• SC Emmeloord - SC Stadskanaal 3 - 3 ( 2 - 2 )

  In een hartstochtelijk, levendig en doelpuntrijk voetbalgevecht heeft SC Emmeloord met 3-3 gelijkgespeeld tegen subtopper SC Stadskanaal. Deze enerverende, open transparante wedstrijd was precies een kopie van de wedstrijd van vorig seizoen die eveneens op een 3-3 gelijkspel bleef steken.
  Meteen vanaf de aftrap voltrok zich een rommelig, maar ook een boeiend en fascinerend spektakelstuk waarbij beide teams zich niet verstopten en volop de aanval speelden.

  Voorafgaand had het tweede team van SC Emmeloord nipt met 1-2 van de beloften van VV Hoogeveen verloren.

  De enige smetjes na afloop waren de blessures voor Wiebe Koopmans en Marc Loosman, waarbij vooral de blessure van spits Marc Loosman behoorlijk ernstig lijkt te zijn.

  De opstelling van SC Emmeloord:
  Tim Schaafsma, Wiebe Koopmans ( 32e Wouter Spit ), Gokhan Pala, Olav Sieljes, Wouter van der Velden, Mart Matthijssen, Jeroen Sipma, Lucas Loosman, Gerke Schaap, Marc Loosman ( 85e Harm van Wieren ) en Rik Beekman ( 62e Maric Naaktgeboren ).
  Wissels: doelman Niels Boomsma, Wouter Spit, Harm van Wieren, Chris Pot, Koen Boneschansker en Maric Naaktgeboren.
  Afwezig/Gebl: Remco Jonkman, Luuk Kappers, Maarten Ebbers, Abdul, Brahim & Bilal Boundati.
  Trainers: Dick Krommenhoek en Rob Nugter
  Keeperstrainer: Henk Boer
  Teammanagers: Klaas Huisman en Herman Vos
  Medische staf: Arianne Denkers
  Assistent scheidsrechter: Laurens de Witte uit Marknesse

  De opstelling van SC Stadskanaal:
  Royce Geerlings, Erik Kok, Jordy Geerlings, Robbert Pals, Sten Vos, Niek van der Woude, Robin Boerhof ( 75e Sander van Hoorn ), Jelmer Valk, Tristan Rotman, Roy Tolner en Robert Oosting.
  Wissels: doelman Rick Arends, Sander van Hoorn, Martijn van der Goot en Thom Bos.
  Gele kaart: Jordy Geerlings
  Trainers: Rick Slor en Stoffer Bakker
  Teammanagers: Menno Schreuder en Henk Hoogland
  Medische staf: Wout Geerlings
  Assistent scheidsrechter: Peter Bakker

  De scheidsrechter: Dhr. Jos Boerema uit Paterswolde
  Toeschouwers: 200

  Onder een aangenaam fris voorjaarszonnetje verschenen beide teams aan de aftrap. De kleurrijke tulpenvelden staan volop in bloei in de Noordoostpolder en blijven altijd een bijzondere attractie. Onze tegenstander uit het Groningse Stadskanaal hadden er een lange busreis op zitten, maar waren nog diep onder de indruk van alle mooie tulpen en hadden hun fel gekleurde Rood Blauwe uittenue meegenomen. Binnen drie minuten moesten de Knoalsters al een tegendoelpunt incasseren en schrokken de Groningers wakker uit hun tulpendroom. In een levendige aantrekkelijke openingsfase golfde het spel in een hoog tempo op en neer. De meeste toeschouwers waren nog maar net binnen of knipperden met hun ogen en leken in een heuse rollercoaster te zijn beland. Meteen vanaf de aftrap moest de doelman van Stadskanaal in actie komen om een schot van Gerke Schaap te pareren.

  Aan de andere kant moest de Beer van Emmeloord alle zeilen bijzetten om Sten Vos en Robert Oosting van het scoren te houden. Nadat een schot van Vos over het doel verdween en Oosting namens Stadskanaal doelman Tim Schaafsma op zijn weg vond kwamen de polderboys weer opzetten. Een snelle uitbraak van Gerke Schaap leverde SC Emmeloord in de 3e minuut een corner op. Deze indraaiende corner van Gerke Schaap kwam gevaarlijk voor het doel waar Mart Matthijssen en Jeroen Sipma al positie hadden genomen. Het was even moeilijk te zien, maar het was uiteindelijk Mart Matthijssen die deze bal strak in de korte hoek kopte voor de snelle 1-0 voorsprong voor SC Emmeloord in de 3e minuut. Na deze snelle 1-0 voorsprong bleven de polderboys vol gas geven en wist Wouter van der Velden onze spits Marc Loosman te bereiken. Helaas kon Marc Loosman deze lastige bal niet onder controle krijgen en verdween zijn inzet naast het doel.Er gebeurde ontzettend veel in de beginfase van deze enerverende wedstrijd. In de 8e minuut ontstak onze trainer Dick Krommenhoek in grote woede bij een misverstandje tussen verdediger Gökhan Pala en doelman Tim Schaafsma, maar gelukkig liep het allemaal met een sisser af. Na de 1-0 probeerde Stadskanaal het initiatief naar zich toe te trekken een aan te zetten. Ondanks het Gronings veldoverwicht bleven ook de Emmeloorders via de counter er gevaarlijk uitkomen.

  Rond de 15e minuut werd de Blonde Torpedo Rik Beekman twee keer gelanceerd, maar beide keren werd Rik Beekman vakkundig door het Groningse afweergeschut onderschept. Een vrije trap van Wiebe Koopmans zeilde rakelings over waarna de rood blauwen uit Stadskanaal weer kwamen opzetten.
  Bij een snelle Groningse uitbraak moest verdediger Wiebe Koopmans alles uit de kast halen om de grillige spits Robert Oosting te kunnen onderscheppen. Even later zeilde een verraderlijk schot van Robert Oosting rakelings naast het Emmeloordse doel.In de 22e minuut viel de 1-1 gelijkmaker toen Robert Oosting heel fraai de achterlijn wist te halen om vervolgens een strakke voorzet af te leveren. Deze voorzet werd door iedereen inclusief doelman Tim Schaafsma gemist en schoot door richting de tweede paal waar Robin Boerhof alleen zijn teen hoefde uit te steken om deze bal tegen de touwen te werken voor de 1-1 gelijkmaker. Na deze 1-1 gelijkmaker brak er een loodzware en moeilijke fase aan voor SC Emmeloord.

  De Knaolsters werden nu sterker en belegerden het Emmeloordse strafschopgebied. De polderboys loerden op de counter, maar kwamen er nog amper uit. Bij een voorzet van de supersnelle vleugelspeler Sten Vos tastte doelman Tim Schaafsma helemaal mis, maar kwam SC Emmeloord met de schrik vrij toen Tristan Rotman de rebound over het doel schoot. In de 32e minuut tastte doelman Tim Schaafsma opnieuw mis bij een splijtende dieptebal op spits Robert Oosting. Deze behendige grillige spits zag hoe de doelman van Emmeloord deze bal verkeerd beoordeelde, nam de bal in de loop mee en scoorde heel beheerst de 1-2 voor SC Stadskanaal. Tegelijkertijd bleef verdediger Wiebe Koopmans kermend van de pijn op de grond liggen en bleek hij vanwege een pijnlijke lies niet meer verder te kunnen. Nu kwam de weer van een blessure teruggekeerde Wouter Spit voor Wiebe Koopmans binnen de lijnen. De Groningers kregen nog een goede kans waarbij een afvallende van Robert Oosting met moeite tot corner werd verwerkt.Vlak voor rust kantelde de wedstrijd en kwam SC Emmeloord weer opzetten. Onder aanvoering van Gokhan Pala, Mart Matthijssen, Jeroen Sipma en de broertjes Marc Loosman en Lucas Loosman trokken de blauwen ten strijde. Voorin waren Gerke Schaap, Marc Loosman en Rik Beekman constant in beweging.Na een schitterende aanval via Mart Matthijssen en Marc Loosman vergat de opkomende back Wouter van der Velden af te drukken en schoot hij te gehaast over.

  In de 42e minuut tastte de doelman van Stadskanaal Royce Geerlings helemaal mis bij een listige hoge bal van Wouter van der Velden. Deze doelman moest lossen waarna Marc Loosman en Jeroen Sipma niet konden profiteren. De polderboys kregen de smaak nu te pakken en bleven volop de aanval spelen.
  Met een schitterende dieptepass stuurde Wouter Spit onze spits Marc Loosman op avontuur die vervolgens hardhandig in het strafschopgebied onderuit werd gehaald. De scheidsrechter twijfelde niet en wees onmiddelijk naar de stip! Deze spijkerharde overtreding op Marc Loosman leverde SC Emmeloord in de 44e minuut een strafschop op. Onze penaltyspecialist Gokhan Pala kwam als een echte sultan aangelopen om vervolgens feilloos ala Neeskens de doelman te passeren voor de dikverdiende 2-2 gelijkmaker. Deze 2-2 gelijkmaker kon niet op een beter moment vallen en gaf de burger moed voor de tweede helft.

  De tweede helft begon echter dramatisch voor SC Emmeloord. Terwijl de meeste toeschouwers nog in de kantine zaten lag in de 46e minuut de 2-3 al achter doelman Tim Schaafsma in de touwen. Hier ging een grove inschattingsfout van de Emmeloordse verdediging aan vooraf waarna Sten Vos op volle snelheid de achterlijn wist te halen. De voorzet van Sten Vos zette iedereen bij Emmeloord op het verkeerde been en kwam bij de volledig vrijstaande spits Robert Oosting terecht. Deze grillige goaltjesgetter draaide en kapte om zijn as om vervolgens heel fraai de bal strak in de hoek te schieten voor de 2-3 voorsprong voor Stadskanaal. Kort hierop kwam SC Emmeloord met de schrik vrij toen een snelle uitbraak van Stadskanaal vakkundig door verdediger Olav Sieljes werd onderschept.

  De toeschouwers konden na deze 2-3 achterstand hun ogen niet geloven toen de blauwe machine weer op volle toeren ging draaien. In de 52e minuut scoorde Jeroen Sipma met een verwoestende uithaal de bevrijdende 3-3 gelijkmaker en was het hek van de dam. De Blauwen trokken de wedstrijd nu naar zich toe en zagen hoe de doelman van Stadskanaal een kanonskogel van Wouter van der Velden niet onder controle kreeg. Helaas wist Jeroen Sipma niet in de rebound te profiteren, maar de geest was uit de fles en SC Emmeloord rook nu bloed. In een hoog tempo golfde deze rommelige wedstrijd op en neer. Beide teams grossierden in fouten, maar dat maakte dit voetbalspektakel alleen maar leuker. Namens Stadskanaal vonden Robert Oosting, Sten Vos en Tristan Rotman de beer van Emmeloord doelman Tim Schaafsma op hun weg. Met drie fraaie reddingen maakte doelman Tim Schaafsma zijn eerdere fout meer dan goed. Aan de andere kant moest de doelman van Stadskanaal in actie komen om venijnige schoten van Marc Loosman en Gerke Schaap te pareren. Intussen was bij SC Emmeloord het jeugdtalent Maric Naaktgeboren voor de moegestreden Rik Beekman in de ploeg gekomen. Deze behendige onberekenbare dribbelaar loste meteen een verraderlijk schot af waar de doelman van Stadskanaal op zijn hoede moest zijn. Een gevaarlijke voorzet van Gerke Schaap veroorzaakte een scrimmage voor het Groningse doel waar de verdediging net op tijd kon ingrijpen. De mooiste aanval kwam in de 75e minuut toen na een een-twee tussen Gerke Schaap en Wouter Spit de bal net niet door Marc Loosman kon worden binnengetikt. Vervolgens zette twee vermeende handsballen het blauwe bastion in vuur en vlam. In de 78e minuut veerde iedereen bij SC Emmeloord overeind toen de bal tijdens een kluts twee keer tegen een Gronings arm terecht kwam. De verder uitstekend fluitende scheidsrechter Jos Boerema vond het geen opzettelijk hands en weigerde de bal op de stip te leggen. Plotseling waren de polderboys even van slag en kwamen de rood blauwen weer opzetten. Onze doelman had grote moeite om een hoge bal onder controle te krijgen en zag hoe pogingen van Robert Oosting en Robbert Pals er niet ingingen. Na een enorme verdedigingsfout van Olav Sieljes kwamen de blauwen opnieuw met de schrik vrij toen Robert Oosting vergat af te drukken.

  In een hectische superspannende slotfase werd de doorgebroken Marc Loosman randje strafschopgebied hardhandig neergelegd en bleef onze blauwe stormram geblesseerd op het veld liggen. De verdediger Jordy Geerlings van Stadskanaal kwam er met een gele kaart zeer genadig vanaf want een donkerrode kaart had nu niet misstaan. De zeer tolerante scheidsrechter Jos Boerema was eigenlijk helemaal niet van plan om vandaag met kaarten te strooien en liet ontzettend veel toe, maar nu kon hij niet anders. Ondertussen bleef spits Marc Loosman kermend van de pijn op de grond liggen en bleek hij zelfs even later bloed over te geven. De wedstrijd lag enige minuten stil omdat Marc moest worden behandelt en Harm Aboe van Wieren nog even warm moest lopen om hem te vervangen. Met een beschadiging in de luchtpijp moest Marc Loosman na afloop van de wedstrijd naar het ziekenhuis in Sneek worden afgevoerd. Het is nu afwachten hoe het met Marc Loosman is gesteld, maar iedereen is nu bezorgd bij SC Emmeloord.

  In de absolute slotfase kwam SC Emmeloord nog dichtbij de winst. Pogingen van Gerke Schaap en Mart Matthijssen werden geblokt waarna invaller Maric Naaktgeboren bijna doel trof en zijn inzet rakelings naast zag gaan. Precies net als vorig jaar eindigt deze wedstrijd tussen SC Emmeloord en SC Stadskanaal in een doelpuntrijk 3-3 gelijkspel.

  Man van de wedstrijd SC Emmeloord: Marc Loosman
  Man van de wedstrijd SC Stadskanaal: Robert Oosting

  In de top van de tweede klasse heeft VV Lemelerveld dure punten gemorst door met 1-1 bij FC Assen gelijk te spelen. De koploper SV Dalfsen maakte geen fout en won zijn wedstrijd met 1-3 bij Asser Boys.
  Onderin boekte vv Zuidwolde een belangrijke 3-1 overwinning op VV Beilen, maar blijven SC Erica en Asser Boys verliezen.


  Op Maandag 22 April Tweede Paasdag speelt SC Emmeloord een uitwedstrijd bij koploper SV Dalfsen.
  Deze wedstrijd begint dan 14:00 uur op sportpark Gerner te Dalfsen.
  De blauwe Marionbus vertrekt op tweede paasdag om 11:45 uur.

  Alle uitslagen van de Tweede Klasse L:
  SC Emmeloord - SC Stadskanaal 3-3
  Asser Boys - SV Dalfsen 1-3
  FC Assen - VV Lemelerveld 1-1
  VV Zuidwolde - VV Beilen 3-1
  SV Dedemsvaart - Germanicus Coevorden 1-1
  SC Erica - Rolder Boys 0-1
  VV Valthermond - VV Heerde 1-0

  Verslaggever: Klaas Huisman.