
  Grimmig!
  De sfeer werd steeds grimmiger omdat LSC uit alle macht iets wilde forceren en het niet wilde niet lukken om de juiste openingen te vinden. Bij SC Emmeloord stond de verdediging als een rots in de branding en stond het organisatorisch en tactisch goed. In deze fase van de tweede helft kwamen de polderboys er sporadisch uit en waren er maar twee spaarzame counters te zien, maar met strijd en inzet vochten de polderboys voor elke millimeter. Onder aanvoering van Spit, Matthijssen, Pala en de beide backs Jonkman en V.d. Velden hielden de Emmeloorders knap stand. Bij de spaarzame counters werden in de frontlinie Schaap, Marc Loosman en Naaktgeboren gezocht. In de 64e minuut kwam SC Emmeloord met de schrik vrij toen Patrick Zijda namens LSC een geweldige kanonskogel op het doel afvuurde. Dit verraderlijke schot werd onderweg van richting verandert, maar op het nippertje door doelman Portijk onschadelijk gemaakt. Even later kwamen de polderboys vanuit de omschakeling weer opzetten waarbij Schaap en Naaktgeboren op avontuur gingen.
   
  Zelfbeheersing!
  Een speler van LSC verloor even zijn zelfbeheersing door een forse trap op de knie van Gerke Schaap te geven. Heel even sloeg de vlam in de pan waarna de scheidsrechter de gemoederen weer kon sussen. Deze speler kreeg een gele kaart maar bleef oorlog zoeken waarna ook de trainer van LSC er genoeg van kreeg en hem ging wisselen.
   
  Omzettingen LSC!
  De thuisploeg ging nu snel achter elkaar drie keer aanvallend wisselen en probeerde uit alle macht voorin iets te forceren.
  Bij LSC kwamen nu Tom Doldersum, Rodi de Boer en topscorer Daan Daniels voor Allard Westerdijk, Maarten Kingma en Marco Ahmed binnen de lijnen en volgden er wat omzettingen. In een korte tijd kreeg LSC twee goede mogelijkheden, maar een kopbal van Tom Doldersum belandde op het dak van het doel terwijl even later uitblinker Marco Da Silva onze doelman op zijn weg vond. In de 72e minuut moest Emmeloord doelman Portijk met zijn vuisten in actie komen om een hard venijnig schot van Tom Doldersum onschadelijk te maken. In deze fase liep verdediger Remco Jonkman tegen een gele kaart aan die hij ook al in de eerste helft had kunnen krijgen. Het spel werd aan beide kanten nu feller en grimmiger.
   
  Plaagstootjes!
  Doordat LSC steeds meer risico ging nemen ontstonden er ruimtes voor SC Emmeloord om een paar gevaarlijke plaagstootjes uit te delen. Met enkele messcherpe counters werden Gerke Schaap, Maric Naaktgeboren en Marc Loosman de diepte ingestuurd. Op het middenveld wonnen Mart Matthijssen, Wiebe Koopmans en Lucas Loosman hun duels. Een inzet van Maric zeilde ternauwernood rakelings voorlangs en een vrije trap van Gerke werd op een haartje na gemist door Marc Loosman. In de 78e minuut glipte Maric op volle snelheid door de Friese verdediging waarna LSC doelman Jesse van Sermondt net op tijd kon ingrijpen.
   
  Twee wissels!
  Trainer Dick Krommenhoek bracht nog Lars Sipma en Luuk Kappers voor Gerke Schaap en Wiebe Koopmans binnen de lijnen waarna iedereen zich voor een spannende en bloedstollende slotfase kon opmaken. Vanaf de 78e tot de 90e minuut kwamen de Emmeloorders er niet meer uit en moesten de Emmeloorders helemaal terug in de verdedigende stellingen. Twee keer stond doelman Portijk op de goede plek om zijn team overeind te houden. De Friezen gaven nu vol gas en belegerden het Emmeloordse strafschopgebied waar nu voor elke millimeter werd gestreden. Er waren nog drie hachelijke en benauwde momenten voor het Emmeloordse doel te zien waarbij LSC wederom een strafschop claimde. Het was moeilijk om te zien of er hands werd gemaakt, maar de scheidrechter liet doorspelen.
   
  Teamprestatie!
  Met het zweet tussen de billen en een flinke dosis bloed, zweet en tranen hielden de dappere strijdvaardige polderboys stand.
  Een superbelangrijke 0-1 overwinning en een stevige derde plek in de tweede klasse K. Het gehele team vocht als een hechte eenheid en verdiend een groot compliment voor deze ongekende teamprestatie van formaat! Voor mij waren de grootste uitblinkers Mart Matthijssen, doelman Hans Portijk, Gokhan Pala, Wouter Spit en Wouter vd Velden. Voorin was Gerke Schaap weer als vanouds en zorgde Maric voor veel dreiging.
   
  Man van de wedstrijd bij LSC 1890: Marco Da Silva
  Man van de wedstrijd bij SC Emmeloord: Mart Matthijssen.
   
  Volgende week zondag 10 november speelt SC Emmeloord om 14:00 uur een thuiswedstrijd tegen het Veluwse VV Heerde. Vooraf komen om 11:00 de jongens van het tweede in actie tegen de beloften van VV Raptim uit Coevorden. Iedereen is bij beide wedstrijden van harte welkom in het altijd sfeervolle Blauwe Bastion.
   
  De wedstrijd VV Heerde - VV Zuidwolde werd vandaag bij een 0-1 stand vanwege een ernstige blessuregeval gestaakt. De beide koplopers VV Lemelerveld en LAC Frisia wonnen hun wedstrijden en SC Emmeloord staat keurig derde. Onderin pakte VENO Vollenhove zijn eerste puntje door met 1-1 bij VV Oerterp gelijk te spelen.
   
  Alle uitslagen van de Tweede Klasse K:
  LSC 1890 Sneek - SC Emmeloord 0-1
  VV Drachten - VV Lemelerveld 0-4
  VV Jubbega - SV Dedemsvaart 6-0
  VV Beilen - EMMS Slagharen 3-0
  VV Oerterp - VENO Vollenhove 1-1
  DTD Jelsum - LAC Frisia Leeuwarden 0-2
  VV Heerde - VV Zuidwolde Gestaakt
   
  De opstelling van LSC 1890 Sneek:
  Jesse van Sermondt, Lars Bos, Rene Cnossen, Maarten Kingma ( Tom Doldersum ), Bradley Steensma, Marco Ahmed ( Rodi de Boer ), Ramon Vallinga, Marco Da Silva, Jorn Wester, Allard Westerdijk ( Daan Daniels ) en Patrick Zijda.
  Wissels: Floris Bok, Rodi de Boer, Daan Daniels, Tom Doldersum, Jesse Molenaar.
  Gele kaart: Marco Ahmed
  Trainers: Erik van der Meulen en Marcel Priem
  Teammanagers: Ronnie Sijtsma en Erald Pietersma
  Medische staf: Brenda Sijtsma
  Assistent scheidsrechter: Gerrit Boorsma
   
  De opstelling van SC Emmeloord:
  Hans Portijk, Remco Jonkman, Wouter Spit, Gokhan Pala, Wouter van der Velden, Mart Matthijssen, Lucas Loosman, Wiebe Koopmans ( 80e Lars Sipma ), Rik Beekman ( 15e Marc Loosman ), Gerke Schaap ( 82e Luuk Kappers ) en Maric Naaktgeboren.
  Wissels: doelman Tim Schaafsma, Marc Loosman, Lars Sipma en Luuk Kappers.
  Afwezig: Olav Sieljes, Brian Mangnus, Jordy Benjamins, Rick Voskuil, Jeroen Sipma, Abdel Boundati.
  Gele kaart: Remco Jonkman
  Trainers: Dick Krommenhoek en Rob Nugter
  Keeperstrainer: Henk Boer
  Teammanager: Herman Vos
  Assistent scheidsrechter: Laurens de Witte 
   
  Schiedsrechter Jos Boerema uit Paterswolde
  Toeschouwers: 120
   
  Verslaggever: Klaas Huisman.