• SC Emmeloord vliegt uit de beker!

  Het bekeravontuur is na een 2-4 nederlaag voorbij voor SC Emmeloord. De polderboys kwamen sterk uit de startblokken en namen een snelle voorsprong waarna LAC Frisia het heft in handen nam. Na een 1-2 achterstand met de rust kwamen de Emmeloorders furieus en ontketend uit de kleedkamer en zorgde Maric Naaktgeboren voor de 2-2 gelijkmaker.

  De Emmeloorders kregen daarna een paar goede kansen, maar moesten constant oppassen voor de razensnelle uitbraken van Frisia. Heel even leek de stadsderby tegen Flevo Boys in handbereik of de Lacskun sloeg meedogenloos voor de 2-4 eindstand en de uitschakeling van SC Emmeloord.

  De Frisianen staan nu in de volgende bekerronde waar het aan de rooie zijde van de Ervenbos tegen Hoofdklasser Flevo Boys gaat opnemen.

  Polderteams!
  Voorafgaand zat de sfeer er goed in op De Ervenbos waar de fanatieke Blue Tifosi kern alvast een voorproefje op de aanstaande derby nam. Gisteren hadden de Flevo Boys met een ruime 1-7 bij RENADO gewonnen en zich alvast voor de volgende ronde geplaatst.
  Ook het tweede team van Flevo Boys is na een ruime 4-0 winst op eersteklasser Noordscheschut door in de beker. Die andere polderploeg SVM Marknesse heeft het niet gered en ging eerder deze week thuis met 0-2 onderuit tegen Leeuwarder Zwaluwen.

  Sfeervol!
  Heel Emmeloord rekende zich al rijk en stond vanmiddag met The Blue Tifosi massaal achter de Blauwen. Ondanks het slechte weer hadden ruim 400 toeschouwers de storm, wind en regen getrotseerd om de polderboys aan te moedigen. Tegenstander LAC Frisia was met een redelijke volle bus vanuit Leeuwarden naar de polder gekomen. Bij de Lacskun staan de ervaren trainers en oudprofs Marcel Valk en Lody Roembiak aan het roer.

  Eerder!
  In de competitie ging SC Emmeloord eerder thuis met 1-3 onderuit tegen LAC Frisia. Topscorer Tarik Bourakba was er vandaag niet bij! De Lacskun uit Leeuwarden staan met 32 punten op een tweede plek in de tweede klasse K met vlak daarachter SC Emmeloord met 30 punten.

  Opstelling!
  Bij SC Emmeloord ontbraken Marc Loosman, Rick Voskuil, Olav Sieljes, Lars Sipma en Mart Matthijssen. Tijdens de bekerwedstrijden staat de Beer van Emmeloord doelman Tim Schaafsma op doel. Het centrale verdedigingsblok Gokhan Pala en Wiebe Koopmans werd ondersteund door de beide backs Brian Mangnus en Remco Jonkman. Op het middenveld zorgden Lucas Loosman, Wouter van der Velden en Jordy Benjamins voor de juiste balans. In de voorhoede gingen Gerke Schaap, spits Bastian Tabak en Maric Naaktgeboren op zoek naar de doelpunten.

  Wissels!
  Op de bank zaten doelman Hans Portijk, Luuk Kappers, Wouter Spit, Jeroen Sipma, Brahim Boundati en Rik Beekman. In de tweede helft zouden Jeroen Sipma en Rik Beekman nog even in actie komen.

  Veelbelovend!
  De polderboys begonnen sterk, gedreven en fanatiek aan deze wedstrijd. In de beginfase creeerde SC Emmeloord een veldoverwicht en verschenen de blauwen drie keer dreigend voor het Friese doel. Een indraaiende voorzet van Maric Naaktgeboren werd ternauwernood weggewerkt waarna Wouter van der Velden en opnieuw Maric werden gestuit. De Emmeloorders kregen in de eerste tien minuten drie corners te nemen die niets zouden opleveren.

  Voorsprong!
  In de 13e minuut was het raak en kwam SC Emmeloord via Wouter van der Velden op een 1-0 voorsprong. In eerste instantie werd het afsstandsschot van Wouter van der Velden half gepareerd door de Friese doelman waarna de attent meegelopen Wouter de rebound snoeihard tegen de touwen schoot voor de snelle 1-0 voorsprong voor SC Emmeloord.

  Golfbewegingen!
  Na deze 1-0 probeerde LAC Frisia uit alle macht terug te komen, maar stond de Emmeloordse verdediging als een solide blok.
  Onder aanvoering van Gokhan Pala en Wiebe Koopmans waren er goede onderscheppingen te zien. Aan de andere kant werd een schot van Gerke Schaap fraai door de Friese doelman gepareerd. Een slimme crossbal van Gerke Schaap op Maric Naaktgeboren werd ternauwernood door de Friese verdediging onderschept.

  Kantelmoment!
  Gaandeweg werden de Frisianen sterker en verschenen de aanvallers Abubakar Suma, Said Loukili en Hidde Pater dreigend voor het Emmeloordse doel. De Friesen kregen drie corners op rij te nemen en het was telkens alle hens aan dek voor SC Emmeloord.

  Gelijkmaker!
  Met name de grillige Frisia aanvaller Abubakar Suma ontpopte zich met zijn snelle onvoorspelbare acties als een ware plaag voor de Emmeloordse verdediging. In de 27e minuut scoorde Abubakar Suma met een bekeken diagonale schuiver in de verre hoek de 1-1 gelijkmaker voor LAC Frisia.

  Moeilijke fase!
  Na deze 1-1 gelijkmaker wankelde, piepte en kraakte SC Emmeloord en gingen de polderboys door een moeilijke fase.
  Twee keer moest doelman Tim Schaafsma in actie komen om de Frisia aanvallers van het scoren te houden. Uit een corner kopte Max Huiskamp de bal rakelings naast het Emmeloordse doel.

  De lat!
  In de 35e minuut zag Frisia uitblinker Abubakar Suma doelman Tim Schaafsma iets te ver voor zijn doel staan en had hij iets moois in petto. Deze listig bekeken boogballetje van Suma ging weliswaar over Tim Schaafsma heen, maar spatte tegen de lat uiteen.

  Achterstand!
  In de 37e minuut kwam LAC Frisia na onoplettendheid bij een snelle ingooi op een 1-2 voorsprong. Deze snelle ingooi werd door Abubakar Suma verlengd en werd bij de eerste paal in een kluwen van spelers heel attent door Bart Kooistra binnengetikt voor de 1-2 voorsprong voor LAC Frisia.

  Oog van de naald!
  Na deze 1-2 was SC Emmeloord het even helemaal kwijt en kropen de Blauwen drie keer door het oog van de naald. Met name Abubakar Suma, Hidde Pater, Noel Wever en Said Loukili doken dreigend op, maar hadden het vizier niet op scherp staan.
  Met een 1-2 voorsprong voor LAC Frisia gingen we rusten.

  Sterk begin!
  Beide teams begonnen ongewijzigd aan de tweede helft. Net als in de eerste helft begonnen de polderboys sterk, fel en fanatiek aan de tweede helft. De Emmeloorders waren wakker geschud en speelden nu volop de aanval om een snelle gelijkmaker te forceren. Onze gasten uit Leeuwarden reageerden razendsnel vanuit de counter en bleven er ook gevaarlijk uitkomen.

  Grote kans!
  Nadat een schot van Gerke Schaap door de Friese doelman werd gekeerd werd Maric Naaktgeboren op avontuur gestuurd. Op volle snelheid stormde Maric op het Friese doel af waar hij echt alles goed deed en ook de doelman wist te omspelen. Iedereen telde dit doelpunt al of plotseling hoorde Maric de stem van een medespeler die er beter voor leek te staan. In kansrijke positie legde Maric de bal breed op Gerke Schaap waar nog net een Friese been tussenzat. Kans verloren!

  Offensief!
  Uit de eerste de beste tegenstoot was Hidde Pater iedereen te snel af, maar kwam SC Emmeloord met de schrik vrij toen Frisia aanvaller Said Loukili vergat om af te drukken.
  Daarna herpakte SC Emmeloord zich weer en verschenen Wouter van der Velden en Gerke Schaap dreigend voor het Friese doel, maar ook deze kansen gingen er niet in.

  Gelijkmaker!
  In de 60e minuut viel de verlossende 2-2 gelijkmaker toen Maric Naaktgeboren iedereen voorbij glipte en op volle snelheid op het Friese doel afstormde. Met een verwoestende uithaal maakte Maric zijn eerdere fout goed door doelman Rimar Looge in de korte hoek te passeren voor de 2-2 gelijkmaker.

  Blauwe Hoop!
  Na deze 2-2 gelijkmaker ging het talrijke publiek massaal achter het team staan en trokken de Blauwen ontketend en furieus ten aanval. Een ziedend afstandsschot van Wouter van der Velden werd in twee instanties fraai gepareerd door Frisia doelman Rimar Looge. In de 65e minuut dook Bastian Tabak vogelvrij op voor het Friese doel waar hij ternauwernood door de Friese doelman werd gestuit.

  Gele kaarten!
  In deze fase had LAC Frisia het moeilijk, namen de irritaties toe en regende het ineens gele kaarten bij de Friesen. In een mum van tijd kregen vier Frisia spelers en trainer Marcel Valk een gele kaart voorgeschoteld. De Emmeloorders schakelden een tandje bij en bleven spontaan volop de aanval spelen.

  Efficient!
  Totaal tegen de verhouding in kwam LAC Frisia in de 67e minuut op een 2-3 voorsprong. Een half afgeslagen corner kwam voor de voeten van Hidde Pater die met een raketinslag toesloeg voor de 2-3 voorsprong voor LAC Frisia.

  Moed der wanhoop!
  Na deze tegenvaller bleef SC Emmeloord het proberen en speelde het team volop de aanval. De polderboys kregen drie kansjes, maar hadden het vizier niet op scherp staan.
  Vanuit de omschakeling moesten de Emmeloorders constant oppassen voor de razendsnelle uitbraken en counters van LAC Frisia.

  Irritaties!
  Na commentaar vanaf de zijlijn kreeg Frisia trainer Marcel Valk zijn tweede gele kaart voorgeschoteld en moest deze markante trainer achter de afrastering plaatsnemen.
  Een vrije trap van Gerke Schaap veroorzaakte een rommelige scrimmage voor het Friese doel waar niemand kon profiteren.

  De beslissing!
  Net op het moment dat SC Emmeloord leek terug te komen sloegen de Frisianen in de slotfase vanuit de counter meedogenloos toe voor de 2-4 eindstand. Na een snelle actie van Abubakar Suma, Noel Wever en Hidde Pater stond de Frisiaan Bart Kooistra op de goede plek om het laatste zetje te geven voor de 2-4 eindstand. Door deze 2-4 overwinning bekert LAC Frisia door en gaat het binnenkort opnieuw naar Emmeloord om aan de Rooie zijde de degens met Hoofdklasser Flevo Boys te kruizen.

  Volgende week!
  Voor het dappere SC Emmeloord zit het bekeravontuur er nu op en zijn alle ogen nu op de competitie gericht. Volgende week wacht de lastige uitwedstrijd bij VV Heerde. Deze wedstrijd begint volgende week zondag 1 Maart om 14:00 uur op sportpark Molenbeek aan de Veldweg te Heerde. In de loop van komende week volgt de voorbeschouwing.

  Man van de wedstrijd SC Emmeloord: Gokhan Pala
  Man van de wedstrijd LAC Frisia: Abubakar Suma

  De opstelling van SC Emmeloord:
  Tim Schaafsma, Remco Jonkman, Gokhan Pala, Wiebe Koopmans, Brian Mangnus, Lucas Loosman, Wouter van der Velden, Jordy Benjamins, Gerke Schaap, Bastian Tabak ( Jeroen Sipma ) en Maric Naaktgeboren ( Rik Beekman ).
  Wissels: Hans Portijk, Jeroen Sipma, Rik Beekman, Luuk Kappers, Wouter Spit, Brahim Boundati.
  Trainers: Dick Krommenhoek en Rob Nugter
  Keeperstrainer: Henk Boer
  Teammanagers: Herman Vos en Klaas Jacob Huisman

  De opstelling van LAC Frisia:
  Rimar Looge, Koos Copini ( Jeroen Kuipers ), Douwe Wim Terpstra, Edwin Schaafsma, Max Huiskamp, Bart Kooistra, Said Loukili ( Tristan Kuilman ), Hidde Pater, Willem Schreiber ( Ilias Bourakba ), Noel Wever en Abubakar Suma.
  Wissels: Ilias Bourakba, Vincent Hoekema, Tom Oegema, Mark van der Meulen, Tristen Kuilman, Jeroen Kuipers en Danyo Zunnenberg.
  Afwezig: Tarik Bourakba
  Gele kaarten: Douwe Wim Terpstra, Edwin Schaafsma, Max Huiskamp, Said Loukili en Trainer Marcel Valk ( twee keer geel ).
  Trainers: Marcel Valk en Lody Roembiak
  Teammanager: Albert Schaafsma
  Medische staf: Salvatore Tundo

  De scheidsrechter: Dhr. Niels Zeeman uit Sneek
  De Assistenten: Youp Greven uit Steenwijk en Marten Brouwer uit Zuidlaren.
  Toeschouwers: 400

  Verslaggever: Klaas Jacob Huisman.