• SC Emmeloord weet niet te winnen van Zuidwolde!

  SC Emmeloord - VV Zuidwolde 2 - 2 ( 2 - 1 )

  In een teleurstellende en rommelige wedstrijd speelt SC Emmeloord thuis met 2-2 gelijk tegen middenmoter VV Zuidwolde. Door dit gelijkspel gaan de Emmeloorders op een vierde plek met 21 punten uit twaalf wedstrijden de winterstop in.

  Dinsdagavond 17 december staat thuis op Sportpark De Ervenbos de bekerwedstrijd tegen derdeklasser VV Rijperkerk op het programma. Dan zullen de blauwen uit een ander vaatje moeten tappen anders kan het bekeravontuur dinsdagavond weleens heel raar aflopen.

  Snelle voorsprong!
  Na een redelijke beginfase zakte SC Emmeloord vandaag heel ver weg. De polderboys kwamen binnen een kwartier op een comfortabele 2-0 voorsprong, maar verzuimden daarna om door te drukken. Gaandeweg knokte het strijdvaardige VV Zuidwolde zich terug in de wedstrijd en liepen de Emmeloorders achter de feiten aan. Vlak voor rust viel de 2-1 en in de gehele tweede helft was VV Zuidwolde de betere ploeg.

  Bitterzuur!
  Met kunst en vliegwerk hielden de polderboys stand en kreeg SC Emmeloord vanuit de counter een paar goede mogelijkheden.
  De aanvallers hadden het vizier niet op scherp staan waarna VV Zuidwolde een ontketend slotoffensief ging inzetten. Vlak voor tijd in de 88e minuut viel alsnog de bitterzure 2-2 gelijkmaker. In een spannende slotfase wankelde SC Emmeloord en kwamen de Blauwen nog met de schrik vrij waarna beide teams op een terechte 2-2 gelijkspel bleven steken.

  Onderaan dit verslag staan de opstellingen van beide teams en alle uitslagen van de Tweede Klasse K.

  Ziekenboeg!
  De ziekenboeg begint aardig vol te lopen bij SC Emmeloord en daarom is het maar goed dat de winterstop eraan zit te komen om de wonden te likken en te herstellen. Bij SC Emmeloord zat verdediger Remco Jonkman een schorsing uit en ontbraken wegens blessures Wouter Spit, Rick Voskuil, Jeroen Sipma,Wouter van der Velden, Brian Manggus en Abdul Boundati. De spelers Brahim Boundati, Luuk Kappers en Lars Sipma deden eerder met het tweede team mee.

  Het tweede team van SC Emmeloord ging thuis met 2-3 onderuit tegen de beloften van GOMOS uit Norg.

  De opstelling!
  Trainer Dick Krommenhoek moest behoorlijk improviseren maar wist toch nog een representatief team op de been te krijgen.
  Tussen de palen stond als vanouds doelman Hans Portijk. Het centrale verdedigingsduo Olav Sieljes en Gokhan Pala werden ondersteund door de beide backs Daan van Lanen en Wiebe Koopmans. Op het middenveld zorgden Mart Matthijssen, Jordy Benjamins en Lucas Loosman voor de juiste balans. In de voorhoede trokken Maric Naaktgeboren, spits Gerke Schaap en Rik Beekman ten aanval. De wissels waren doelman Tim Schaafsma, Marc Loosman, Bastian Tabak en Daan Zuidberg.

  De beginfase!
  Voor een kleine 100 toeschouwers waaronder de harde kern van de Blue Nienhuis Tifosi verschenen beide teams aan de aftrap.
  Meteen vanaf de aftrap zochten de rood zwarten uit Zuidwolde de aanval. Een inzet van Frans Capellen werd ternauwernood tot corner verwerkt. De Drenten kregen in de eerste vijf minuten twee corners te nemen die niets zouden opleveren. Uit een vrije trap van Stefan Liezen dook Ouren Nikkels dreigend op voor het Emmeloordse doel waar doelman Hans Portijk eenvoudig redding kon brengen. In de 6e minuut liet SC Emmeloord zich voor het eerst voorin zien en ketste een oogstrelend stiftje van Rik Beekman via de lat terug tegen de arm van een Drentse verdediger en ging de bal meteen op de stip.

  De voorsprong!
  Terwijl het publiek nog even nagenoot van dit prachtige stiftje van Rik Beekman tegen de lat kreeg SC Emmeloord een strafschop te nemen. Het was onze penaltyspecialist Gokhan Pala die de Drentse doelman de verkeerde hoek in stuurde voor de snelle 1-0 voorsprong voor SC Emmeloord in de 6e minuut. Na deze 1-0 kreeg SC Emmeloord twee goede kansen om de score uit te breiden. De Drentse doelman tastte mis bij een verraderlijke voorzet van Gerke Schaap die net niet door Rik Beekman kon worden verzilvert. Even later vonden Maric Naaktgeboren en wederom Rik Beekman de doelman van Zuidwolde op hun weg. Na deze sterke beginfase kreeg VV Zuidwolde een dot van een kans om op gelijke hoogte te komen.

  Boomerangeffect!
  Bij een verraderlijke dieptepass op spits Frans Capellen tastte verdediger Daan van Lanen helemaal mis en had de spits van Zuidwolde een vrije doorgang. Op volle snelheid snelde Frans Capellen op het Emmeloordse doel af waar doelman Hans Portijk fraai redding bracht. Uit de directe tegenstoot scoorde SC Emmeloord vanuit de counter via Mart Matthijssen de 2-0. Hier ging een schitterende actie van Maric Naaktgeboren aan vooraf die op snelheid de achterlijn wist te halen en met een strakke voorzet bij de eerste paal Mart Matthijssen wist te bereiken. Met een subtiele intikker in de verre hoek scoorde Mart Matthijssen in de 15e minuut de riante en comfortabele 2-0 voor SC Emmeloord.

  Comfortabel!
  Er leek nu helemaal niets aan het handje voor SC Emmeloord en de blauwe Tifosi ging er eens goed voor zitten. De polderboys kregen via Naaktgeboren en Koopmans goede kansen om de score uit te bouwen maar vergaten de trekker over te halen. Een prachtig hoogstandje van Schaap had een beter lot verdiend maar eindigde als een losse flodder in de handen van de Drentse doelman.

  Plaagstootjes!
  Gaandeweg de eerste helft kropen de rood zwarten uit hun schulp en begon VV Zuidwolde heel brutaal plaagstootjes uit te delen. In de 30e minuut werd een voorzet vanaf de linkeflank niet goed verwerkt waarna de rebound door Bastin Steenbergen tegen de paal werd geschoten. Dit was de tweede grote kans voor VV Zuidwolde tot nu toe en kwam SC Emmeloord opnieuw met de schrik vrij. Even later bracht doelman Hans Portijk redding op een inzet van Frans Capellen. Bij een snelle uitbraak van VV Zuidwolde kwam doelman Portijk razendsnel zijn doel uit en maakte hij buiten het strafschopgebied een onbezonnen overtreding. Onze doelman kwam met een gele kaart goed weg waarna de vrije trap van Zuidwolde niets zou opleveren.

  Herstel!
  Aan de andere kant doken namens SC Emmeloord Jordy Benjamins, Gerke Schaap en Maric Naaktgeboren dreigend op voor het doel, maar de eindpassing was onzuiver en werd door de Drentse verdedigers geblokt of onderschept. Het spel oogde rommelig en slordig, maar SC Emmeloord kwam er af en toe gevaarlijk uit. De Emmeloorders leken zich te herstellen of Zuidwolde sloeg plotseling op slag van rust toe voor de aansluitingstreffer.

  Tegentreffer!
  In de 45e minuut ging het alsnog mis voor SC Emmeloord en scoorde na een gigantische dekkingsfout topscorer Frans Capellen de 2-1 voor VV Zuidwolde. Een slim steekballetje van Stefan Liezen werd door de Emmeloordse verdediging verkeerd ingeschat en door Frans Capellen opgepikt. Met een bekeken schuiver in de verre hoek scoorde Frans Capellen de 2-1 aansluitingstreffer voor VV Zuidwolde. Met een 2-1 stand gingen we rusten!

  Onrustig!
  Beide teams begonnen ongewijzigd aan de tweede helft waar SC Emmeloord kleine kansjes kreeg. Het voetbal oogde rommelig en onrustig bij de polderboys. Bij de spaarzame uitbraken doken Maric Naaktgeboren, Jordy Benjamins en Rik Beekman dreigend op, maar de echte scherpte ontbrak waarna VV Zuidwolde het initiatief kon overnemen.

  Taaie verdediging!
  In de Drentse verdediging speelden Mathijs Steenbergen, Stefan Liezen, Ralph Zantinge en Mark van der Beld een puike partij en was het geen doorkomen meer aan voor de polderboys. Alle voorzetten vanaf de flanken werden eenvoudig geblokt en weggewerkt door de Drentse verdedigers. Met name Zuidwolde verdediger Ralph Zantinge ging voorop in de strijd en haalde veel weg in de Drentse verdediging. Ondanks het taaie stugge en fysiek sterke spel van VV Zuidwolde kreeg SC Emmeloord in de 60e minuut een grote kans. Een doorbraak van Maric veroorzaakte paniek in de Drentse verdediging waarna Gerke Schaap net niet kon profiteren. Dit was tevens de laatste kans voor SC Emmeloord want hierna nam VV Zuidwolde het heft helemaal over.

  Dubbele wissel!
  Bij VV Zuidwolde was ondertussen Joris de Roo voor de moegestreden Martijn Spijkerman in de ploeg gekomen. Trainer Dick Krommenhoek probeerde met een dubbele wissel en enkele omzettingen het tij te keren. De beide aanvallers Bastian Tabak en Marc Loosman kwamen nu voor Rik Beekman en Gerke Schaap binnen de lijnen. Vanaf het Emmeloordse middenveld probeerden Mart Matthijsen en de broertjes Marc en Lucas Loosman de juiste openingen te vinden. Voorin hadden Maric en Jordy het vizier niet op scherp staan en haperde de balaanname. Wat SC Emmeloord ook probeerde het wilde eenvoudigweg niet meer lukken omdat het stugge VV Zuidwolde nu hevig van zich afbeet.

  Rambo!
  Middenvelder Mart Matthijssen ging zoals altijd voorop in de strijd en moest na een hevige bloedneus met een prop watten verder spelen. Het voetbal werd slechter en was het aanzien niet meer waard, maar er werden pittige duels op het middenveld uitgevochten waar Mart Matthijssen en Lucas Loosman alle zeilen moesten bijzetten. Met de pijn in zijn botten en doffe brandende ogen bleef Mart Matthijssen met de watten in zijn neus dit dolende team op sleeptouw nemen. Deze noeste hardwerkende strijder deed zijn bijnaam als Rambo alle eer aan en ontpopte zich als man van de wedstrijd!

  Gele kaarten!
  In het heetst van de strijd kregen de Emmeloorders Maric Naaktgeboren en Mart Matthijssen een gele kaart voorgeschoteld. Bij VV Zuidwolde kwamen Leon Schoemaker en Tom Buijtendorp voor Bastin Steenbergen en Mark van der Beld binnen de lijnen. Krommenhoek bracht nu het jeugdtalent Daan Zuidberg voor de leeggespeelde Koopmans in de ploeg. Ondanks alle goede bedoelingen kwam SC Emmeloord er niet meer aan te pas en werden de polderboys door een ontketend VV Zuidwolde teruggedrongen. Invaller Tom Buijtendorp gaf zijn visitekaartje af en was constant gevaarlijk.

  Drents offensief!
  In het laatste kwartier werd VV Zuidwolde sterker en kregen de rood zwarten een paar goede kansen. De polderboys moesten terug en konden de bal niet goed in de ploeg houden. Elke Drentse aanval was nu gevaarlijk en drie keer moest doelman Hans Portijk in actie komen om een doelpunt te verijdelen. Een ziedend afstandsschot van Stefan Liezen werd met een sierlijke zweefduik fraai gepareerd door doelman Hans Portijk. De rood zwarten kregen in deze slotfase een paar corners te nemen en belegerden het blauwe doelgebied.

  De bitterzure gelijkmaker!
  In een spannende slotfase leken de Emmeloorders stand te houden of in de 88e minuut ging het alsnog mis. Nadat een minuut eerder aanvaller Nico Schulting nog door doelman Hans Portijk werd gestuit stond de verdediging gigantisch te slapen. In alle vrijheid kon Nico Schulting iedereen bij SC Emmeloord op het verkeerde been zetten om vervolgens met een rake schuiver in de korte hoek ook doelman Portijk te passeren voor de 2-2 gelijkmaker voor Zuidwolde Deze gelijkmaker van Nico Schulting was een enorme domper en een gigantische klap voor SC Emmeloord. In de slotfase kropen de polderboys door het oog van de naald en kwamen de blauwen met de schrik vrij of VV Zuidwolde was zelfs nog met de volle buit vertrokken. Met een 2-2 gelijkspel moesten beide teams genoegen nemen.

  Man van de wedstrijd SC Emmeloord: Mart Matthijssen
  Man van de wedstrijd VV Zuidwolde: Ralph Zantinge

  Winterstop!
  Met 21 punten uit twaalf wedstrijden en een vierde plek gaat SC Emmeloord de winterstop in. Het Drentse VV Zuidwolde staat met 15 punten op een 8e plek in de Tweede Klasse K. De Emmeloorders spelen dinsdag nog voor de beker tegen VV Rijperkerk en nemen daarna een paar weken rust.

  Oefenwedstrijden!
  Er staan begin Januari twee oefenwedstrijden op het programma. Doordeweeks op dinsdagavond 7 Januari thuis tegen derdeklasser Heerenveense Boys en op zaterdagmiddag 11 Januari spelen de blauwen uit bij de rooie buren tegen Flevo Boys 2.

  De competitie begint op zondag 26 Januari 2020 uit op De Boekweit tegen SV Dedemsvaart.

  Beker!
  Dinsdagavond speelt SC Emmeloord thuis de bekerwedstrijd tegen de Friese derdeklasser VV Rijperkerk. Dan zal het absoluut anders moeten want in de tweede helft liepen de polderboys op hun tandvlees en ging er heel veel mis. Het Friese VV Rijperkerk won afgelopen zaterdag met maar liefst 0-6 van de huidige nummer drie VV Rottevalle. De Rieperkerkers staan nu met 25 punten op een tweede plek in de derde klasse B en kunnen het SC Emmeloord weleens moeilijk maken.

  Verrassingen!
  Er waren verrassende uitslagen te zien in de Tweede Klasse K. Koploper VV Lemelerveld ging onverwachts verrassend met 3-1 onderuit bij SV Dedemsvaart. De nummer drie LAC Frisia morste dure punten tegen VV Drachten en onderin verloor DTD Jelsum met 2-3 van EMMS. De rode lantaarndrager VENO Vollenhove ging in Sneek met 5-0 onderuit bij LSC 1890.

  Alle uitslagen van de Tweede Klasse K:
  SC Emmeloord - VV Zuidwolde 2-2
  LAC Frisia Leeuwarden - VV Drachten 1-1
  SV Dedemsvaart - VV Lemelerveld 3-1
  VV Beilen - VV Oerterp 2-5
  DTD Jelsum - EMMS Slagharen 2-3
  LSC 1890 Sneek - VENO Vollenhove 5-0
  VV Jubbega - VV Heerde AFG.

  De opstelling van SC Emmeloord:
  Hans Portijk, Daan van Lanen, Olav Sieljes, Gokhan Pala, Wiebe Koopmans ( 78e Daan Zuidberg ), Lucas Loosman, Jordy Benjamins, Mart Matthijssen, Maric Naaktgeboren, Gerke Schaap ( 65e Marc Loosman ), Rik Beekman ( 65e Bastian Tabak ).
  Wissels: doelman Tim Schaafsma, Marc Loosman, Bastian Tabak en Daan Zuidberg.
  Gele kaarten: Hans Portijk, Mart Matthijssen en Maric Naaktgeboren
  Geschorst: Remco Jonkman
  Geblesseerd: Rick Voskuil, Wouter Spit, Jeroen Sipma, Wouter van der Velden, Brian Mangnus.
  Trainers: Dick Krommenhoek en Rob Nugter
  Keeperstrainer: Henk Boer
  Teammanagers: Herman Vos en Klaas Huisman
  Medische staf: Peter Post
  Assistent scheidsrechter: Laurens de Witte

  De opstelling van VV Zuidwolde:
  Sjors van der Weide, Mathijs Steenbergen, Stefan Liezen, Ralph Zantinge, Mark van der Beld ( 78e Leon Schoemaker ), Bastin Steenbergen ( 70e Tom Buijtendorp ), Mitchell Krikken, Frans Capellen, Martijn Spijkerman ( 50e Joris de Roo ), Ouren Nikkels en Nico Schulting.
  Wissels: Chiel Dekker, Tom Buijtendorp, Joris de Roo, Bas Hempen en Leon Schoemaker.
  Trainers: Harry Warmelink en Gerald Kreuze
  Teammanagers: Sven Cazemier en Gilian van der Heide
  Assistent scheidsrechter: H. van den Berg

  De scheidsrechter: Dhr. Auke Sikke Broersma uit Gerkesklooster
  Toeschouwers: 100

  Verslaggever: Klaas Huisman.