• SC Emmeloord moeizaam door in de districtsbeker

  SC Emmeloord - VV Rijperkerk 4 - 2 ( 2 - 2 )

  Het eerste elftal van SC Emmeloord heeft zich met een zwaarbevochten 4-2 overwinning op de Friese derdeklasser VV Rijperkerk uiterst moeizaam voor de volgende ronde van de Districtsbeker geplaatst.

  De Blauwen kwamen flitsend uit de startblokken en stonden binnen 10 minuten op een riante 2-0 voorsprong. Vlak voor rust was deze 2-0 voorsprong als sneeuw voor de zon verdwenen en kwamen de Friese Protters knap terug tot 2-2.

  In een moeizame tweede helft ging deze bekerwedstrijd lange tijd gelijk op en zat het venijn in de slotfase. Met het zweet tussen de billen wisten de polderboys alsnog een zwaarbevochten 4-2 overwinning uit het vuur te slepen.

  Op verzoek van de Friezen was deze wedstrijd verschoven en werd er niet in Friesland maar op het kunstgras bij SC Emmeloord gespeeld. Deze wedstrijd begon wat later omdat er een andere scheidsrechter moest komen.

  Opvallend was de basisplaats voor het jeugdtalent Robin Tabak en zat, na een lange periode van blessureleed, Brian Mangnus weer op de bank. Bij SC Emmeloord stond de Beer van Emmeloord doelman Tim Schaafsma tussen de palen. In de verdediging moesten Robin Tabak, Olav Sieljes, Gokhan Pala en Wiebe Koopmans de linies bij elkaar houden. Op het middenveld zorgden Mart Matthijssen, Lucas Loosman en Jordy Benjamins voor de juiste balans en in de voorhoede gingen Gerke Schaap, Marc Loosman en Maric Naaktgeboren op zoek naar goals.

  De wissels waren doelman Hans Portijk, Bastian Tabak, Daan van Lanen, Rik Beekman, Brian Mangnus en Brahim Boundati. In de tweede helft zouden Bastian Tabak, Rik Beekman en Brian Mangnus nog in actie komen.

  De spelers Wouter Spit, Jeroen Sipma, Wouter van der Velden, Rick Voskuil, Remco Jonkman, Abdul Boundati en Lars Sipma ontbraken.

  In de 3e minuut scoorde Jordy Benjamins met een bekeken vlammend schot vanaf randje strafschopgebied de snelle 1-0 voor SC Emmeloord. De manier hoe Jordy deze bal met links binnenschoot was een lust voor het oog. De Emmeloorders waren oppermachtig in de beginfase en kregen via Jordy en Maric kleine kansjes.

  In de 10e minuut lanceerde Gokhan Pala met een schitterende vlijmscherpe dieptepass Marc Loosman voor de 2-0 voorsprong. De afronding van Marc Loosman was om te smullen. Na deze 2-0 werd SC Emmeloord nog sterker, maar vergaten de Blauwen door te drukken. De ruimtes op het middenveld werden niet goed benut.

  De Friese Protters gaven zich niet gewonnen en begonnen halverwege de eerste helft brutaal met lef plaagstootjes uit te delen. Tot de 30e minuut kwamen de Protters niet verder dan twee afstandsschoten die niets zouden opleveren. In de 30e minuut kreeg VV Rijperkerk een corner te nemen die pardoes tegen de arm van een Emmeloord verdediger werd gekopt. De bal ging op de stip en het was Jeroen IJsselmuiden die deze strafschop onberispelijk binnenschoot voor de 2-1 aansluitingstreffer.

  Plotseling sloop er slordigheid, onrust en nonchalance in het Emmeloordse team en kwam VV Rijperkerk in de 35e minuut langszij voor de verrassende 2-2 gelijkmaker. Het was de goaltjesgetter en clubtopscorer Mark Hendriks die met een prachtige actie meedogenloos toesloeg voor de 2-2. Als sneeuw voor de zon was de 2-0 voorsprong verdwenen en wankelde het vlaggenschip.

  Met een 2-2 stand gingen we rusten.

  Tot aan de 75e minuut was de tweede helft helemaal in balans en hielden de Friese Protters knap stand. De Emmeloorders oogden gespannen en onrustig aan de bal. Het kostte moeite om de bal rustig in de ploeg te houden en een fatsoenlijke aanval op te zetten. Halverwege de tweede helft kwamen de polderboys weer opzetten en werd SC Emmeloord iets sterker.

  Een prachtig schot van Wiebe Koopmans had een beter lot verdiend waarna de Blauwen een paar halve kansjes kregen. In de 75e minuut kreeg SC Emmeloord via Wiebe Koopmans een vrije trap te nemen. Deze vrije trap van Wiebe werd fraai door de inkomende Mart Matthijssen snoeihard tegen de touwen gekopt voor de bevrijdende en verlossende 3-2 voorsprong voor SC Emmeloord. Dit doelpunt van Matthijssen had het team enorm nodig om over het dode punt heen te komen.

  In de slotfase probeerden de dappere Protters aan te zetten en terug te komen. De Rijperkerkers kregen twee goede kansen en de Beer van Emmeloord doelman Tim Schaafsma moest in actie komen om zijn team er doorheen te slepen. Daarna kreeg ook SC Emmeloord weer kansjes en ontstond er een levendige aantrekkelijke slotfase.

  Heel even leek het nog spannend te worden, maar in de 90e minuut viel alsnog de definitieve beslissing en scoorde SC Emmeloord via invaller Brian Mangnus de beslissende 4-2.

  Met de hakken over de sloot wint SC Emmeloord met 4-2 van het dappere VV Rijperkerk en is het door in de beker!

  Ook onze rooie buren Flevo Boys zijn na een 0-4 overwinning bij SC Joure door. Heel stiekem droomt Emmeloord weer van die grote derby. We zijn daarom benieuwd naar de volgende bekerloting!

  De polderboys gaan nu de winterstop in en komen in januari 2020 weer in actie.
  Eerst op dinsdagavond 7 januari staat de oefenwedstrijd thuis tegen derdeklasser Heerenveense Boys op het programma.

  Daarna op zaterdag 11 januari de oefenwedstrijd bij onze rooie buren tegen het beloftenteam Flevo Boys 2.

  In het weekend 18 en 19 Januari kan er beker ingepand worden en anders speelt SC Emmeloord nog een oefenwedstrijd.

  Zondag 26 januari begint de tweede seizoenshelft met een competitiewedstrijd uit bij SV Dedemsvaart.

  Ik pak na de jaarwisseling de verslagen weer op en wens iedereen fijne feestdagen en een voorspoedige jaarwisseling toe.

  Verslaggever: Klaas Huisman.