• SC EMMELOORD VERSLAAT EMMS

  SC Emmeloord - EMMS Slagharen 3 - 2 ( 1 - 1 )

  In een boeiende meeslepende en aantrekkelijke wedstrijd heeft SC Emmeloord goede zaken gedaan door met 3-2 van EMMS te winnen. De polderboys moesten een vroege tegentreffer incasseren, maar toonden daarna karakter, mentaliteit en veerkracht. Deze zwaarbevochten overwinning kwam niet zomaar tot stand want EMMS verstopte zich niet en zocht brutaal de aanval. In een enerverende slotfase zat het venijn in de staart van deze wedstrijd waar beide teams de nodige kansen kregen. Vlak voor tijd viel aanvaller Rick Voskuil geblesseerd uit en moesten de polderboys de laatste minuten met tien alle zeilen bijzetten. Onderaan dit verslag staan de opstellingen van beide teams en alle uitslagen van de Tweede Klasse K.

  Voorafgaand aan deze wedstrijd had het tweede team van SC Emmeloord een knappe 5-2 overwinning op koploper GRC Groningen 2 geboekt. De blauwe beloften keken tegen een 0-2 achterstand aan, maar stelden daarna met vijf schitterende doelpunten orde op zaken. Door deze 5-2 overwinning klimmen de mannen van trainer Douwe Boomsma richting de subtop van de reserve hoofdklasse noord. In deze wedstrijd deden Wiebe Koopmans, Maric Naaktgeboren en Lars Sipma met het tweede mee.

  Bij SC Emmeloord stond doelman Hans Portijk tussen de palen. Het centrale verdedigingsblok Gokhan Pala en Olav Sieljes werd ondersteund door de beide backs Brian Mangnus en Wouter Spit. Op het middenveld bewaakten Lucas Loosman, Wouter van der Velden en Jeroen Sipma de linies. In de frontlinie gingen Rick Voskuil, spits Marc Loosman en Gerke Schaap op zoek naar de doelpunten. Op de bank zaten doelman Tim Schaafsma, Jordy Benjamins, Bastian Tabak, Remco Jonkman en Brahim Boundati.

  Deze wedstrijd stond onder leiding van scheidsrechter Dhr. Marcel Boekholt uit Assen die werd geassisteerd door Matthijs Krooneman uit Emmeloord en Frans Pieper uit Slagharen. Voor ruim 200 toeschouwers verschenen beide teams aan de aftrap.

  De wedstrijd was nog maar 32 seconden bezig of meteen vanaf de aftrap hing de 0-1 al in de touwen. Een splijtende dieptepass van Maurice Kosse werd door EMMS topscorer Glenn ter Wielen opgepikt. Met een bekeken diagonale schuiver in de verre hoek scoorde Glenn ter Wielen de snelle 0-1 voor EMMS. De Emmeloorders reageerden meteen en belegerden vol passie en hartstocht het rood witte doel. Rond de 15e minuut kwam deze wedstrijd weer in balans en lieten ook de rood witten uit Slagharen zich weer voorin zien. Twee keer verschenen de gasten dreigend voor het Emmeloordse doel waar doelman Hans Portijk een puike partij stond te keepen.

  Rond de 20e minuut kwam SC Emmeloord met de schrik vrij toen Glenn ter Wielen bij de tweede paal Jorunn Kleinheerenbrink probeerde te bereiken die net niet bij de bal kon komen. Aan de andere kant zeilde een schot van Wouter van der Velden rakelings naast en vond Gerke Schaap de doelman van EMMS op zijn weg. In deze fase ging een opportunistisch SC Emmeloord op zoek naar de gelijkmaker terwijl er ook gevaarlijke counters en uitbraken van EMMS waren te zien. Het centrale verdedigingsduo Gokhan Pala en Olav Sieljes moest een aantal keren handelend optreden om de gevaarlijke counters van EMMS te onderscheppen. Op de backs deden Brian Mangnus en Wouter Spit ook een flinke duit in het zakje. Voorin gingen Jeroen Sipma, Marc Loosman, Gerke Schaap en Rick Voskuil op oorlogspad. De polderboys kregen in het eerste half uur vijf corners te nemen die niets zouden opleveren, maar de zesde corner was vervolgens wel raak.

  In de 30e minuut kwam SC Emmeloord op 1-1 gelijke hoogte toen een indraaiende corner van Wouter van der Velden doorschoot en door iedereen werd gemist. Bij de tweede paal stond Gerke Schaap om met een rake kopbal toe te slaan voor de 1-1 gelijkmaker. Het Olde Skiep was nu over de dam en probeerde uit alle macht voorin iets te forceren. De tegenstoten van EMMS bleven ook dreigend en de verdediging van SC Emmeloord moest alle zeilen bijzetten om deze counters te kunnen onderscheppen. Vlak voor rust kreeg SC Emmeloord via Lucas Loosman een goede kans. Een voorzet van Wouter Spit werd door Lucas Loosman hard op het doel gekopt, maar de doelman van EMMS bracht fraai redding.

  Met een 1-1 stand gingen we rusten.

  Bij SC Emmeloord waren nu de moegestreden verdediger Olav Sieljes en spits Marc Loosman met kleine pijntjes in de kleedkamer achtergebleven en waren aanvaller Bastian Tabak en verdediger Remco Jonkman in de ploeg gekomen.

  De eerste twee kleine kansjes in de tweede helft waren voor EMMS. Nadat pogingen van Yuri Hertsenberg en Jorunn Kleinheerenbrink tot corner waren verwerkt zeilde een afvallende bal van Yuri Hertsenberg rakelings naast. Een inzet van Glenn ter Wielen zeilde daarna rakelings voorlangs. Hierna herpakte SC Emmeloord zich weer en kwamen de blauwen weer dreigend opzetten. Aan de andere kant glipte Rick Voskuil twee keer op volle snelheid door de rood witte verdediging. Zijn eerste poging werd tot corner verwerkt en de tweede poging zeilde rakelings voorlangs het doel. In de 52e minuut veerde iedereen overeind toen een venijnig afstandsschot van Wouter Spit tegen de lat uiteen spatte.

  Na dit schot op de lat viel in de 55e minuut alsnog de 2-1 voor SC Emmeloord. Hier ging een perfecte aanval over vele schijven aan vooraf waarbij Gerke Schaap met een slim steekballetje door Rick Voskuil op avontuur werd gestuurd. Oog in oog met de doelman van EMMS scoorde Gerke Schaap heel subtiel met een droge schuiver de 2-1 voor SC Emmeloord.

  Na deze 2-1 golfde het spel op en neer en kregen beide teams kansjes. De gasten uit Slagharen probeerden voorin iets te forceren en verschenen via Yuri Hertsenberg en Glenn ter Wielen dreigend voor het Emmeloordse doel. Bij twee gevaarlijke uitbraken stond Emmeloord doelman Hans Portijk op de goede plek om redding te brengen. Bij een verraderlijke hoge bal moest Hans Portijk heel hoog springen om met zijn vingertoppen deze moeilijke bal over de lat te tikken.

  Bij SC Emmeloord gingen Gokhan Pala, Wouter Spit, Jeroen Sipma en Lucas Loosman voorop in de strijd. De gasten kregen twee goede mogelijkheden, maar het was wederom SC Emmeloord die meedogenloos toesloegen voor de 3-1. Na een paar halve kansjes was het in de 72e opnieuw raak en kwam SC Emmeloord via een intikker van Jeroen Sipma op een 3-1 voorsprong. Hier ging een perfecte voorzet van Rick Voskuil aan vooraf die bij de tweede paal door Jeroen Sipma werd binnengetikt.

  Meteen vanaf de aftrap trokken de rood witten weer ten strijde en viel in de 75e minuut de 3-2 aansluitingstreffer. Het was wederom topscorer Glenn ter Wielen die zich een kwartslag in de ronde draaide om vervolgens fraai raak te schieten voor de 3-2.
  Bij SC Emmeloord kwam aanvaller Brahim Boundati nog voor Gerke Schaap binnen de lijnen. Het Emmeloordse publiek tracteerde het Olde Skiep op een uitbundig applaus vanwege zijn twee doelpunten.

  Na deze 3-2 aansluitingstreffer golfde het spel in een hoog tempo op en neer en brak er een spannende en hectische slotfase aan.
  De polderboys kregen via Lucas Loosman en Rick Voskuil goede kansen, maar moesten vanuit de counters alle zeilen bijzetten.
  Drie keer verschenen de aanvallers van EMMS gevaarlijk voor het Emmeloordse doel waar doelman Hans Portijk in actie moest komen. Het centrale verdedigingsblok met Gokhan Pala en Wouter Spit draaide nu overuren, maar hield knap stand.

  Vlak voor tijd kon aanvaller Rick Voskuil vanwege een hamstringblessure niet meer verder en moesten de polderboys met tien man de rood witten tegenhouden. De gasten kregen nog twee goede mogelijkheden, maar zagen hun pogingen worden geblokt of vonden doelman Hans Portijk op hun weg. Tot ieders opluchting klonk daar eindelijk het laatste fluitsignaal en werd deze zwaarbevochten 3-2 overwinning uitbundig gevierd.

  Scheidsrechter Marcel Boekholt uit Assen had deze wedstrijd in goede banen geleid en hoefde geen kaarten uit te delen.

  Door deze 3-2 overwinning heeft SC Emmeloord zijn vierde plek flink versterkt en komt nu zelfs de top drie weer in het vizier.
  De man van de wedstrijd werd het blauwe architect Gokhan Pala. Bij EMMS werd de grillige aanvaller Glenn ter Wielen als man van de wedstrijd uitgeroepen.

  Volgende week speelt SC Emmeloord de altijd lastige uitwedstrijd bij nummer zes VV Heerde. Deze wedstrijd begint volgende week zondag 9 Februari om 14:00 uur op sportpark Molenbeek te Heerde. De Heerdenaren speelden vandaag met 0-0 gelijk bij VV Beilen.

  De topper tussen VV Jubbega en koploper VV Lemelerveld ging wegens het slechte veld niet door.

  In de loop van komende week volgt de voorbeschouwing op VV Heerde - SC Emmeloord.

  Alle uitslagen van de tweede klasse K:

  SC Emmeloord - EMMS Slagharen 3-2
  VV Beilen - VV Heerde 0-0
  DTD Jelsum - VV Zuidwolde 1-2
  VV Oerterp - VV Drachten 3-4
  LSC 1890 Sneek - Dedemsvaart 5-0
  LAC Frisia Leeuwarden - VENO 3-0
  VV Jubbega - VV Lemelerveld AFG.

  De opstelling van SC Emmeloord:
  Hans Portijk, Brian Mangnus, Olav Sieljes ( Remco Jonkman ), Gokhan Pala, Wouter Spit, Lucas Loosman, Wouter van der Velden, Jeroen Sipma, Gerke Schaap ( Brahim Boundati ), Marc Loosman ( Bastian Tabak ), Rick Voskuil.
  Wissels: doelman Tim Schaafsma, Remco Jonkman, Bastian Tabak, Brahim Boundati en Jordy Benjamins.
  De spelers Wiebe Koopmans, Lars Sipma en Maric Naaktgeboren deden met het tweede team mee.
  Afwezig: Rik Beekman, Mart Matthijssen
  Trainers: Dick Krommenhoek en Rob Nugter
  Keeperstrainer: Henk Boer
  Teammanagers: Herman Vos en Klaas Huisman
  Medische staf: Peter Post
  Assistent scheidsrechter: Matthijs Krooneman.

  De opstelling van EMMS Slagharen:
  Bastin Kleinheerenbrink, Dennis Lamberink ( Boy Pieper ), Erik Kosse, Jeffrey Klok, Emiel Kosse, Justin Westerbeek, Jorunn Kleinheerenbrink, Henry Bosman ( Jordi van der Heijden ), Yuri Hertsenberg ( Moejihiddin Brinkman ), Maurice Kosse en Glenn ter Wielen.
  Wissels: Jordi van der Heijden, Moehjiddin Brinkman, Boy Pieper.
  Trainer: Johan Oldekamp
  Keeperstrainer: Arjan Kok
  Medische staf: Emmely Nibourg
  Teammanager: Arjan Lamberink
  Assistent scheidsrechter: Frans Pieper

  De scheidsrechter: Dhr. Marcel Boekholt uit Assen
  Toeschouwers: 200

  Verslaggever: Klaas Jacob Huisman.