• SC Emmeloord verslaat ook vv Drachten

    SC Emmeloord - VV Drachten 2 - 0 ( 0 - 0 )

    Een gehavend SC Emmeloord doet wat het moet doen en wint op karakter vrij eenvoudig met 2-0 van VV Drachten. Door deze overwinning staat SC Emmeloord met 30 punten uit 15 wedstrijden op een keurige derde plek in de 2e klasse K. De stand geeft een vertekend beeld want er werden vandaag vier wedstrijden afgelast. Echter nooit eerder in de clubhistorie bereikte SC Emmeloord de top drie in de 2e klasse. Daarnaast doen de blauwen het ook uitstekend met een voorlopige tweede plek in de 2e periode en zit het nog in de beker.

    Blauwe Bastion!
    Door de hevige regenval werden alle wedstrijden in de provincie Flevoland afgelast behalve dus op de Ervenbos bij SC Emmeloord. In het Blauwe Bastion was het een drukte van belang en kwamen alle teams gewoon in actie. Voorafgaand speelde het tweede team met 1-1 gelijk tegen de beloften van WVV Winschoten en blijft het goed meedoen in de reserve hoofdklasse Noord.

    Nieuw geraamte!
    De beide trainers Dick Krommenhoek en Rob Nugter zijn tegenwoordig niet te benijden want door de afwezigheid van Spit en Pala was het gehele geraamte weggevallen. Er moest behoorlijk gesleuteld worden om alsnog een representatief team binnen de lijnen te krijgen, maar het nieuwe centrale duo met Wiebe Koopmans en Wouter van der Velden deed het uitstekend. Het maakt tegenwoordig niet veel uit als er sommige spelers ontbreken want dan staan er altijd anderen klaar die moeiteloos de leegte kunnen opvullen. Een ongekende rijkdom en weelde voor een club als SC Emmeloord om zulke multifunctionele veelzijdige spelers achter de hand.

    Afwezig!
    De rest van dit seizoen verblijven Olav Sieljes en Mart Matthijssen op stage in het buitenland. Vandaag ontbraken de bepalende spelers Wouter Spit, Gokhan Pala en Rick Voskuil terwijl ook Lars Sipma voorlopig niet inzetbaar is. Er is een wijs gezegde dat je nooit naar de afwezige spelers moet kijken en het dan moet doen met de spelers die je wel tot je beschikking hebt, maar het is ook een kunst om de spelers dan wel op de goede plek neer te zetten.

    Opstelling!
    Tussen de palen als vanouds doelman Hans Portijk. Het centrale duo Koopmans met Van der Velden werd geflankeerd door de beide backs Jonkman en Mangnus. Op het middenveld zorgden Lucas Loosman, Benjamins en Jeroen Sipma voor de juiste balans. In de voorhoede gingen Beekman, spits Tabak en Schaap op zoek naar de doelpunten. De wisselspelers doelman Tim Schaafsma, Luuk Kappers, Marc Loosman en Maric Naaktgeboren.

    Onwennig!
    Het duo Koopmans en Van der Velden oogde in de beginfase wat onwennig. Onze gasten deelden in een rommelige beginfase de eerste plaagstootjes uit en verschenen twee keer dreigend voor het Emmeloordse doel. Pogingen van Anton Vredevoort, Djinn Keegstra en Dennis Hardenbol leverden niets op waarna de polderboys kwamen opzetten. In de 7e minuut was daar de eerste mogelijkheid toen Gerke Schaap de diepte werd ingestuurd, zijn schot zeilde rakelings voorlangs. Plotseling kregen de Blauwen de smaak te pakken en volgden er een paar vlotte aanvalsgolven. Bij een een-tweetje tussen Beekman en Tabak moest de Friese verdediging alle zeilen bijzetten en na een korte corner lanceerde Beekman heel slim de opkomende back Brian Mangnus. Het schot van Brian leek binnen te vallen, maar eindigde in het zijnet.

    Spelbeeld 1e helft
    In de 14e minuut lag de Blonde Torpedo Rik Beekman op volle snelheid waarbij een verdediger van VV Drachten op randje strafschopgebied aan de noodrem trok. Deze Friese verdediger kwam er met een gele kaart genadig vanaf. De vrije trap van Benjamins spatte tegen de lat uiteen waarna de rebound van Gerke Schaap door de doelman werd gekeerd. De gehele eerste helft was SC Emmeloord de bovenliggende partij en bleef het felle VV Drachten bij balverlies op de snelle counter. In de 22e minuut veerde iedereen overeind toen Beekman op volle snelheid door de defensie heen glipte en een strakke voorzet op Tabak afleverde. In kansrijke situatie leek onze Magic Box te gaan afdrukken, maar tot ieders ontzetting schoot Bastian deze bal snoeihard op de paal. Halverwege de eerste helft werd het spel rommelig en onzuiver.

    De Emmeloorders bleven de betere ploeg, maar oogden slordig bij de spaarzame uitbraken. Gaandeweg ontstond bij SC Emmeloord, tussen een aantal spelers, een perfecte wisselwerking waardoor Drachten op het verkeerde been werd gezet. Het ene moment stond Schaap in de verdediging terwijl het Olde Skiep een ander moment weer in de frontlinie was te vinden en door Brian Mangnus werd afgelost.

    Met een 0-0 stand gingen we rusten.

    Snelheid!
    Bij VV Drachten was ondertussen Aleksander Radenkovic voor Thomas van der Meulen in de ploeg gekomen. De gasten probeerden aan te zetten, maar konden amper gevaarlijk worden. Bij balverlies kwamen de Emmeloorders er via Benjamins, Sipma, Beekman en Schaap er razendsnel uit.

    Voorsprong!
    Uit de eerste de beste Emmeloordse tegenstoot was het raak en kwamen de blauwen via het Olde Skiep op een 1-0 voorsprong. Hier ging een splijtende steekbal van Bastian aan vooraf die dwars door het centrum bij Gerke terecht kwam. Met een bekeken schuiver scoorde Schaap in de 52e minuut de bevrijdende 1-0 voor SC Emmeloord. Na deze 1-0 gingen de polderboys op zoek naar meer doelpunten en kregen twee goede kansen. De Friezen kwamen er amper uit en werden op eigen helft vastgezet.

    Tweede treffer!
    In de 62e minuut wordt het 2-0. Gerke Schaap scoorde met een schitterende spijkerharde kopbal in de korte hoek zijn tweede treffer van de middag. Hieraan vooraf ging een vlotte aanval waarbij Beekman iedereen te snel af was en met een perfecte voorzet de vrijstaande Gerke Schaap wist te bereiken.

    Hierna zou het jonge talent Naaktgeboren voor de moegestreden Beekman binnen de lijnen gekomen. Bij zijn allereerste balcontact vuurde Maric een venijnig schot af die stijlvol door de Friese doelman werd gekeerd. In de 70e minuut werd een schot van Sipma van richting verandert en ternauwernood tot corner verwerkt.

    Plaagstootjes!
    De gasten probeerden nog een keer aan te zetten, maar oogden voorin machteloos in de afwerking. Verder dan een paar afgedwaalde schoten en hoge voorzetten kwamen de Friezen niet.

    Publiekswissel!
    Rond de 80e minuut kreeg de grote smaakmaker Gerke Schaap zijn terechte publiekswissel en kwam Marc Loosman hem vervangen. Met twee schitterende doelpunten heeft Gerke weer zijn visitekaartje afgegeven en zijn totaal naar tien doelpunten opgeschaald. De Emmeloorders kregen nog twee goede mogelijkheden, maar pogingen van Naaktgeboren en Tabak gingen voorlangs.

    Kromme neus!
    In de absolute slotfase sloeg bij iedereen de schrik om het hart toen onze allrounder Wouter van der Velden een tikkie tegen zijn neus kreeg. Hij deed behoorlijk zeer en onze stand-in verzorger Peter Post besloot er toch nog even naar te kijken. De neus van Wouter kleurde donkerpaars en ging nog schever staan waarop hij naar de kant werd gehaald en Luuk Kappers nog even zijn opwachting mocht maken. Na onderzoek in het medisch centrum bleek zijn neus gelukkig niet gebroken te zijn waarop Wouter van der Velden opgelucht weer naar het Blauwe Bastion terugkeerde om deze 2-0 overwinning samen met zijn ploeggenoten te vieren.

    Het Olde Skiep!
    De stadionomroeper Hans Willemsen maakte na afloop bekend dat het Olde Skiep onze eigen good old Gerke Schaap tot man van de wedstrijd was uitgeroepen. De 36 jarige veteraan en boegbeeld Gerke Schaap kan er geen genoeg van krijgen en blijft wekelijks vriend en vijand met zijn onnavolgbare wonderschone doelpunten verbazen. Hij ging samen met de pupil van de week Jesse Flantua op de foto om dit mooie moment vast te leggen.

    Man of the Match SC Emmeloord: Gerke Schaap
    Man of the match VV Drachten: Djinn Keegstra

    Door deze 2-0 overwinning staat SC Emmeloord nu met 30 punten uit 15 wedstrijden op een keurige derde plek en doen de ook heel goed mee in de 2e periode.

    De volgende competitiewedstrijd is op zondag 1 maart uit bij VV Heerde.

    Beker!
    Volgende week zondag om 14:00 uur speelt SC Emmeloord thuis de bekerwedstrijd tegen competitiegenoot LAC Frisia uit Leeuwarden. Eerder dit seizoen verloor SC Emmeloord thuis met 1-3 van LAC Frisia. De Frisianen staan op een tweede plek in 2e klasse K maar verloren vandaag thuis met een ruime 1-4 van koploper VV Lemelerveld.

    Aanstaande dinsdagavond volgt de voorbeschouwing van deze bekerwedstrijd.

    Alle uitslagen van de 2e klasse K:

    SC Emmeloord - VV Drachten 2-0
    EMMS Slagharen - VENO Vollenhove 1-1
    LAC Frisia Leeuwarden - Lemelerveld 1-4
    LSC 1890 Sneek - VV Heerde AFG.
    DTD Jelsum - SV Dedemsvaart AFG.
    VV Beilen - VV Jubbega AFG.
    VV Oerterp - VV Zuidwolde AFG.

    De opstelling van SC Emmeloord:
    Hans Portijk, Remco Jonkman, Wouter van der Velden ( Luuk Kappers ), Wiebe Koopmans, Brian Mangnus, Lucas Loosman, Jordy Benjamins, Jeroen Sipma, Rik Beekman ( Maric Naaktgeboren ), Bastian Tabak en Gerke Schaap ( Marc Loosman ).
    Wissels: doelman Tim Schaafsma, Marc Loosman, Luuk Kappers en Maric Naaktgeboren.
    Afwezig: Gokhan Pala, Wouter Spit, Rick Voskuil, Olav Sieljes, Mart Matthijssen, Lars Sipma en Brahim Boundati.
    Trainers: Dick Krommenhoek en Rob Nugter
    Keeperstrainer: Henk Boer
    Teammanagers: Herman Vos en Klaas Jacob Huisman
    Assistent scheidsrechter: Laurens de Witte

    De opstelling van VV Drachten:
    Robbert Evenhuis, Jeroen Dijkstra, Jesmer Slot ( Lykele Westerhof ), Dennis Hardenbol, Djinn Keegstra, Anton Vredevoort, Ties Vonk, Thomas van der Meulen ( Martijn Mozes ), Daan Ram ( Aleksander Radenkovic ), Jeffrey Mast en Kelvin Maximo Spa.
    Wissels: Aleksander Radenkovic, Martijn Mozes en Lykele Westerhof.
    Gele kaarten: Dennis Hardenbol, Thomas van der Meulen en Jeffrey Mast.
    Trainer: Sido Postma
    Teammanager: Tamme Mast
    Medische staf: Johan de Boer
    Assistent scheidsrechter: Harry Kreeft

    Scheidsrechter: Dhr. Henk Mulder uit Vries
    Toeschouwers: 192

    Verslaggever: Klaas Jacob Huisman.