• SV Dalfsen - SC Emmeloord 2 - 0 ( 1 - 0 )

  Een zwaar gehavend en geïmproviseerd SC Emmeloord komt dichtbij een gelijkspel, maar gaat in een enerverende wedstrijd totaal onnodig met 2-0 onderuit bij koploper SV Dalfsen. Er ontbraken maar liefst zes basisspelers bij de polderboys waar de jeugdtalenten Jordy Benjamins en Maric Naaktgeboren in de basis mochten starten. Met name in de beginfase kwamen de Emmeloorders sterk en gedreven uit de startblokken en toonde het team lef en bravoure.

  Nadat SV Dalfsen in de 20e minuut door een verdedigingsfout op voorsprong kwam gingen de Emmeloorders door een moeilijke en rommelige fase. In een boeiende en meeslepende tweede helft gingen de dappere en strijdvaardige polderboys volop in de achtervolging en hing de gelijkmaker lange tijd in de lucht.

  Beide teams kregen de nodige kansen en de allergrootste mogelijkheid was vlak voor tijd voor Gerke Schaap die jammerlijk miste. Uit de directe tegenstoot scoorde topscorer Jeroen Kamphuis in de 89e minuut met een verwoestende uithaal de 2-0 voor koploper SV Dalfsen. Een wedstrijdverslag over het geluk van een aanstaande kampioen en de pech voor een grillig en onstuimig SC Emmeloord in ontwikkeling.

  De opstelling van SV Dalfsen:
  Mark Knol, Niek van Ringen, Koen Sloot, Joren Rietman, Sjoerd Klarenbeek, Frank Schurer, Jeroen Kamphuis ( 89e Nick Dommerholt ), Erik Koedijk ( 60e Daan van der Vegt), Gijs Wiltvank, Fernandez Pruik en Luc van der Vegt ( 75e Bas Pietersma ).
  Wissels: doelman Chiel Huisjes, Iwan Haarman, Bas Pietersma, Daan van der Vegt en Nick Dommerholt.
  Gele kaarten: Fernandez Pruik en Daan van der Vegt 
  Trainer: Jacob Grooten
  Teammanagers: Arjan Bosch en Ard Busscher
  Assistent scheidsrechter: Niek van der Vegt

  De opstelling van SC Emmeloord:
  Tim Schaafsma, Olav Sieljes, Harm van Wieren, Wouter Spit (80e Brahim Boundati ), Wouter van der Velden, Mart Matthijssen, Lucas Loosman (35e Luuk Kappers), Jeroen Sipma, Gerke Schaap, Jordy Benjamins (52e Koen Boneschansker) en Maric Naaktgeboren.
  Wissels: doelman Robert Greven, Koen Boneschansker, Luuk Kappers en Brahim Boundati.
  Geblesseerd/Afw: Remco Jonkman, Gökhan Pala, Wiebe Koopmans, Marc Loosman, Rik Beekman, Abdul Boundati en Niels Boomsma.
  Gele kaarten: Olav Sieljes en Harm van Wieren
  Trainers: Dick Krommenhoek en Rob Nugter
  Keeperstrainer: Henk Boer
  Teammanagers: Klaas Huisman en Herman Vos
  Medische staf: Arianne Denkers
  Assistent scheidsrechter: Wouter Bijl

  De scheidsrechter: Dhr. Remco van der Wal uit Roden
  Toeschouwers: 300

  Vorige week overleed op 64 jarige leeftijd de oud-trainer en clubman van SV Dalfsen Dhr. Bert Spies. Voorafgaand aan deze wedstrijd was er een indrukwekkende minuut stilte om even stil te staan bij deze markante clubman die veel voor het voetbal in Dalfsen heeft betekent. Mede door toedoen van Dhr. Bert Spies zijn alle jeugdspelers van de beide verenigingen SV Dalfsen en ASC'62 in het jeugdplan FC Dalfsen ondergebracht.

  Bij SC Emmeloord zijn er veel personele problemen en ontbraken met Gökhan Pala, Remco Jonkman, Wiebe Koopmans, Marc Loosman, Rik Beekman en Abdul Boundati maar liefst zes basisspelers. Tot overmaat van ramp vielen in deze wedstrijd ook nog eens Lucas Loosman en Jordy Benjamins met blessures uit en liep Olav Sieljes tegen zijn vijfde gele kaart op en is hij volgende week geschorst. Grote kopzorgen dus voor onze technische staf in aanloop naar de drie laatste competitiewedstrijden. Voor ongeveer 300 toeschouwers waaronder enkele tientallen blauwe supporters verschenen beide teams aan de aftrap. Een groot compliment voor de jongens van het tweede team die ondanks de ruime 4-1 nederlaag bij SWZ Sneek naar Dalfsen waren gekomen om het eerste een hart onder de riem te steken.

  Dan nu de wedstrijd want het sterk gehavende en geïmproviseerde SC Emmeloord kwam verrassend goed, brutaal en sterk uit de startblokken. In een gelijk opgaande beginfase verstopte het dappere SC Emmeloord zich niet en waren er kansjes voor Gerke Schaap, Wouter van der Velden en Maric Naaktgeboren te zien. Tot aan de 20e minuut was er niets aan de hand en waren de polderboys de licht bovenliggende partij. Een venijnig schot van Wouter van der Velden zeilde rakelings naast terwijl een voorzet van Wouter Spit met moeite kon worden weggewerkt.

  De Emmeloorders speelden met lef en bravour volop de aanval maar waren slordig en onzuiver in de eindpassing. Bij balverlies oogde het team kwetsbaar in de omschakeling en schakelde SV Dalfsen een tandje bij, maar echte grote kansen deden zich tot de 20e minuut niet voor. De enige wapenfeiten van de thuisploeg waren een schot van Joren Rietman en een kopbal van Sjoerd Klarenbeek die naast het doel gingen. Bij een pittig duel liep verdediger Olav Sieljes tegen zijn 5e gele kaart op waardoor onze soccerking volgende week tegen SC Erica is geschorst.

  In de 20e minuut kwam SV Dalfsen na een enorme verdedigingsfout bij SC Emmeloord op een 1-0 voorsprong. Bij een snelle uitbraak trok verdediging Harm van Wieren bij de achterlijn op de noodrem waarna SV Dalfsen een vrije trap kreeg te nemen. Deze kort genomen vrije trap werd Gijs Wiltvank voor het Emmeloordse doel gebracht waar de gehele verdediging stond te slapen en niet thuis gaf. Bij de tweede paal dook daar plotseling vogelvrij totaal ongedekt Erik Koedijk op die vervolgens met een intikker toesloeg voor de 1-0 voorsprong voor SV Dalfsen. Na deze tegenvaller verslechterde het spel bij SC Emmeloord en ging het team door een moeilijke fase. De polderboys speelden veel te gehaast en oogden met name in de balaanname en in de balcircualtie slordig en onzuiver. In de 25e minuut werd een doorbraak van de snelle Maric Naaktgeboren ternauwernood door een verdediger van SV Dalfsen verijdelt waarna ook doelman Mark Knol in actie moest komen.

  De Emmeloorders probeerden nu aan te zetten en met pressie naar voren te spelen, maar bleven kwetsbaar in de omschakeling. Vanuit de counter kwam SV Dalfsen er drie keer gevaarlijk uit en moesten de Emmeloordse verdedigers volop aan de bak om deze aanvallen te kunnen onderscheppen. Ondertussen lag deze wedstrijd twee keer stil bij een blessurebehandeling voor Lucas Loosman die uiteindelijk in de 35e minuut niet meer verder kon en door Luuk Kappers werd vervangen. Nu kon Wouter Spit een linie naar voren schuiven om zich iets meer met de aanval te kunnen bemoeien. Na twee afgeslagen Emmeloordse aanvallen kwamen de rood gelen er weer razendsnel uit. In de slotfase van de eerste helft wankelde SC Emmeloord en kwamen de blauwen drie keer met de schrik vrij. Drie keer moest de beer van Emmeloord doelman Tim Schaafsma in actie komen om pogingen van Niek van Ringen, Jeroen Kamphuis en Erik Koedijk onschadelijk te maken. Bij een rommelige scrimmage voor het Emmeloordse doel werd een inzet van Sjoerd Klarenbeek op het nippertje van de doellijn gehaald die even later ook een kopbal door doelman Tim Schaafsma zag worden gekeerd. Met een 1-0 voorsprong voor koploper SV Dalfsen gingen we rusten.

  In de rust bleken een paar spelers van SC Emmeloord behoorlijk last van pijntjes te hebben en op hun bloedend tandvlees te lopen. Onze verzorgster Arianne Denkers kwam handen en voeten tekort om alle spelers te kunnen behandelen. Trainer Dick Krommenhoek sprak zijn manschappen bemoedigend toe en zag nog steeds genoeg mogelijkheden en aanknopingspunten. Hij hamerde op het veelvuldige onnodige balverlies en de slechte balaannames, maar ook de omschakeling baarde hem veel zorgen. Na een flinke peptalk begonnen de polderboys vol goede moed aan de tweede helft.

  De eerste twee kansjes waren voor de koploper waar Erik Koedijk doelman Tim Schaafsma op zijn weg vond en een schot van Joren Rietman rakelings over het doel zeilde. Gaandeweg werden de polderboys sterker en kwamen de Blauwen opzetten. Bij SC Emmeloord baande de opkomende back Wouter van der Velden zich een weg door de rood gele verdediging om vervolgens voor een venijnig schot aan te leggen. Iedereen veerde nu overeind bij SC Emmeloord, maar het schot van Wouter van der Velden ging rakelings over.

  In de 52e minuut bleek Jordy Benjamins niet meer verder te kunnen en kwam nu voor hem Koen Boneschansker binnen de lijnen. Er volgden een paar omzettingen en aanpassingen bij SC Emmeloord waar Koen Bonschansker de verdediging kwam ondersteunen en Wouter van der Velden zich meer met de aanval ging bemoeien. Er brak nu een goede fase aan waarbij een gedreven en fel SC Emmeloord het vijandelijke strafschopgebied omsingelde en belegerde. De polderboys zetten nu aan maar moesten bij balverlies in de omschakeling steeds op hun hoede zijn voor de gevaarlijke en razendsnelle uitbraken van SV Dalfsen. Het spel golfde nu in een hoog tempo op en neer waarbij beide teams kansen kregen. Bij SC Emmeloord namen nu Mart Matthijssen, Wouter Spit en Olav Sieljes het team op sleeptouw. Voorin zorgden Maric Naaktgeboren, Gerke Schaap en Wouter van der Velden voor de nodige dreiging, maar de echte scherpte en koelbloedigheid was er niet.

  Bij SC Emmeloord moest doelman Tim Schaafsma drie keer in actie komen om Joren Rietman, Jeroen Kamphuis en Luc van der Vegt van het scoren te houden. Een vlammend schot van Joren Rietman spatte buiten bereik van doelman Tim Schaafsma tegen de lat uiteen en hier kwam SC Emmeloord opnieuw met de schrik vrij. Aan de andere kant doken namens SC Emmeloord Wouter Spit, Maric Naaktgeboren en Gerke Schaap dreigend op. In de 70e minuut was Maric Naaktgeboren iedereen te snel af om vervolgens een perfecte voorzet richting de eerste paal op Harm van Wieren te geven, maar onze aanvoerder was niet bij de les en vergat in alle vrijheid af te drukken.

  Trainer Dick Krommenhoek rook nog steeds kansen en probeerde uit alle macht zijn team aan te sporen. In een hectische slotfase moest eerst doelman Tim Schaafsma weer in actie komen om met een geweldige reflex een schot van invaller Daan van der Vegt uit zijn doel te ranselen. Bij de thuisploeg ontpopte de opkomende back Niek van Ringen zich als de grote uitblinker van SV Dalfsen. De Emmeloordse verdediging had zijn handen vol om deze opkomende back af te kunnen stoppen. Een verraderlijk schot van Niek van Ringen zeilde rakelings voorlangs. Inmiddels was bij SC Emmeloord een extra aanvaller Brahim Boundati voor middenvelder Wouter Spit binnen de ploeg gekomen.

  Aan de andere kant bleven de Emmeloorders via Mart Matthijssen, Jeroen Sipma, Gerke Schaap en invaller Brahim Boundati de aanval zoeken. In de frontlinie zorgden Maric Naaktgeboren en invaller Brahim Boundati voor een constante dreiging.

  In de 88e minuut kreeg SC Emmeloord een gigantische grote kans op de gelijkmaker toen invaller Brahim Boundati het op zijn heupen kreeg. Met onnavolgbare passeerbewegingen glipte Brahim Boundati door door de rood- gele verdedigingslinie om vervolgens Gerke Schaap te lanceren. In alle vrijheid leek Gerke Schaap oog in oog met de weifelende doelman af te drukken, maar tot ieders ontzetting verdween zijn inzet rakelings naast het doel. Dit was de ultieme kans voor SC Emmeloord om een gelijkspel af te dwingen, maar helaas had Gerke Schaap zijn vizier niet op scherp staan. Uit de directe tegenstoot zorgde topscorer Jeroen Kamphuis in de 90e minuut met een verwoestende uithaal hard en hoog tegen de touwen voor de 2-0 eindstand. Hier ging een enorme geklungel van de Emmeloordse verdediging aan vooraf waarna Jeroen Kamphuis eenvoudig kon profiteren. De koploper speelde vandaag niet als een kampioen, maar dwong wel net dat beetje geluk af wat een kampioen nodig heeft.
  Het sterk gehavende SC Emmeloord gaf uitstekend partij en kwam dichtbij de gelijkmaker toen Gerke Schaap vergat af te drukken.

  Het sprookje van SV Dalfsen en trainer Jacob Grooten duurt nog steeds voort. In een paar jaar stoomde SV Dalfsen op van de 5e naar de 2e klasse en nu lonkt zelfs promotie naar de eerste klasse. Door deze 2-0 overwinning voor SV Dalfsen en de 4-1 winst van Lemelerveld op Valthermond blijft het ongekend spannend bovenin. De rood- gelen van SV Dalfsen hebben met 56 punten nog steeds vier punten voorsprong op VV Lemelerveld. Onderin pakte SC Erica superbelangrijke punten bij Asser Boys.

  Man van de wedstrijd bij de thuisploeg is die sterk opkomende back Niek van Ringen die met name in de tweede helft een uitstekende indruk maakte. Man van de wedstrijd bij SC Emmeloord is de spil en het boegbeeld op het middenveld die altijd en overal voorop in de strijd gaat en iedereen op sleeptouw neemt.
   
  Man of the match: Mart Matthijssen.

  Volgende week zondag 28 April speelt SC Emmeloord een uitwedstrijd bij de rode lantaarndrager SC Erica. De Ericanen wonnen dit weekend met 1-2 bij concurrent Asser Boys en zullen volgende week alles geven om zich voor de PD te kunnen plaatsen. De blauwen hebben uit de laatste drie wedstrijden nog slechts 1 puntje nodig om zich rechtstreeks te kunnen handhaven en zullen SC Erica volgende week niet onderschatten.

  De Marionbus vertrekt volgende week zondag 28 April om 11:15 uur vanaf de Ervenbos.
  Woensdag volgt de voorbeschouwing op deze wedstrijd.

  Alle uitslagen van dit weekend:
  SV Dalfsen - SC Emmeloord 2-0
  VV Lemelerveld - VV Valthermond 4-1
  SC Stadskanaal - SV Dedemsvaart 2-1
  VV Heerde - VV Zuidwolde 4-0
  Germanicus Coevorden - VV Beilen 2-0
  Asser Boys - SC Erica 1-2
  Rolder Boys - FC Assen 2-2

   

  Verslaggever: Klaas Huisman