• SC Emmeloord - DTD Jelsum 1 - 1 ( 1 - 0 )

  In een matige en teleurstellende wedstrijd vergeet een slordig SC Emmeloord de winst te pakken en krijgt het vlak voor tijd met de 1-1 gelijkmaker de deksel op zijn neus!

  De polderboys waren de gehele wedstrijd de betere ploeg en creeerden een paar goede kansen, maar oogden voorin machteloos, slordig en onzuiver. Toen vlak voor rust Gerke Schaap met een intikker de ban had gebroken leken de Blauwen verder uit te lopen waarna er zand in de motor kwam. De ene na de andere aanval liep stuk op een hechte groen gele muur of werden niet goed uitgespeeld. Het stugge taaie en hardwerkende DTD uit De Trije Doarpen hield met kunst en vliegwerk de schade beperkt en sloegen vlak voor tijd met een verwoestende uithaal meedogenloos toe voor de 1-1 eindstand.

  Onderaan dit verslag staan de opstellingen van beide teams en alle uitslagen van de 2e klasse K.

  Tweede Elftal!
  Voorafgaand had het tweede vgoede zaken gedaan door met 1-0 van de beloften van VV Peize te winnen. Door deze overwinning klimt het tweede naar de derde plek in de reserve Hoofdklasse noord. Het enige doelpunt werd gescoord door Lars Sipma.

  Teammanager op klompen!
  Onze gasten uut De Trije Doarpen waren ruimschoots op tijd met de groen gele klompen uit noord Friesland gearriveerd. Het kleurrijke groen gele Friese gezelschap met een teammanager op klompen en rond de twintig fanatieke supporters zorgden voor een supergezellig sfeertje in het Blauwe Bastion. De families Deelstra, Kingma en Hansma waren goed vertegenwoordigt bij deze warme gemoedelijke Friese streekclub.

  Pupil Jolie Boot!
  Voor ongeveer 150 toeschouwers verrichtte onze pupil van de wedstrijd Jolie Boot van SC Emmeloord JO11-1 de aftrap.
  Deze wedstrijd stond onder leiding van scheidsrechter Dhr Stefan Aalders uit Assen.

  De opstelling!
  Bij SC Emmeloord stond Hans Portijk tussen de palen. Het centrale verdedigingsduo Olav Sieljes en Gokhan Pala met op de backs Remco Jonkman en Wouter van der Velden. Op het middenveld zorgden Mart Matthijssen, Bastian Tabak en Jeroen Sipma voor de juiste balans en in de frontlinie moesten Rik Beekman, spits Gerke Schaap en Maric Naaktgeboren voor de doelpunten gaan zorgen. Op de bank zaten de wisselspelers doelman Harmen Uffels, Wouter Spit, Abdul Boundati, Marc Loosman en Wiebe Koopmans. De spelers Lucas Loosman, Rick Voskuil, Jordy Benjamins en Brian Mangnus zijn geblesseerd en zitten nog steeds in de ziekenboeg.

  Veelbelovende beginfase!
  De Emmeloorders begonnen goed aan deze wedstrijd en namen onmiddelijk het initiatief.
  Met oogstrelende crossballen probeerden Gokhan Pala en OIav Sieljes de flanken met Rik Beekman en Maric Naaktgeboren te bereiken. In de eerste vijf minuten doken Rik, Maric en Gerke dreigend op voor het Friese doel waar zij ternauwernood werden gestuit. Een mooi schot van Maric werd met moeite tot corner verwerkt. De polderboys kregen in deze beginfase vier corners te nemen die niets zouden opleveren.

  Openingen!
  De polderboys waren zoekende naar de juiste openingen en probeerden met crossballen en dieptepasses de voorhoede te bereiken. In de 10e minuut lanceerde Gokhan Pala met een prachtige dieptepass Gerke Schaap die de Friese doelman op zijn weg vond. Even later lieten Remco Jonkman en Jeroen Sipma een vlotte eentwee zien, maar bereikte de voorzet van Jeroen net niet de inkomende Gerke. In de 14e minuut stuurde Gerke met een spijtende pass Bastian Tabak op avontuur die ternauwernood kon worden gestuit. Na een prachtige fluwelen dieptebal van Olav Sieljes leek Rik Beekman de score te openen, maar hij schoot veel te gehaast over.

  Slordig!
  Ondanks het enorme veldoverwicht oogde het spel rommelig, slordig en onzuiver bij SC Emmeloord. De passing was te doorzichtig en konden eenvoudig door de Friese verdedigers worden onderschept. De Friezen konden amper gevaarlijk worden en beperkten zich met felle pittige duels tot verdedigen. Heel af en toe probeerde DTD met de lange bal hun eenzame spits Antonio Soldo te bereiken, maar echt gevaarlijk werden de Friezen niet.

  Kansen!
  Halverwege de eerste helft kreeg SC Emmeloord drie grote kansen om op voorsprong te komen. De Friese doelman kreeg een indraaiende vrije trap van Gerke Schaap niet onder controle waarna niemand van SC Emmeloord kon profiteren. In de 20e minuut dook Bastian Tabak vogelvrij op voor het Friese doel waar DTD doelman Maikel Hottinga net op tijd kon ingrijpen. Even later had Mart Matthijssen uit een voorzet van Rik Beekman iets heel moois in zijn gedachten. Met een halve omhaal probeerde Mart de score open te breken, maar zag zijn poging tegen de lat uiteen spatten. Er was ook nog een rommelige onoverzichtelijke scrimmage voor het Friese doel te zien waar niemand het laatste zetje kon geven.

  Plaagstootjes!
  De Friezen konden aanvallend geen potten breken, maar probeerden constant met lange diepe ballen hun aanvallers Antonio Soldo, Steffen Hansma en Thomas Dijkstra te bereiken. Pas in de 34e minuut lieten de Friezen zich voor het eerst voorin zien. Tot dit moment had DTD aanvallend niets in te brengen en dit schot van Jelmer Deelstra zeilde ruimschoots naast. Gaandeweg werd het spel feller en grimmiger waarbij de twee DTD spelers Hessel Agema en aanvaller Antonio Soldo een gele kaart kregen voorgeschoteld. De eenzame geisoleerde Friese spits Antonio Soldo was de meest grillige speler bij DTD die vakkundig door Olav Sieljes en Gokhan Pala aan banden werd gelegd.

  Opa Nugter
  In de 40e minuut was er een hoofdrol voor onze Blauwe diehard supporter Opa Nugter. Deze hoogbejaarde 88 jarige supporter zag een bal over de zijlijn gaan en kopte deze vanuit zijn scootmobiel keurig terug in het veld. De tribune reageerde meteen en de supporters vroegen mij om dit toch even in het verslag te melden.

  De voorsprong!
  Op slag van rust kwamen de Emmeloorders alsnog via een intikker van Gerke Schaap op een dikverdiende 1-0 voorsprong. Een dieptebal van Remco Jonkman werd keurig door Rik Beekman in de loop meegenomen die de doelman passeerde waarna de meegelopen Gerke Schaap het laatste zetje mocht geven voor de bevrijdende 1-0 voorsprong voor SC Emmeloord. Direct hierop had Maric Naaktgeboren ook de 2-0 op zijn schoen, maar dit schot zeilde over. Met een 1-0 voorsprong voor SC Emmeloord gingen we rusten.

  Rommelig!
  In een rommelige tweede helft bleef SC Emmeloord de bovenliggende, maar vergaten de polderboys om afstand te nemen. Een prachtige voorzet van Jeroen Sipma was niet aan Rik Beekman besteed terwijl ook Maric en Gerke het vizier niet op scherp hadden staan. Tot aan de 55e minuut verschenen de Emmeloordse aanvallers vier keer dreigend voor het Friese doel waar niemand kon afronden. In de eerste helft kon DTD aanvallend geen potten breken, maar in de tweede helft kwamen de groen gelen met typisch kick en rushvoetbal opzetten.

  Uitbraken!
  Gaandeweg de tweede helft lieten ook de Friesen zich steeds vaker voorin zien. Bij een snelle DTD uitbraak kon de grillige onberekenbare aanvaller Antonio Soldo ternauwernood worden gestuit. Vanaf de flanken zorgden de Friese aanvallers voor gevaarlijke voorzetten waar Emmeloord doelman Hans Portijk twee keer in actie moest komen.

  Wissels!
  Ondertussen was bij SC Emmeloord aanvaller Marc Loosman voor de moegestreden Jeroen Sipma in de ploeg gekomen. In de slotfase zou ook nog Wiebe Koopmans voor Bastian Tabak zijn opwachting maken. Bij DTD kwamen Rienk Hettinga en de 17 jarige Anco Vroom voor Hans Simon Kingma en Jelmer Deelstra binnen de lijnen. De ervaren geroutineerde DTD trainer Marius Hendriks kent de klappen van de zweep en schakelde nu over op plan B om iets te forceren.

  Kansenfestival!
  Het spel werd er niet beter op, maar de Emmeloorders kregen voldoende mogelijkheden om deze wedstrijd te beslissen. Doordat de Friezen nu risico gingen nemen ontstonden er achter de linies grote ruimtes voor SC Emmeloord. Vanuit de omschakeling zorgden Remco Jonkman, Olav Sieljes en Wouter van der Velden met mooie crossballen voor de aanvoer richting de frontlinie. Drie keer werd Rik Beekman op zijn wenken bediend, maar de echte scherpte was er niet. Op aangeven van Bastian Tabak werd bij de tweede paal Gerke Schaap gevonden, maar voor open doel ging ook deze kans er niet in. Andere pogingen van Maric Naaktgeboren, Bastian Tabak en Gerke Schaap leverden ook niets op. Het was om moedeloos van te worden.

  Voetbalwet!
  Op de tribune zei iemand dat er een ongeschreven wet is dat als jezelf de kansen niet benut het doelpunt altijd aan de andere kant valt. Hier werd lacherig en gekscherend op gereageerd want welke DTD speler moet dit doelpunt dan gaan maken werd er spottend geroepen. Het antwoord kwam in de 87e minuut van de jongste speler van het veld.

  Deksel op de neus!
  In de slotfase rook DTD nog steeds bloed en gingen de Friesen steeds meer de ballen naar voren pompen. Een verraderlijke kopbal van Antonio Soldo zeilde rakelings naast en had een waarschuwing moeten zijn. In de 87e minuut kreeg SC Emmeloord de deksel keihard op zijn neus. Na een afgeslagen aanval kwam de bal pardoes voor de voeten van invaller Anco Vroom. Met zijn 17 jaar was Anco Vroom de jongste speler in het veld. Dit jonge talent scoorde heel fraai met een verwoestende uithaal de 1-1 gelijkmaker voor DTD.

  Slotfase!
  De polderboys kregen via invaller Wiebe Koopmans nog een goede mogelijkheid maar diens schot zeilde rakelings naast. Aan de andere kant viel een verraderlijke voorzet van DTD bijna binnen en moest doelman Hans Portijk handelend optreden. Een inzet van Steffen Hansma ging rakelings naast en kwam SC Emmeloord met de schrik vrij. Het slotakkoord was wederom voor het ontketende DTD toen Soldo het op zijn heupen kreeg, maar doelman Hans Portijk op zijn weg vond.

  Met een 1-1 eindstand floot scheidsrechter Stefan Aalders voor het eindsignaal.

  Man van de wedstrijd SC Emmeloord: Olav Sieljes
  Man van de wedstrijd DTD Jelsum: Anco Vroom

  De polderboys verzuimden deze wedstrijd in het slot te gooien en kregen in de slotfase lelijk de deksel op hun neus.

  Er waren vandaag een paar verrassende uitslagen in de tweede klasse waar koploper VV Lemeleveld op een 0-0 gelijkspel tegen VV Jubbega van trainer Inne Schotanus bleef steken. In de subtop won LAC Frisia 1883 met 2-1 van LSC 1890 en Zuidwolde boekte een ruime 6-0 winst op VV Oerterp. Na een 0-1 thuisnederlaag tegen VV Heerde blijft de rode lantaarn bij het puntloze VENO Vollenhove.
  Het kwakkelende Dedemsvaart herstelde zich knap na het debacle van vorige week en wonnen vandaag met 3-1 van VV Beilen.

  Zowel het eerste alsook het tweede team spelen volgende week een uitwedstrijd in Sneek bij het historische LSC 1890. De polderboys krijgen volgende week in Sneek een lastige uitwedstrijd voor de kiezen. De Snekers verloren vandaag met 2-1 bij LAC Frisia in Leeuwarden en willen dolgraag aansluiting met de subtop.

  Het tweede begint volgende week om 11:00 in de ochtend en het eerste trapt daarna om 14:00 uur af tegen De Lycurgus Sparta Combinatie aan de Leeuwarderweg te Sneek.

  De voorbeschouwing volgt aanstaande donderdagavond!

  Alle uitslagen van de tweede klasse K:
  SC Emmeloord - DTD Jelsum 1-1
  VV Zuidwolde - VV Oerterp 6-0
  VV Lemelerveld - VV Jubbega 0-0
  SV Dedemsvaart - VV Beilen 3-1
  EMMS Slagharen - VV Drachten 2-2
  VENO Vollenhove - VV Heerde 0-1
  LAC Frisia Leeuwarden - LSC 1890 Sneek 2-1

  De opstelling van SC Emmeloord:
  Hans Portijk, Remco Jonkman, Olav Sieljes, Gokhan Pala, Wouter van der Velden, Mart Matthijssen, Bastian Tabak ( Wiebe Koopmans ), Jeroen Sipma ( Marc Loosman ), Rik Beekman, Gerke Schaap en Maric Naaktgeboren.
  Wissels: doelman Harmen Uffels, Abdul Boundati, Wouter Spit, Wiebe Koopmans en Marc Loosman.
  Afw: Jordy Benjamins, Rick Voskuil, Lucas Loosman en Brian Mangnus.
  Gele kaart: Remco Jonkman
  Trainers: Dick Krommenhoek en Rob Nugter
  Keeperstrainer: Henk Boer
  Teammanager: Herman Vos
  Assistent scheidsrechter: Laurens de Witte uit Marknesse.

  De opstelling van DTD Jelsum:
  Maikel Hottinga, Hans Simon Kingma ( Rienk Hettinga ), Hessel Agema, Daniel Faber, Hendrik Harm Kingma, Menno Deelstra, Jelmer Deelstra ( Anco Vroom ), Steffen Hansma, Lieuwe de Boer, Thomas Dijkstra en Antonio Soldo.
  Wissels: Anco Vroom, Rienk Hettinga en Aron Hansma
  Gele kaarten: Hessel Agema en Antonio Soldo
  Trainers: Marius Hendriks en Adis Mujdzic
  Teammanagers: Harm Hansma en Gerrit Hottinga
  Medische staf: Dooitze Nauta
  Assistent scheidsrechter: Patrick Ferwerda

  De scheidsrechter: Dhr. Stefan Aalders uit Assen
  Toeschouwers: 150

  Verslaggever: Klaas Huisman.