• SC Emmeloord wint in Dedemsvaart!

  SV Dedemsvaart - SC Emmeloord 0 - 2 ( 0 - 1 )

  Een fanatiek, fel en gedreven SC Emmeloord boekt een superbelangrijke 0-2 overwinning bij angstgegner SV Dedemsvaart. In een boeiende en meeslepende wedstrijd toonden de polderboys veerkracht en karakter en werd er een teamprestatie van formaat neergezet.

  Na afloop zaten de spelers er helemaal doorheen en kon je aan de ogen zien hoeveel energie en kracht deze wedstrijd had gekost. In een levendige tweede helft golfde het spel op en neer en moesten de polderboys heel diep gaan en alle zeilen bijzetten. Onderaan dit verslag staan de opstellingen van beide teams en alle uitslagen van de tweede klasse K.

  Trainer Dick Krommenhoek kon deze wedstrijd niet beschikken over Bastian Tabak, Remco Jonkman, Lars Sipma, Mart Matthijssen en Brahim Boundati. Er kwam goed nieuws uit het Westerbork waar de jongens van het tweede de negatieve spiraal hadden doorbroken door met een ruime 0-3 van VKW Westerbork te winnen.

  Deze opstelling kwam uit de hoge toverhoed van trainer Dick Krommenhoek. De blauwe panter Hans Portijk stond op doel. In de verdediging waren het centrale duo Gokhan Pala, Olav Sieljes en de backs Brian Mangnus en Wouter Spit de blauwe poortwachters.
  Op het middenveld zorgden de drie blauwe musketeers Lucas Loosman, Jordy Benjamins en stofzuiger Jeroen Sipma voor het cement tussen de linies. In de frontlinie gingen de scherpschutters Rik Beekman, spits Gerke Schaap en Wouter van der Velden op oorlogspad. De wisselspelers waren Wiebe Koopmans, Marc Loosman, Rick Voskuil en Maric Naaktgeboren. In de tweede helft zouden Marc, Rick en Maric nog in actie komen.

  Deze wedstrijd stond onder leiding van scheidsrechter Dhr Remco van der Wal uit Roden die werd bijgestaan door zijn assistenten G.J. de Lange uit Dedemsvaart en Leo Brugman uit Creil. Voor ongeveer 120 toeschouwers betraden beide teams het hoofdveld.

  Vorig seizoen gingen de polderboys met 2-0 onderuit in Dedemsvaart, maar deze keer was alles anders en waren de Blauwen erop gebrand een goed resultaat neer te zetten. In een gelijkopgaande beginfase deelde de thuisploeg het eerste plaagstootje.

  Na twee halve kansjes was het in de 10e minuut raak toen Jordy Benjamins en Wouter Spit een vlotte aanval lieten zien. Met een subtiel steekballetje stuurde Spit de stofzuiger Sipma de diepte in. Op volle snelheid glipte Jeroen door de oranje verdedigingslinie om met een verwoestende uithaal in de korte hoek heel fraai de 0-1 te scoren. Deze snelle treffer werd zowel op het veld alsook door de blauwe supporters langs de lijn uitbundig gevierd. De thuisploeg probeerde nu uit alle macht terug te knokken en met lange diepe ballen hun voorhoede te bereiken. Op het middenveld bij SV Dedemsvaart probeerde Reamon Knol met oogtrelende passing en crossballen de openingen te vinden, maar het stond tactisch en organisatorisch goed bij SC Emmeloord. Met name het centrale duo Gokhan Pala en Olav Sieljes namen het gehele Emmeloordse team op sleeptouw. Gaandeweg ontstond er een fascinerende en boeiend voetbalgevecht waarbij beide teams in een hoog tempo de aanval zochten.

  In de 28e minuut dook Van der Velden dreigend op voor het vijandelijke doel en leek zijn schot binnen te vallen, maar tot ieders ontzetting raakte hij de paal en ging deze kans verloren. De thuisploeg liet het hier niet bij zitten en ondertussen had Dedemsvaart trainer Arnoud Rouwenhorst zijn aanvaller Dilan van Bree voor middenvelder Rutger Postma binnen de lijnen gebracht. Er volgden aanpassingen en omzettingen bij SV Dedemsvaart en binnen drie minuten kregen de oranjehemden twee goede kansen. Beide keren in de 35e en 37e minuut lanceerde Ben Gerritsen met twee slimmme steekballen deze goaltjesgetter Dilan van Bree. De eerste keer werd Dilan van Bree door Emmeloord doelman Hans Portijk gestuit en de tweede keer greep verdediger Olav Sieljes met een perfecte sliding fraai in.

  Op slag van rust liet SC Emmeloord zich weer voorin zien,maar hadden Jeroen Sipma en Jordy Benjamins het vizier niet op scherp staan. Met een 0-1 voorsprong gingen we rusten.

  In de rust hamerde Krommenhoek op de organisatie en waarschuwde hij voor verslapping, gemakzucht en concentratieverlies. Er volgde nog een mooie slotanekdote want de moeilijkste en mooiste ballen zijn niet altijd efficient en kunnen in de omschakeling dodelijk zijn. Het gaat nu juist om de gemakkelijke ballen te hanteren, legde de trainer zijn vinger op de tere plek. Probeer vooral simpel en gemakkelijk te voetballen en blijf goed met elkaar communiceren hamerde Trainer Dick Krommenhoek. Hij bracht nu met Rick Voskuil voor Rik Beekman een andere aanvaller binnen de lijnen.

  SV Dedemsvaart was scherp, ontketend en furieus uit de kleedkamer gekomen en probeerde met een blitzkrieg iets te forceren. Bij de eerste de beste aanval moest verdediger Mangnus alles uit de kast halen om een aanval van Dedemsvaart te onderscheppen. Er volgde een luide pijnkreet bij deze actie, maar gelukkig kon Brian na een korte behandeling weer verder. Het is overigens een drama dat SC Emmeloord nog steeds geen echte verzorger heeft en op zulke momenten de spelers elkaar weer moeten oplappen. De club is nog steeds drukzoekende naar een professionele verzorger die bij alle thuis en uitwedstrijden aanwezig kan zijn.

  De polderboys hadden het moeilijk in de tweede helft en moesten diep gaan om de fysiek sterke Voarters in toom te kunnen houden. In deze beginfase van de tweede helft waren er twee kansen voor SV Dedemsvaart te zien. Een schot van Dilan van Bree werd fraai gepareerd door doelman Hans Portijk en even later zeilde een poging van Mick Kuilder rakelings naast.De Voarters kregen ook nog drie corners te nemen waarbij doelman Hans Portijk gestrekt naar boven moest stijgen om een indraaiende corner met zijn vingertoppen over de lat te tikken. Met een flinke dosis strijd, passie en inzet kwamen de hardwerkende polderboys weer bovendrijven. Gaandeweg kreeg SC Emmeloord weer meer controle en grip op deze wedstrijd en kwamen de polderboys er vanuit de snelle counter gevaarlijk uit. Bij deze gevaarlijke uitbraken werden Wouter van der Velden, Jordy Benjamins en Rick Voskuil ternauwernood gestuit. Doordat de thuisploeg nu meer risico ging nemen ontstonden er achter de linies grote ruimtes voor SC Emmeloord om naar hartelust te counteren. Bij vier snelle uitbraken werden Wouter van der Velden, Rick Voskuil en spits Gerke Schaap ternauwernood onderschept.

  Rond de 65e minuut kreeg SV Dedemsvaart weer twee goede kansen om op gelijke hoogte te komen. Na een assist van Ben Gerritsen werd Dilan van Bree gevonden, maar in vrije positie schoot hij te gehaast rakelings naast. Even later in de 68e minuut had Dilan van Bree de trekker moeten overhalen toen hij na een steekbal van Mick Kuilder vogelvrij opdook, maar oog in oog met doelman Hans Portijk vergat Dilan van Bree te scoren en ging ook dit schot rakelings naast.

  Uit de directe tegenstoot volgde er een perfecte Emmeloordse counter en zette onze Blue Eagle Rick Voskuil alles in vuur en vlam door de 0-2 aan te tekenen. Dit gebeurde in de 70e minuut toen Wouter van der Velden met een splijtende dieptepass Rick Voskuil op avontuur stuurde. Nadat drie eerdere uitbraken van Rick Voskuil werden verijdelt was het deze keer wel raak en scoorde onze Blue Eagle heel beheerst met een droge knal de 0-2 voor SC Emmeloord. Er volgde een enorme ontlading in het Blauwe Kamp waar ook de meegereiste Blauwe aanhang zich luidkeels lieten horen. Meteen vanaf de aftrap probeerde SV Dedemsvaart er nog een laatste wanhoopsoffensief uit te persen. In de slotfase kreeg de thuisploeg nog twee goede kansen. Ondertussen waren bij SC Emmeloord aanvallers Marc Loosman en Naaktgeboren voor de moegestreden Schaap en licht gehavende Mangnus in de ploeg gekomen.

  Ook SV Dedemsvaart had nog twee keer gewisseld en Kevin Roozendal en Dominique Wiffers binnen de lijnen gebracht.

  De thuisploeg bleef de bal maar binnen het Emmeloordse strafschopgebied pompen en zou nog twee kansen krijgen. Bij een gevaarlijke voorzet richting de tweede paal was iedereen bij SC Emmeloord uit balans, maar kon op het nippertje Wouter Spit redding brengen en deze bal over de achterlijn schieten. De indraaiende corners oogden gevaarlijk, maar waren telkens een eenvoudige prooi voor de Emmeloordse verdedigers. Vanuit de tweede lijn vuurde aanvoerder Reamon Knol enkele kanonskogels op het Emmeloordse doel af, maar het mocht niet meer baten. Het spel werd even grimmig en er waren felle duels te zien, maar toch zouden er geen gele kaarten vallen en floot scheidsrechter Remco van der Wal uit Roden een puike wedstrijd!

  In de absolute slotfase had SC Emmeloord de score nog kunnen uitbreiden, maar vergaten Rick Voskuil en Maric Naaktgeboren de trekker over te halen. De mooiste kans was nog in de 90e minuut voor Maric die iets te lang treuzelde en doelman Raymon Slot op zijn weg vond.

  Met een dikverdiende 0-2 eindstand was iedereen super content en tevreden in het Blauwe Kamp. Door deze belangrijke 0-2 overwinning blijven de Blauwen stevig op de vierde plek staan en blijft ook de top drie in het vizier.

  Er heerste een gezellige uitbundige sfeer in de Blauwe Marionbus op de terugreis naar de polder waar het clublied Uppie Uppie SCE is onze cluppie luidkeels uit volle borst werd gezongen! Zelfs onze criticaster Fedde had nu de hele terugreis een dikke grijns op zijn gezicht 🙂

  Het gehele Emmeloordse team verdiend een compliment voor deze geweldige teamprestatie want iedereen niemand uitgezonderd werkte hard voor elkaar. Toch is er na intensief overleg een man van de wedstrijd gekozen, want vanuit de laatste linie straalde er vandaag een enorme rust uit. Deze wedstrijd zorgde het centrale duo Olav Sieljes en Gokhan Pala voor de rust, het overzicht en vooral voor het dynamiek waardoor SC Emmeloord zich knap onder inmense druk staande kon houden.

  Binnenkort gaat verdediger Olav Sieljes een paar maanden stage lopen in Duitsland, maar volgende week is hij er nog bij en kunnen we nog een keertje van deze noeste ijverige hardwerkende verdediger genieten. Met zijn meeslepende fanatieke coaching ontpopte aanjager en Blauwe Turbo Olav Sieljes zich als man van de wedstrijd!

  Man van de wedstrijd SV Dedemsvaart: Reamon Knol
  Man van de wedstrijd bij SC Emmeloord: Olav Sieljes

  Volgende week zondag 2 Februari speelt SC Emmeloord een thuiswedstrijd tegen EMMS oftenwel Eendracht Maakt Macht uit Slagharen. Deze wedstrijd begint dan 14:00 uur op De Ervenbos te Emmeloord. De rood witten uit Slagharen wonnen vandaag met 4-1 van VV Oerterp. Eerder dit seizoen ging SC Emmeloord in de openingswedstrijd met 1-0 onderuit bij EMMS en daarom hebben de Blauwen nog iets goed te maken.

  De voorbeschouwing volgt komende woensdag!

  Alle uitslagen van de Tweede Klasse K:
  SV Dedemsvaart - SC Emmeloord 0-2
  EMMS Slagharen - VV Oerterp 4-1
  VENO Vollenhove - VV Beilen 1-1
  VV Heerde - DTD Jelsum 1-0
  VV Zuidwolde - LAC Frisia Leeuwarden 2-4
  VV Lemelerveld - LSC 1890 Sneek 4-3
  VV Drachten - VV Jubbega 0-2

  De opstelling van SV Dedemsvaart:
  Raymon Slot, Twan Dekker, Dennis Eggen ( Domique Wiffers ), Ben Gerritsen, Rutger Postma ( Dilan van Bree ), Reamon Knol, Daan Hullemans ( Kevin Roozendal ), Mick Kuilder, Bill Spitzers, Nick Hofman en Quinten Prins.
  Wissels: Julian Brouwer, Kevin Roozendal, Dominique Wiffers, Dilan van Bree, Stan Meertens en Bram Jonker.
  Afwezig: Teammanager Thijs Iliohan
  Trainers: Arnoud Rouwenhorst en Vincent Koopman
  Keeperstrainer: Freek van Elburg
  Teammanager: Patrick Pater
  Medische staf: Jonathan de Wagt
  Assistent scheidsrechter: G.J. de Lange uit Dedemsvaart

  De opstelling van SC Emmeloord:
  Hans Portijk, Brian Mangnus ( Marc Loosman ), Olav Sieljes, Gokhan Pala, Wouter Spit, Lucas Loosman, Jordy Benjamins, Jeroen Sipma, Rik Beekman ( Rick Voskuil ), Gerke Schaap ( Maric Naaktgeboren ) en Wouter van der Velden.
  Wissels: Wiebe Koopmans, Marc Loosman, Rick Voskuil en Maric Naaktgeboren.
  Afwezig: Mart Matthijssen, Remco Jonkman, Bastian Tabak, Lars Sipma en Brahim Boundati.
  Trainers: Dick Krommenhoek en Rob Nugter
  Keeperstrainer: Henk Boer
  Teammanagers: Herman Vos en Klaas Huisman
  Assistent scheidsrechter: Leo Brugman uit Creil

  De scheidsrechter: Dhr. Remco van der Wal uit Roden
  Toeschouwers: 120

  Verslaggever: Klaas Jacob Huisman.