• SC Emmeloord - VV Oerterp  5 - 1  ( 2 - 1 )

  Een gedreven SC Emmeloord geeft vol gas en boekt met wonderschone doelpunten een ruime 5-1 overwinning op het Friese
  vv Oerterp. De gehele wedstrijd hadden de polderboys het initiatief en een enorm veldoverwicht, maar toch deelden ook de Ureterpers vanuit de counter een paar gevaarlijke plaagstootjes uit. In een stormachtige beginfase met twee goede kansen voor
  SC Emmeloord namen de Friesen totaal onverwachts in de 10e minuut met 0-1 de leiding en keken de supporters elkaar zorgelijk aan. Deze zorgelijke blikken bleken ongegrond en totaal onnodig want na deze 0-1 gooide een hartstochtelijk en dynamisch spelend SC Emmeloord alle schroom van zich af. In een heerlijke open, frivole en onbevangen wedstrijd was het volop chillen en genieten voor de blauwe supporters. Het is elke week genieten met deze gasten!
  In voor en tegenspoed blijft het Blauwe Hart sneller en heviger kloppen!

  Voor ongeveer 200 toeschouwers verschenen beide teams op een zonnig sportpark Ervenbos aan de aftrap.
  Deze wedstrijd stond onder leiding van scheidsrechter Dhr. Martin Wever uit het Groningse Muntendam bijgestaan door zijn assistenten Edwin Berende en Gerk Hijlkema. De aftrap werd genomen door onze pupil van de week James Masseus.

  Bij SC Emmeloord komen Jordy Benjamins, Wouter Spit en Rik Beekman dit seizoen niet meer in actie en ontbraken verder Lars Sipma en de jeugdspelers Luca Apeldoorn en Koen de Jonge. Alle overige spelers zijn fit en inzetbaar en zullen er de komende weken alles aandoen om de polderboys in de tweede klasse te houden. Dit vriendenteam is een hechte eenheid en zal zich in de tweede klasse weten te handhaven! Daar ben ik van overtuigd!!!
  Op doel als vanouds de blauwe panter doelman Hans Portijk met daarvoor het centrale duo architect anadolu Gokhan Pala en boegbeeld de tractor Olav Sieljes geflankeerd door de backs Blue Duracelli Daan Zuidberg en de cirkelzaag Lucky Luke Luuk Kappers.
  Het middenveld met stormram de Tank Lucas Loosman, Krullenbol Diego Wiebe Koopmans en El Salvatore Wouter van der Velden en in de frontlinie dribbelaar stylico Thijs Lanters, targetmen Marc Loosman en good old Skiep Gerke Schaap.
  De wisselspelers Brahim Boundati, Redouan Boundati, Kars Dijkstra, Jeroen Sipma, Jeen Baak en doelman Melvin Bos.

  Meteen vanaf de aftrap trokken de Blauwen vol goede moed ten aanval en werd het vijandelijke doel belegert en onder vuur genomen. Mooie pogingen van Gerke Schaap en Wouter vd Velden werden door de Friese doelman onschadelijk gemaakt.
  Bij een prachtige vlotte aanval glipten Wiebe Koopmans, Marc Loosman en Wouter vd Velden op volle snelheid door de Friese verdediging. Inzetten van Gerke Schaap en Marc Loosman werden ternauwernood geblokt en weggewerkt.
  In de 10e minuut namen de Friesen op dat moment totaal tegen de verhouding in met 0-1 de leiding. De Emmeloordse verdediging kreeg een voorzet vanaf de linkerflank niet onder controle waarna de bal vanuit de kluts voor de voeten van de vrijstaande Kees Jan Dijk terecht kwam. Met een geplaatst schot hoog in de korte hoek scoorde Kees Jan Dijk de snelle 0-1 voor VV Oerterp wat uitbundig werd gevierd door een handvol meegereiste Oerterp supporters.
  Na deze tegenslag trokken de polderboys wederom ten aanval en kreeg SC Emmeloord een drietal goede kansen. Met name Marc Loosman, Gerke Schaap en Wiebe Koopmans lieten een paar vlotte combinaties en snelle aanvalsgolven zien. Nadat pogingen van Marc Loosman en Gerke Schaap niets zouden opleveren vond Wiebe Koopmans de Friese doelman op zijn weg. In de 15e minuut was Wouter van der Velden iedereen te snel af en werd zijn voorzet door Wiebe Koopmans op zijn pantoffel genomen, maar wederom stond de doelman van Oerterp op de goede plek. In de 18e minuut ontplofte het Blauwe Bastion toen dribbelaar Thijs Lanters met een schitterend adembenemende en verwoestende uithaal iedereen in vervoering bracht. Op weergaloze en onnavolgbare wijze scoorde Thijs Lanters met een gigantische raketinslag in de kruizing de bevrijdende 1-1 gelijkmaker voor SC Emmeloord.
  Na deze gelijkmaker wankelde VV Oerterp en hing het tweede doelpunt in de lucht. Twee keer moest de doelman van Oerterp alle zeilen bijzetten om Wouter van der Velden en Gerke Schaap van het scoren te houden.
  Na een prachtige snelle actie van Wiebe Koopmans werd Gerke Schaap gevonden die zijn inzet rakelings voorlangs zag gaan.
  Hierna werden schoten van Thijs Lanters, Wiebe Koopmans en Gerke Schaap met moeite geblokt en onschadelijk gemaakt.
  Rond de 30e minuut lieten de Friesen weer van zich horen en kreeg VV Oerterp bij een kleine offensief vijf corners te nemen.
  Ondanks dit Friese offensief leverde het geen grote kansen op voor VV Oerterp en bleef SC Emmeloord de controle houden.
  Onder aanvoering van de architect Gokhan Pala, de tractor Olav Sieljes, de blue duracelli Daan Zuidberg en de cirkelzaag Lucky Luke Kappers hield de Emmeloordse verdediging stand. Het is opmerkelijk hoe onze Turkish Delight mister Anadolu Gokhan Pala na een moeilijke periode vandaag stond te voetballen! Ik geniet volop van deze laatste weken met Gokhan die volgend seizoen een trapje lager gaat spelen.
  In de 38e minuut dook plotseling een Friese aanvaller gevaarlijk op, maar die vergat te bal te raken en maaide over de bal heen.
  Het publiek reageerde meteen want er ligt toch echt geen polletje op het Emmeloordse kunstgras. De Trainer Robert Staarman was not amused bij deze grote kans voor Oerterp en liet zich even goed en duidelijk horen om de polderboys wakker te schudden.
  In de 38e minuut raakte het Blauwe Bastion in extase en was iedereen met zijn hoofd in de wolken toen Wiebe Koopmans, Gerke Schaap en Marc Loosman een schitterende aanval over vele schijven lieten zien. Het eindstation van deze wervelende tikkietak Blue Fevershow was El Salvatore Wouter van der Velden die fraai raak schoot voor de dikverdiende 2-1 voorsprong voor SC Emmeloord.
  Op slag van rust kwam VV Oerterp weer opzetten, maar stond de Blauwe Panter doelman Hans Portijk op de goede plek om een schot van Dennis van Roeden te pareren.

  Met een 2-1 voorsprong gingen we rusten.

  In een oppermachtige en dominante tweede helft werd VV Oerterp teruggedrongen en de duimschroeven aangezet. Met vlotte combinaties en mooie aanvalsgolven kreeg SC Emmeloord een paar goede kansen. Een voorzet van Wouter werd door beatle Marc Loosman op zijn pantoffel genomen maar de Friese doelman bracht redding. Ook bij inzetten en schoten van Gerke Schaap en Thijs Lanters stond de Friese doelman een treffer in de weg. Dit doelpunt zou er in de 55e minuut alsnog komen en deed het Blauwe Bastion op zijn fundamenten trillen. Een schitterende dieptepass van architect Gokhan Pala kwam op de stropdas bij El Salvatore Wouter vd Velden terecht die vervolgens op onnavolgbare wijze de doelman met een slim bekeken boogballetje kansloos liet voor de 3-1 voorsprong voor SC Emmeloord. De doelpunten van onze blonde pijl Wouter van der Velden worden nu met de week mooier en zijn een genot voor de trouwe supporters. Hierna probeerde Wouter van grote afstand de doelman te verrassen maar deze poging zeilde rakelings over. Uit een voorzet van Wouter werd Thijs Lanters gevonden die zijn schot naast zag gaan, maar de ene aanval was nu nog mooier dan de vorige.
  In de 65e minuut haalde Wouter op volle snelheid de achterlijn om vervolgens met een strakke voorzet Marc Loosman te vinden die van dichtbij met een intikker de 4-1 liet aantekenen. Ondertussen kwamen bij SC Emmeloord met tovenaar Redouan Boundati en de blauwe schaar Jeroen Sipma twee nieuwe spelers binnen de lijnen. Je zag aan zijn ogen hoe Jeroen zich op de bank had zitten te verbijten want hij wilde zo graag spelen en een doelpuntje meepikken.
  In de 70e minuut ging de show nog even door en lanceerde de sterk spelende Thijs Lanters met een splijtende steekbal Marc Loosman die op zijn beurt invaller Jeroen Sipma op zijn wenken bediende. Met een fraaie intikker in de korte hoek scoorde Jeroen Sipma de vooral voor hem zo bevrijdende 5-1 voor SC Emmeloord.
  Dit doelpunt deed iets met Jeroen Sipma die hier heel lang naar had uitgekeken.
  Na deze 5-1 liet SC Emmeloord de teugels een beetje vieren en kreeg VV Oerterp een paar kleine kansjes.
  Inzetten van de Friezen zeilden naast of voorlangs en slechts twee keer moest doelman Portijk in actie komen.
  In de slotfase kwamen bij SC Emmeloord met Brahim Boundati, Kars Dijkstra en Jeen Baak drie nieuwe spelers binnen de lijnen.
  Een mooi schot van Brahim werd fraai gepareerd door de doelman. Heel even veerde iedereen overeind toen er bij een scrimmage hands leek te worden gemaakt in de Friese strafschopgebied, maar de verder uitstekende scheidsrechter Martin Wever liet doorspelen.

  Eindstand 5-1!

  Het gehele Emmeloordse team verdiend een groot compliment voor het vertoonde spel en deze indrukwekkende teamprestatie.
  Voor mij waren de grote uitblinkers Gokhan Pala, Olav Sieljes, Daantje Zuidberg, De Loosmannetjes en natuurlijk onze El Salvatore Wouter vd Velden. Het is elke week genieten met deze gasten! De omroeper maakte met Gokhan Pala de man van de wedstrijd bekend. Dit is een verhaal op zich en deed ook iets met het Emmeloordse publiek. In deze ramadanperiode is het best moeilijk om een volle wedstrijd te spelen, maar Gokhan Pala komt van heel ver en was lange tijd geblesseerd.
  Deze comeback is al een prestatie op zich voor onze Turkish Delight mister Anadolu!
  Onlangs maakte de architect bekend om na ruim 12 seizoenen te stoppen bij het eerste! De man van de wedstrijd: Gokhan Pala!

  Een superbelangrijke overwinning voor SC Emmeloord om meer afstand van de gevarenzone te nemen.
  Volgende week wacht de thuiswedstrijd tegen rode lantaarndrager VV Drachten. Er zal van onderschatting of gemakzucht geen sprake zijn!!! Elke wedstrijd is nu een finale voor SC Emmeloord en de komende drie wedstrijden tegen VV Drachten, GAVC Grou en VV Zuidwolde zijn cruciaal en superbelangrijk voor de Blauwen!

  Alle uitslagen van de tweede klasse K:
  SC Emmeloord - vv Oerterp 5-1
  sv Pesse - vv Dalen 0-3
  VENO - LAC Frisia 1-2
  SV Epe - vv Zuidwolde 5-4
  EMMS - vv Beilen 3-1
  vv Drachten - GAVC 0-2
  LSC 1890 was vrij!

  De opstelling van SC Emmeloord:
  Hans Portijk, Daan Zuidberg, Gokhan Pala, Olav Sieljes, Luuk Kappers, Lucas Loosman ( Jeroen Sipma ), Wiebe Koopmans ( Redouan Boundati ), Wouter van der Velden ( Kars Dijkstra ), Gerke Schaap ( Jeen Baak ), Marc Loosman, Thijs Lanters ( Brahim Boundati )
  Wissels: doelman Melvin Bos, Jeroen Sipma, Redouan Boundati, Brahim Boundati, Jeen Baak, Kars Dijkstra.
  Afwezig: Wouter Spit, Jordy Benjamins, Rik Beekman, Lars Sipma, Luca Apeldoorn en Koen de Jonge.
  Trainers: Robert Staarman en Wilfred Spielhagen
  Keeperstrainer: Marcel Tiemens
  Teammanagers: Herman Vos, Klaas Huisman en Wesley Schipper
  Medische staf: Kyra Ronner en Wouter Spit
  Grensrechter: Edwin Berende

  De opstelling van vv Oerterp:
  Marco Heeroma, Teake vd Hoek ( Jorrit Bosma ), Jorryt Taekema, Jesse Wagenaar, Jesse vd Broek, Jelmer Hijlkema, Kees Jan Dijk, Berno Pultrum, Dennis van Roeden, Wiard Jansma ( Jorrit Hijlkema ), Pim Boekema ( Jasper Rol ).
  Wissels: Jorrit Bosma, Jorrit Hijlkema en Jasper Rol.
  Trainer: Freerk Brouwer
  Teammanager: Otto de Wrede
  Medische staf: Piet Muskita
  Grensrechter: Gerk Hijlkema

  De scheidsrechter: Dhr. Martin Wever uit Muntendam

  Toeschouwers: 200

  Verslaggever: Klaas Jacob Huisman.