• SC Emmeloord - VV Drachten 2 - 1  ( 2 - 0 )

  In een meeslepende wedstrijd boekt SC Emmeloord met de hakken over de sloot een superbelangrijke 2-1 overwinning op hekkensluiter VV Drachten. De Emmeloorders leken na 2 prachtige doelpunten van Jeroen Sipma en Wouter van der Velden op rozen te zitten, maar niets was minder waar. In een rommelige tweede helft nam de rode lantaarndrager het initiatief over en probeerde VV Drachten aan te zetten en terug te komen. Toen VV Drachten vlak voor tijd in de 82e minuut de 2-1 liet aantekenen gingen de Emmeloorders door een moeilijke fase en brak er nog een bloedstollende superspannende slotfase aan.

  Een wedstrijdverslag over pieken en dalen in de tweede klasse K.

  Deze wedstrijd stond onder leiding van scheidsrechter Dhr. Willem Jan Kimp uit Harlingen en zijn assistenten Edwin Berende en Harry Kreeft.

  We beginnen dit verslag om het derde team van SC Emmeloord te feliciteren met het kampioenschap. The Blue Dreamteam met voornamelijk oud eerste elftalspelers boekte een ruime 1-5 overwinning op Read Swart en dit werd bij terugkomst op De Ervenbos uitbundig gevierd in het Blauwe Bastion.

  Er werd mij gevraagd om ook even te vermelden dat captain Harm Aboe van Wieren zich notabene voor deze kampioenswedstrijd zich voor het eerst in zijn lange loopbaan had verslapen. Toen Aboe in de tweede helft alsnog mocht opdraven werd een 1-0 achterstand omgebogen in een ruime 1-5 winst en kon de kampioensschaal worden uitgereikt.

  Dan nu het verslag van SC Emmeloord - VV Drachten!

  Eerder dit seizoen werd de uitwedstrijd met 2-3 gewonnen! Na een heldere en duidelijke wedstrijdbespreking van coach Robert Staarman begonnen de blauwen aan de warming up. Het was een gezellige drukte op sportpark De Ervenbos waar ongeveer 300 toeschouwers onder een aangenaam voorjaarszonnetje onze pupil van de week Fabian van der Laan zagen aftrappen.

  Onderaan dit verslag de opstellingen van beide teams en alle uitslagen van de tweede klasse K.

  Bij SC Emmeloord ontbraken Gokhan Pala, Gerke Schaap, Lars Sipma, Wouter Spit, Jordy Benjamins en Rik Beekman maar zaten de jeugdspelers Luca Apeldoorn, Sjirk de Vries, Kars Dijkstra, Jeen Baak en veteraan Brahim Boundati op de bank.

  Na een aftastende beginfase zochten beide teams spontaan de aanval en dit leverde voor beide doelen een paar kleine kansjes op. In de 6e minuut lanceerde Jeroen Sipma met een strakke voorzet de inkomende Wouter van der Velden die ternauwernood door de doelman kon worden afgestopt.

  De Emmeloorders kregen in deze beginfase twee corners te nemen die niets zouden opleveren. Bij een vlotlopende aanval tussen Daan Zuidberg en Thijs Lanters werd Wouter vd Velden gevonden die deze keer zijn schot rakelings naast zag gaan. Ook pogingen van Marc Loosman en Thijs Lanters gingen naast.

  Aan de andere kant moest doelman Hans Portijk 2 keer in actie komen om VV Drachten van het scoren te houden. In de 12e minuut werd een schot vanuit de halve draai van Wilke Siderius door Portijk gepareerd en in de 14e minuut moest doelman Portijk razendsnel zijn doel uitkomen om een gevaarlijke dieptebal te onderscheppen.

  Na deze twee Friese plaagstoten kreeg SC Emmeloord weer een goede kans toen Wiebe Koopmans dreigend opdook, maar diens harde schot werd met moeite door de doelman tot corner verwerkt.

  In de 18e minuut kwam SC Emmeloord via een afstandsschot van Jeroen Sipma op een bevrijdende 1-0 voorsprong. In eerste instantie werd dit harde schot van Sipma nog geblokt, maar in tweede instantie de rebound snoeihard op zijn pantoffel genomen en strak en laag in de hoek geschoten voor de 1-0 voorsprong voor SC Emmeloord. Direct na deze 1-0 liet VV Drachten weer van zich horen en kregen de zwart witten drie corners op rij te nemen. Een harde kopbal werd vlak voor de doellijn weggewerkt.

  Gaandeweg herpakte SC Emmeloord zich weer en kregen de blauwen in de 30e minuut op randje strafschopgebied een vrije trap te nemen. Deze vrije trap werd door Wouter van der Velden genomen en onderweg van richting verandert waardoor de doelman volledig uit balans was en de 2-0 tegen de touwen uiteen spatte. Kort na deze 2-0 kreeg SC Emmeloord via Wiebe Koopmans een uitgelezen mogelijkheid de score op te voeren, maar de doelman van Drachten greep goed in.

   Vlak voor rust zette VV Drachten weer eens aan en werd in een korte tijd twee keer de paal geraakt en kwam SC Emmeloord met de schrik vrij toen Wilke Siderius vergat te scoren. Een inzet van Drachtenaar Erwin Elzinga werd op het nippertje door Olav Sieljes van de doellijn gehaald. Twee andere schoten van Drachten leverden niets op en aan de andere kant een goede kans voor Jeroen Sipma, maar diens inzet zeilde rakelings voorlangs.

  Met een 2-0 voorsprong gingen we rusten.

  In een rommelige en slordige tweede helft waren de kansen schaars en probeerde VV Drachten uit alle macht terug te komen en voorin iets te forceren. De Emmeloorders moesten alle zeilen bijzetten en werden teruggedrongen. In de 52e minuut werd een vrije trap van Drachten verlengd en door Erwin Elzinga op het doel gekopt, maar doelman Portijk greep goed in. De Friezen zetten nu aan en voerden de druk op terwijl SC Emmeloord op de counter bleef loeren.

  Bij twee snelle Emmeloordse uitbraken werden Jeroen Sipma en Thijs Lanters op avontuur gestuurd, maar het schot van Sipma ging over terwijl de inzet van Lanters door de doelman werd gekeerd. Ook een poging van Wouter van der Velden leverde niets op waarna VV Drachten het bleef proberen. De rode lantaarndrager vocht voor zijn laatste kansen en bezorgde SC Emmeloord een moeilijke lastige en loodzware tweede helft.

  Halverwege de tweede helft gingen beide teams wisselen.
  Bij SC Emmeloord kwamen de jeudgspelers Luca Apeldoorn, Sjirk de Vries, Jeen Baak en Kars Dijkstra binnen de lijnen. Ook Brahim Boundati liep nog even warm, maar zou niet meer in actie komen. Dit was voor Junior Sjirk de Vries zijn debuut in het eerste elftal.

  Toen in de 82e minuut alsnog de 2-1 aansluitingstreffer viel was het hek van de dam en gingen alle remmen los. Deze 2-1 viel uit een rommelige scrimmage voor het Emmeloordse doel waar de verdediging niet goed stond op te letten. Er leek bij de achterlijn een overtreding op een Emmeloordse verdediger te worden gemaakt, maar de scheidsrechter liet doorspelen waardoor de organisatie even zoek was. De voorzet van invaller Wim Lunter veroorzaakte een scrimmage voor het doel waar bij de tweede paal Elzinga klaar stond om namens VV Drachten de 2-1 binnen te tikken.

  Na deze 2-1 rook VV Drachten bloed en brak er nog een zenuwslopende, bloedstollende en superspannende slotfase aan.

  Ondanks het Friese offensief kreeg SC Emmeloord via Wouter van der Velden een dot van een kans op de 3-1. Hier ging een snelle counter met invaller Kars Dijkstra aan vooraf die met een prachtige breedtepass Wouter vd Velden in stelling bracht maar oog in oog met de doelman schoot Wouter deze bal rakelings voorlangs het doel. Die laatste minuten leken een eeuwigheid te duren en kende hoge pieken en diepe dalen.

  In het heetst van de strijd liepen de Emmeloorders Olav Sieljes, Marc Loosman, Thijs Lanters en Wouter van der Velden tegen een gele kaart aan. De hekkensluiter zette alles op alles en bezorgde SC Emmeloord moeilijke en benauwde momenten. Met het zweet tussen de billen en de hakken over de sloot hielden de hardwerkende polderboys zich staande en werd de 2-1 overwinning opgelucht en uitbundig gevierd. De polderboys moeten nog vijf wedstrijden spelen, maar zijn bijna veilig en hebben officieel nog 6 punten nodig!

  De komende twee uitwedstrijden bij GAVC en Zuidwolde zijn superbelangrijk om definitief afstand van de onderste regionen te kunnen doen.

  Man van de wedstrijd bij SC Emmeloord: onze noeste verdediger Olav Sieljes!!!

  Komende week staan er twee belangrijke uitwedstrijden op het programma.

  Eerst op donderdagavond 12 mei om 20.00 uur een uitwedstrijd in Grou bij GAVC. De bus vertrekt om 18:15 uur!
  Daarna op zondagmiddag 15 Mei een uitwedstrijd bij VV Zuidwolde. Aanvang is dan 14:00 uur en de blauwe Marionbus vertrekt 11:45 uur.

  Dinsdagavond volgt er een voorbeschouwing op deze twee wedstrijden.

  Alle uitslagen van de 2e klasse K:

  SC Emmeloord - VV Drachten 2-1
  VV Zuidwolde - EMMS Slagharen 0-3
  VV Beilen - VENO Vollenhove 1-0
  VV Dalen - SV Epe 0-6
  LAC Frisia 1883 - SV Pesse 1-0
  LSC 1890 Sneek - VV Oerterp 5-0
  GAVC Grou was vrij!

  De opstelling van SC Emmeloord:

  Hans Portijk, Daan Zuidberg, Olav Sieljes, Wiebe Koopmans ( Jeen Baak ), Luuk Kappers, Lucas Loosman, Jeroen Sipma ( Luca Apeldoorn ), Wouter van der Velden, Thijs Lanters, Marc Loosman ( Sjirk de Vries ) en Koen de Jonge ( Kars Dijkstra ).
  Wissels: doelman Melvin Bos, Kars Dijkstra, Sjirk de Vries, Luca Apeldoorn, Jeen Baak en Brahim Boundati.
  Geblesseerd: Gokhan Pala, Gerke Schaap, Lars Sipma, Wouter Spit, Jordy Benjamins, Rik Beekman en Robin Tabak.
  Gele kaarten: Olav Sieljes, Marc Loosman, Thijs Lanters en Wouter vd Velden.
  Trainers: Robert Staarman en Wilfred Spielhagen
  Keeperstrainer: Marcel Tiemens
  Teammanagers: Herman Vos, Klaas Huisman en Wesley Schipper
  Medische staf: Kyra Ronner en Wouter Spit
  Vlagger: Edwin Berende

  De opstelling van VV Drachten:

  Jeroen Dragt, Tim Kuperus, Thomas vd Meulen, Martijn Mozes, Maiko Smits, Wilke Siderius ( Thorn Veenstra ), Lars Kuperus ( Rein Jacobi ), Erwin Elzinga, Jeffrey Mast, Kelvin Maximo Spa en Melvin de Jong ( Wim Lunter ).
  Wissels: doelman Robbert Evenhuis, Thom Veenstra, Rein Jacobi en Wim Lunter
  Gele kaart: Wim Lunter
  Trainers: Oane Westra en Koen Grave
  Teammanager: Tamme Mast
  Vlagger: Harry Kreeft

  De scheidsrechter: Dhr. Willem Jan Kimp uit Harlingen.

  Toeschouwers: 300

   

  Verslaggever: Klaas Jacob Huisman.