• SC Emmeloord - VV Oerterp 3-1 (2-0)
   
  Het eerste elftal van SC Emmeloord boekt zijn tweede overwinning op rij en heeft de weg omhoog ingezet. In een aantrekkelijke levendige wedstrijd werd het stugge Friese VV Oerterp met 3-1 aan de kant gezet.

  Voorafgaand had het tweede team met 4-0 van VV Dalen 2 gewonnen en hiermee de koppositie in de reserve Hoofdklasse A genomen.
   
  De Emmeloorders kwamen verrassend sterk uit de startblokken en stonden tactisch goed in de organisatie. Door twee fantastische doelpunten van Jordy Benjamins gingen de Blauwen met een 2-0 voorsprong rusten. Na rust leken de Friezen met de 2-1 even terug te komen en werden achter de linies enorme ruimtes weggegeven. De Blauwen verzuimden daarna in een gigantisch kansenfestival het duel te beslissen en wisten zich geen raad met 12 opgelegde kansen. Tot de 3-1 bleef het spannend en probeerde VV Oerterp langszij te komen. Toen Jeroen Sipma uiteindelijk de 3-1 liet aantekenen waren de drie punten eindelijk binnen.
   
  Bij tegenstander VV Oerterp moest al na twee minuten worden gewisseld omdat Freerk Brouwer zich had geblesseerd en Wiard Jansma hem kwam vervangen. Onderaan dit verslag de opstellingen van beide teams en alle uitslagen van de 2e Klasse K.
   
  Bij SC Emmeloord stond doelman Hans Portijk onder de lat. In de verdediging mochten centraal Gokhan Pala en Olav Sieljes hun opwachting maken geflankeerd door de backs Remco Jonkman en Wouter van der Velden. Op het middenveld zorgden Mart Matthijssen, Jordy Benjamins en Lucas Loosman voor de juiste balans. In de voorhoede gingen Gerke Schaap, spits Jeroen Sipma en Rick Voskuil op zoek naar de doelpunten. De wissels waren doelman Tim Schaafsma, Wouter Spit, Marc Loosman, Maric Naaktgeboren en Bastian Tabak.
  Verdediger Brian Mangnus ontbrak wegens een blessure.
   
  Deze wedstrijd stond onder leiding van scheidsrechter Melchior Knol. De Pupil van de week, Daan van der Kar, verrichtte voor ongeveer 200 toeschouwers de aftrap. Tegenstander VV Oerterp verscheen in het rode uittenue aan de aftrap. Onder toeziend oog van oudtrainer Dick Schuurman en oud keeperstrainer Jan Arjen Kooi kwam deze wedstrijd tot leven.
   
  In de 6e minuut deed zich het eerste wapenfeit voor, maar de kopbal van Lucas Loosman ging naast. Even later gaf Rick Voskuil een mooie voorzet op Wouter van der Velden die ternauwernood door de doelman van Oerterp werd gestuit. De Emmeloorders hadden het initiatief en creeerden een veldoverwicht. Tegenstander VV Oerterp speelde afwachtend en loerde op de counter. In de 12e minuut lieten Jonkman en Schaap een snelle aanval zien waarna Voskuil in stelling werd gebracht, maar de Friese doelman Geale Couperus was nu warm gedraaid en bracht redding. De polderboys probeerden nu met vlotte aanvalsgolven en oogstrelende combinaties een opening te vinden maar de verdediging van VV Oerterp greep telkens goed in. Met name over de flanken hadden Gerke Schaap en Rick Voskuil grillige acties waar de Friese verdedigers hun handen vol aan hadden. Helaas bleek de eindpassing te doorzichtig en liepen deze aanvallen vroegtijdig vast.
   
  In de 24e minuut diende zich de eerste kans voor de Friezen aan en moest SC Emmeloord doelman Hans Portijk voor het eerst in actie komen. Bij SC Emmeloord stonden centraal Olav Sieljes en Gokhan Pala als een solide blok te verdedigen. Uit de directe tegenstoot haperde de omschakeling bij de Friezen en kwam SC Emmeloord uit een schitterende counter op een 1-0 voorsprong. Het was Jeroen Sipma die met een slimme steekbal dwars door het midden iedereen op het verkeerde been zette en Jordy Benjamins op avontuur stuurde. De afronding van Jordy Benjamins was om van te watertanden. Met een bekeken schuiver, in de verre hoek, scoorde Jordy heel beheerst de 1-0 voor SC Emmeloord.
   
  Na deze 1-0 probeerde VV Oerterp aan te zetten en met diepe lange ballen hun grote spitsen Teake van der Hoek en Folkert Hoekstra te bereiken. Twee keer moest doelman Hans Portijk in actie komen, maar echte grote kansen kregen de Friezen niet. Aan de andere kant ontstonden er ruimtes voor SC Emmeloord om naar hartelust te counteren. Mooie pogingen van Jeroen Sipma en Schaap werden met moeite door de Friese doelman onschadelijk gemaakt. In de 38e minuut bleek aanvaller Rick Voskuil wegens een blessure niet meer verder te kunnen en kwam Maric Naaktgeboren hem vervangen. Invaller Maric Naaktgeboren viel goed in en verscheen meteen gevaarlijk en dreigend voor het Friese doel. Bij een splijtende dieptebal van Jeroen Sipma op Wouter van der Velden moest de Friese doelman heel ver uit zijn doel om onheil te voorkomen.
   
  Op slag van rust viel de 2-0 voor SC Emmeloord toen Gerke Schaap en Maric Naaktgeboren een eentwee aangingen en met een steekbal Jordy Benjamins wisten te lanceren. Met een weergaloze schuiver in de verre hoek scoorde Jordy Benjamins in de 45e minuut de 2-0 voor SC Emmeloord. Ook dit doelpunt van Jordy was om je vingers bij af te likken.
   
  De polderboys begonnen sterk aan de tweede helft en kregen meteen via Maric Naaktgeboren en Jeroen Sipma twee goede kansen.
  Met een bekeken steekbal wist Gokhan Pala in de ruimte Maric te bereiken, maar hij schoot veel te wild en roekeloos over. In de 55e minuut lieten de Friezen zich weer voorin zien en werd een gevaarlijke kopbal van Teake van der Hoek ternauwernood door doelman Hans Portijk tot corner verwerkt. Even later moest doelman Hans Portijk opnieuw in actie komen om een klutskopbal van Jelmer Hijlkema onschadelijk te maken. Ondertussen had trainer Krommenhoek met Bastian Tabak voor Jordy Benjamins nieuw bloed in het team gebracht. Niemand begreep de wissel van doelpuntenmaker Benjamins, maar achteraf bleek Jordy last van een pijntje te hebben en dit zelf te hebben aangegeven.
   
  Invaller Bastian Tabak gaf meteen zijn visitekaartje af en kende een uitstekende invalbeurt. Koud in het veld dook Tabak twee keer dreigend op voor het Friese doel waar doelman Geale Couperus alle zeilen moest bijzetten. Een venijnig schot van Bastian Tabak werd met moeite uit de korte hoek geranseld.
   
  Tegen de verhouding in kwamen de Friezen in de 68e minuut terug tot 2-1 en waren de rapen gaar. Een hoge voorzet werd stijlvol bij de tweede paal door topscorer Folkert Hoekstra opgepikt en diagonaal snoeihard tegen de touwen geschoten voor de 2-1 aansluitingstreffer voor VV Oerterp. De Friezen gingen nu aanzetten en namen risico door alle ballen naar voren te pompen. Achter de linies haperde de omschakeling bij VV Oerterp en kon SC Emmeloord naar hartelust counteren. Door dit Friese offensief ontstonden er grote ruimtes voor SC Emmeloord en golfde het spel in een hoog tempo op en neer. De Ureterpers kregen twee kansen op de gelijkmaker, maar vonden doelman Hans Portijk of de verdedigers van SC Emmeloord op hun weg. Bij de polderboys stonden Remco Jonkman, Gokhan Pala, Wouter van der Velden, Mart Matthijssen en vooral het boegbeeld Olav Sieljes een puike partij te spelen.
   
  Doordat VV Oerterp alles op de aanval ging gooien kregen de polderboys alle ruimte. In een mum van tijd regende het ineens kansen voor SC Emmeloord. De Friese verdediging kraakte, piepte en stond letterlijk op instorten. Elke counter leverde nu een grote kans op, maar oog in oog met de Friese doelman vergaten Jeroen Sipma, Wouter van der Velden en Gerke Schaap te scoren. Bij een vrije trap van Gerke Schaap moest de Friese doelman lossen waarna Jeroen Sipma voor open doel de bal snoeihard over schoot.
   
  In de 70e minuut ging Jeroen Sipma op herkansing en stormde hij opnieuw op het Friese doel af om deze keer wel subliem af te ronden en de bal onder de doelman door te schuiven voor de 3-1 voor SC Emmeloord. Deze 3-1 werd uitbundig gevierd in het Blauwe Bastion.
  Jeroen Sipma kreeg ook nog een grote kans op de 4-1 waarna Trainer Dick Krommenhoek hem naar de kant haalde om Marc Loosman speeltijd te geven.
   
  In een wanhoopspoging probeerde VV Oerterp nog iets te doen, maar het schot van Teake van der Hoek werd stijlvol door doelman Hans Portijk uit de korte hoek geranseld. Daarna regende het weer kansen voor SC Emmeloord en hadden invaller Marc Loosman, Lucas Loosman, Gerke Schaap en Maric Naaktgeboren de score moeten opvoeren. De ene na de andere mooie kans werd om zeep geholpen tot de teller op twaalf opgelegde kansen bleef steken. Scheidsrechter Knol vond het nu wel welletjes en floot uiteindelijk af voor de 3-1 eindstand.
   
  Man van de wedstrijd bij SC Emmeloord werd verdediger Olav Sieljes.
  Man van de wedstrijd bij VV Oerterp: Teake van der Hoek
   
  Volgende week zondag speelt SC Emmeloord een lastige uitwedstrijd bij het taaie, stugge, en fysiek sterke VV Jubbega. De Blauwen kunnen dan hun borst nat maken, maar zijn nu wel de goede weg ingeslagen. Deze twee overwinningen op VV Drachten en VV Oerterp smaken naar meer en geven de burger moed. De rood witten uit Jubbega wonnen vandaag met 1-2 bij LSC Sneek.
   
  De uitwedstrijd VV Jubbega - SC Emmeloord begint volgende week om 14:00  uur op het Heidefjild te Jubbega.
   
  Alle uitslagen van de Tweede Klasse K:
  SC Emmeloord - VV Oerterp  3-1
  LSC 1890 Sneek - VV Jubbega 1-2
  LAC Frisia L'warden - VV Beilen 0-0
  VV Zuidwolde - VV Drachten 3-5
  EMMS Slagharen - VV Heerde 2-2
  SV Dedemsvaart - DTD Jelsum 2-2
  VV Lemelerveld - VENO Vollenhove 6-0
   
  De opstelling van SC Emmeloord:
  Hans Portijk, Remco Jonkman, Olav Sieljes, Gokhan Pala, Wouter vd Velden, Mart Matthijssen, Lucas Loosman, Jordy Benjamins ( 56e Bastian Tabak ), Gerke Schaap, Jeroen Sipma ( 72e Marc Loosman ), Rick Voskuil ( 38e Maric Naaktgeboren ).
  Wissels: doelman Tim Schaafsma, Bastian Tabak, Wouter Spit, Marc Loosman, Maric Naaktgeboren.
  Geblesseerd: Brian Mangnus.
  Gele kaart: Remco Jonkman
  Trainers: Dick Krommenhoek en Rob Nugter
  Keeperstrainer: Henk Boer
  Teammanagers: Herman Vos en Peter Post
  Medische staf: Peter Post
  Assistent scheidsrechter: Laurens de Witte
   
  De opstelling van VV Oerterp:
  Geale Couperus, Sybren Walinga ( 70e Remco vd Belt ), Jorryt Teakema, Marko Dijk, Freerk Brouwer ( 2e Wiard Jansma ), Jesse van den Broek ( 80e Pim Boekema ), Helmer Hijlkema, Teake vd Hoek, Folkert Hoekstra, Joran Pultrum en Jorri Hijlkema.
  Wissels: Remco vd Belt, Pim Boekema en Wiard Jansma.
  Gele kaart: Marko Dijk
  Trainers: Germ Huitema en Hedzer Hooijenga
  Teammanager: Andries Jongbloed
  Medische staf: Piet Mustika
  Assistent scheidsrechter: Henk Dijk
   
  De scheidsrechter: Melchior Knol uit Gasseltenijerveen
  Toeschouwers: 200
   
  Verslaggever: Klaas Huisman.