• SC EMMELOORD WEET WEER WAT VERLIEZEN IS.

  SC Emmeloord - LAC Frisia Leeuwarden 1 - 3 ( 1 - 1 )

  In een levendige aantrekkelijke open wedstrijd gaat SC Emmeloord thuis met 1-3 onderuit tegen LAC Frisia 1883 uit Leeuwarden. Voorafgaand hadden de jongens van het tweede met 1-2 van de beloften van LAC Frisia verloren.

  De eerste helft ging redelijk gelijk op met een paar goede kansen voor de polderboys. Uit de eerste de beste serieuse kans opende LAC Frisia via Tarik Bourakba na defensief geklungel de score op De Ervenbos. Daarna volgde met een verwoestende uithaal de schitterende 1-1 gelijkmaker van Gerke Schaap. Vlak voor rust had SC Emmeloord weer op voorsprong moeten komen, maar dit gebeurde niet waarna LAC Frisia het heft in handen nam.

  In een rommelige matige tweede helft kwamen de Frisianen bovendrijven en liep SC Emmeloord achter de feiten aan. Met twee prachtige doelpunten behaalde LAC Frisia een dikverdiende 1-3 overwinning op SC Emmeloord.

  Onderaan dit verslag alle uitslagen van de tweede klasse K en de opstellingen van beide teams.

  Bij SC Emmeloord ontbraken Jeroen Sipma, Brian Mangnus, Rik Beekman, Lucas Loosman en Abdul Boundati.Eerder had Rik Beekman weer wedstrijdritme bij het tweede opgedaan die totaal onnodig met 1-2 onderuit gingen tegen LAC Frisia 2. Op doel stond Hans Portijk met daarvoor het centrale duo Gokhan Pala en Olav Sieljes geflankeerd door de beide backs Remco Jonkman en Wouter Spit. Het middenveld bestond uit Mart Matthijssen, Wouter van der Velden en Marc Loosman. In de frontlinie gingen Maric Naaktgeboren, spits Bastian Tabak en Gerke Schaap op zoek naar de doelpunten. De wissels waren doelman Tim Schaafsma, Wiebe Koopmans, Jordy Benjamins en Rick Voskuil.

  De Leeuwarder Athletische Club Frisia verscheen in hun schitterende originele authentieke marine blauw en okergele tenue aan de aftrap. SC Emmeloord speelde deze thuiswedstrijd in het Oranje uittenue. Voor ongeveer 200 toeschouwers verschenen beide teams op een gezellig en sfeervol Sportpark Ervenbos aan de aftrap. De polderboys werden deze wedstrijd uitbundig aangemoedigd door de vaste Blue Tifosi Side onder aanvoering van de Mark Nienhuis Ultraboys!

  In een levendige eerste helft probeerde LAC Frisia met technisch verzorgd voetbal het initiatief te nemen. De Frisianen creeerden weliswaar met veel bewegende spelers een optisch veldoverwicht, maar konden amper gevaarlijk worden. Tot aan de 30e minuut was er geen doorkomen aan voor LAC Frisia en hield de Emmeloordse verdediging knap stand. Bij balverlies haperde regelmatig de omschakeling bij LAC Frisia en kwamen de polderboys er razendsnel uit. Deze gevaarlijke uitbraken leverde SC Emmeloord een paar goede kansen op. Na deze openingsfase herpakte LAC Frisia zich weer en gingen de Blauw Gelen op zoek naar een voorsprong. Met name Noel Wever, Hidde Pater, Tarik Bourakba en Willem Schreider doken gevaarlijk op voor het Emmeloordse doel, maar de eindpassing oogde onzuiver en werden telkens eenvoudig onderschept door de verdediging van SC Emmeloord. Het centrale duo Gokhan Pala en Olav Sieljes bewaakten het IJzeren Gordijn en wisten menig aanval te verijdelen. In de aanval rouleerden Marc Loosman, Wouter van der Velden regelmatig met Bastian Tabak of Gerke Schaap van positie waardoor de verdediging van LAC Frisia regelmatig alle zeilen moesten bijzetten.

  In de 30e minuut kwam de Lackskun na defensief geklungel bij SC Emmeloord uit de eerste de beste kans op een 0-1 voorsprong.
  Een dieptebal werd eerst uitstekend door Gokhan Pala onderschept waarna Olav Sieljes pardoes mistastte en over de bal heen maaide. Deze afvallende bal kwam voor de voeten van topscorer Tarik Bourakba die dit buitenkansje meteen uitpakte door met een strak geplaatst schot in de benedenhoek doelman Hans Portijk te passeren voor de 0-1 voorsprong voor LAC Frisia. De polderboys reageerden meteen en trokken vol goede moed ten aanval. Vanaf de tribune lieten nu ook de Mark Nienhuis Ultraboys zich luidkeels horen waarna de Blue Tifosi massaal achter het team ging staan. Een ziedend vlammend schot van Maric Naaktgeboren werd stijlvol door de Friese doelman met een uitstekende reflex tot corner verwerkt. Deze corner zwaaide voor het doel en werd niet goed weggewerkt en door good old Gerke Schaap opgepikt.

  In de 35e minuut scoorde Gerke Schaap met een verwoestende uithaal van grote afstand de 1-1 gelijkmaker voor SC Emmeloord.
  Deze raketinslag werd uitbundig in het Blauwe Bastion gevierd waarbij de Blue Tifosi Nienhuis Ultraboys letterlijk door de geluidsbarriere gingen. Na deze 1-1 wankelde de Lackskun en kreeg SC Emmeloord via Maric Naaktgeboren en Olav Sieljes twee goede kansen om op voorsprong te komen. Uit een indraaiende corner van Gerke Schaap kopte Olav Sieljes rakelings naast.
  Met een hoopgevende 1-1 stand gingen we rusten.

  In de rust bleef Marc Loosman achter in de kleedkamer en kwam aanvaller Rick Voskuil in de ploeg. Bij LAC Frisia kwam nu Abbas Mampuya voor Guus Kuipers in de ploeg. De polderboys begonnen sterk en gedreven aan de tweede helft, maar zakten daarna diep weg.

  Net als in de eerste helft waren de eerste kansjes opnieuw voor SC Emmeloord waarbij Bastian Tabak zijn schot door de Friese doelman zag worden gekeerd. Pogingen van Maric Naaktgeboren en Wouter van der Velden zeilden voorlangs of over het Friese doel. Aan de andere kant doken ook de blauw gelen twee keer gevaarlijk op, maar had invaller Abbas geen controle over de bal en vond topscorer Tarik Bourakba doelman Hans Portijk op zijn weg.

  In de 55e minuut scoorde Vincent Hoekema namens LAC Frisia met een gigantische kanonskogel de 1-2 en liep SC Emmeloord weer achter de feiten aan. Hier ging een vlotte aanval over vele schijven aan vooraf waarbij de Emmeloordse verdediging even uit positie stond. Even buiten het strafschopgebied nam Vincent Hoekema deze bal op zijn pantoffel en joeg hij deze kanonskogel snoeihard tegen de touwen voor de 1-2 voorsprong voor LAC Frisia.

  De Emmeloorders probeerden onder de Friese druk uit te komen maar konden aanvallend geen potten meer breken. Bij balverlies haperde de omschakeling en kreeg LAC Frisia goede kansen om de score uit te breiden. Twee keer moest doelman Hans Portijk handelend optreden en de verdediging van SC Emmeloord draaide nu overuren om zich staande te houden. Beide teams gingen nog eens wisselen waarbij beide trainers met een paar aanpassingen en omzettingen het anders gingen neerzetten. Bij SC Emmeloord kwam nu Wiebe Koopmans voor de moegestreden Wouter Spit binnen de lijnen terwijl bij LAC Frisia de pinchhitters Erwin Wenselaar en Tom Winters in de ploeg. De grote uitblinker aan Friese kant smaakmaker Tarik Bourakba kreeg in de 82e minuut nog een publiekswissel.

  Tot overmaat van ramp moest SC Emmeloord in de slotfase met tien man verder toen verdediger Olav Sieljes met zijn tweede gele kaart naar de kleedkamer werd gestuurd. Het grootste gedeelte van deze wedstrijd was Olav Sieljes een rots in de branding, maar ook zijn partner Gokhan Pala speelde een sterke partij.

  Nadat namens Frisia met name Noel Wever twee kansen had verprutst viel in de 90e minuut alsnog de definitieve mokerslag.
  Het was invaller Erwin Wenselaar die op volle snelheid door de Emmeloordse verdediging heen glipte en vervolgens met een rake schuiver in de verre hoek ook doelman Portijk kansloos liet voor de uiteindelijke 1-3 eindstand voor LAC Frisia.

  Rest ons om LAC Frisia met deze verdiende overwinning te feliciteren want in een matige tweede helft gaven de polderboys niet meer thuis.

  De scheidsrechter had pardoes een 1-2 eindstand definitief gemeld, maar dit zal nog wel worden aangepast in Sportlink want het werd dus overduidelijk 1-3. Verder floot Boerema een uitstekende wedstrijd! Door deze 1-3 overwinning staan de Frisianen nu op de derde plek in de tweede klasse K en is SC Emmeloord naar de 5e plek afgezakt.

  Koploper VV Lemelerveld morste thuis punten door met 1-1 tegen de nieuwe nummer vier VV Heerde gelijk te spelen. De nummer twee VV Jubbega won thuis nipt met 3-2 van Zuidwolde. Onderin boekte VENO Vollenhove een verrassende 2-3 overwinning bij VV Drachten.

  Hieronder alle uitslagen van de Tweede Klasse K.

  Man van de wedstrijd bij SC Emmeloord: Gokhan Pala
  Man van de wedstrijd bij LAC Frisia: Tarik Bourakba

  Volgende week speelt SC Emmeloord een uitwedstrijd bij VV Beilen.

  Deze wedstrijd begint volgende week zondag 14:00 uur op sportpark Noordwest te Beilen.
  Vandaag speelde VV Beilen uit in Sneek met 2-2 gelijk bij LSC 1890. De geel zwarten staan nu op de 8e plek in deze tweede klasse.

  De voorbeschouwing volgt in de loop van komende week!

  Alle uitslagen van de Tweede Klasse K:
  SC Emmeloord - LAC Frisia 1-3
  LSC 1890 Sneek - VV Beilen 2-2
  SV Dedemsvaart - EMMS Slagharen 4-4
  VV Lemelerveld - VV Heerde 1-1
  VV Jubbega - VV Zuidwolde 3-2
  VV Drachten - VENO Vollenhove 2-3
  DTD Jelsum - VV Oerterp 0-0

  De opstelling van SC Emmeloord:
  Hans Portijk, Remco Jonkman, Olav Sieljes, Gokhan Pala, Wouter Spit ( 80e Wiebe Koopmans ), Mart Matthijssen, Wouter van der Velden ( 60e Jordy Benjamins ), Marc Loosman ( 45e Rick Voskuil ), Gerke Schaap, Bastian Tabak en Maric Naaktgeboren.
  Wissels: doelman Tim Schaafsma, Wiebe Koopmans, Rick Voskuil en Jordy Benjamins.
  Rode Kaart: Olav Sieljes ( 82e minuut tweede keer geel )
  Afwezig: Rik Beekman, Jeroen Sipma, Brian Mangnus, Lucas Loosman.
  Trainers: Dick Schuurman en Rob Nugter
  Keeperstrainer: Henk Boer
  Teammanager: Herman Vos
  Assistentleider: Klaas Huisman
  Assistent scheidsrechter: Laurens de Witte uit Marknesse.

  De opstelling van LAC Frisia Leeuwarden:
  Danyo Zunnenberg, Douwe Wim Terpstra, Vincent Hoekema, Edwin Schaafsma, Max Huiskamp, Noel Wever, Hidde Pater, Tarik Bourakba ( 82e Tom Winters ), Jeroen Kuipers, Guus Kuipers ( 45e Abbas Mampuya ) en Willem Schreiber ( 80e Erwin Wenselaar ).
  Wissels: doelman Mitchel Timmer, Erwin Wenselaar, Abbas Mampuya, Tom Winters.
  Gele kaart: Guus Kuipers
  Trainer: Marcel Valk
  Teammanager: Albert Schaafsma
  Medische staf: Salvatore Tundo
  Assistent scheidsrechter: Jimmy ten Hoeve

  Verslaggever: Klaas Huisman.