• SC Emmeloord wint in Beilen!

  VV Beilen - SC Emmeloord 2 - 3 ( 0 - 0 )

  In een enerverende en meeslepende wedstrijd boekt een hardwerkend SC Emmeloord met de hakken over de sloot een superbelangrijke 2-3 overwinning op VV Beilen. Door deze zwaarbevochten 2-3 overwinning staan de Emmeloorders met 20 punten uit elf wedstrijden op de vierde plek in de tweede klasse K.

  Er stond een straffe harde kille zuidwesterwind op het kunstgrasveld bij VV Beilen. Het hoofdveld was drassig en nat waarop beide teams besloten om naar het kunstgrasveld op veld twee te verhuizen. Met de wind in de rug trokken de polderboys vol goede moed in een levendige eerste helft ten aanval.

  Benauwde momenten!
  Na een riante comfortabele 0-3 voorsprong leek SC Emmeloord een eenvoudige overwinning te behalen, maar niets was minder waar want VV Beilen knokte zich terug tot 2-3 en bezorgde SC Emmeloord benauwde momenten. Eerder op de dag had ook het tweede team een 0-3 voorsprong weggegeven en gingen de beloften in Groningen met 4-3 onderuit bij FC Lewenborg en dit scenario leek zich nu ook in Beilen te herhalen. Een boeiend voetbalverslag boordevol sentiment, passie en emotie. Onderaan dit verslag staan alle uitslagen van de tweede klasse K en de opstellingen van beide teams.

  Pittig programma!
  De polderboys gaan een loodzwaar pittig weekje tegemoet. Vandaag stond de altijd zwaar beladen en lastige uitwedstrijd bij VV Beilen op het programma. Aanstaande dinsdagavond 10 december speelt SC Emmeloord voor de beker een uitwedstrijd bij derdeklasser VV Protos in Steenwijksmoer. Volgende week zondag de laatste competitiewedstrijd voor de winterstop thuis tegen VV Zuidwolde en als SC Emmeloord dinsdagavond van VV Protos weet te winnen spelen de polderboys zaterdag 21 december uit bij derdeklasser VV Rijperkerk

  Rommelig!
  In een rommelige beginfase was SC Emmeloord de bovenliggende partij en loerde VV Beilen vanuit de omschakeling op de snelle counter. Tot de 15e minuut waren er geen hoogtepunten te zien,maar moest SC Emmeloord bij balverlies telkens razendsnel omschakelen. Bij twee snelle uitbraken van VV Beilen moesten de verdediging van SC Emmeloord ingrijpen. Aan de andere kant werden er ook twee Emmeloordse aanvallen ternauwernood onderschept. De polderboys waren voetbaltechnisch de betere ploeg, maar speelden in deze fase slordig en hadden veelvuldig onnodig balverlies. In de 20e minuut dook Jordy Benjamins vogelvrij op voor het geel zwarte doel, maar hij schoot te gehaast over. Even later kreeg de doelman van VV Beilen een schot van Wouter Spit niet onder controle en werd de rebound van Gerke Schaap ternauwernood tot corner verwerkt. In de 32e minuut lieten Rick Voskuil en Gerke Schaap een vlotte eentwee zien waarna de inzet van Gerke Schaap weliswaar langs de doelman ging, maar ternauwernood door een verdediger van de doellijn werd gehaald. Een ziedend afstandsschot van Wiebe Koopmans leek binnen te vallen, maar werd met zijn vingertoppen ternauwernood door de doelman van Beilen over de lat getikt.

  Vlak voor rust liet VV Beilen zich weer twee keer voorin zien en was het meteen weer gevaarlijk. Een kopbal van Alwin Hendriks belandde op het dak van het doel en een poging van Dyam Blaauw ging rakelings naast. Daarna trok SC Emmeloord weer ten strijde en kreeg Mart Matthijssen nog een goede mogelijkheid. In de 45e minuut belandde een mooie voorzet van Wouter Spit op het hoofd van Mart Matthijssen die zijn kopbal over het doel zag verdwijnen. Met een 0-0 stand gingen we rusten.

  Sterk uit de kleedkamer
  Trainer Dick Krommenhoek bracht nu aanvaller Rik Beekman voor de tegenvallende Maric Naaktgeboren in de ploeg. Ondanks alle goede bedoelingen speelde Maric een ongelukkige eerste helft en wilde zijn acties niet goed lukken. De polderboys begonnen ijzersterk, fel en scherp aan de tweede helft. In een mum van tijd stonden de Emmeloorders op een riante en comfortabele 0-3 voorsprong. In de 50e minuut veroozaakte een vrije trap van Gerke Schaap een rommelige scrimmage voor het geel zwarte doel. In een kluwen van spelers dook daar bij de eerste paal Mart Matthijssen op om deze bal van dichtbij hard en hoog tegen de touwen te schieten voor de 0-1 voorsprong voor SC Emmeloord. Kort hierop had invaller Rik Beekman de 0-2 op zijn schoen, maar oog in oog met de doelman vergat Rik de trekker over te halen. Een voorzet van de sterk spelende Gerke Schaap werd door Lucas Loosman rakelings overgekopt.

  Comfortabel!
  Rond de 55e minuut ging de Emmeloordse storm even liggen en probeerde VV Beilen weer aan te zetten. De geel zwarten pompten de bal nu naar voren maar gaven achterin veel ruimtes weg. Bij twee snelle Emmeloordse uitbraken stond de verdediging van VV Beilen te slapen en stond het ineens 0-3 voor SC Emmeloord. In de 58e minuut was Rick Voskuil iedereen te snel af en wist hij slim en subtiel Jordy Benjamins te bereiken. Met een bekeken geplaatste schuiver scoorde Jordy Benjamins de 0-2 voor SC Emmeloord. Daarna leverden pogingen van Rik Beekman en Gerke Schaap twee corners op. In de 60e minuut was het opnieuw raak toen een indraaiende corner van Gerke Schaap snoeihard door Wiebe Koopmans tegen de touwen werd gekopt voor de riante 0-3 voorsprong voor SC Emmeloord.

  Geklungel!
  Na deze riante en comfortabele 0-3 leek deze wedstrijd een gelopen koers, maar niets was minder waar. Eerder op de dag had ook het tweede elftal een 0-3 voorsprong uit handen gegeven en het leek nu ook bij het eerste fout te gaan. De polderboys liepen nu angstig naar achteren en begonnen slordig en totaal onnodig te klungelen. In de 65e minuut werd een aanval van VV Beilen niet goed verwerkt waarna deze afgevallen bal door Beilenaar Koen Hollemans op zijn pantoffel werd genomen. Met een verwoestende uithaal in de verre hoek was doelman Hans Portijk kansloos en scoorde Beilen de 1-3 aansluitingstreffer. Ondertussen was bij VV Beilen aanvaller Rick Koops in de ploeg gekomen en begon het letterlijk te spoken op sportpark Noordwest.

  Er wilde niets meer lukken bij SC Emmeloord en VV Beilen rook nu bloed. Met typisch engels kick en rushvoetbal trokken de Beilenaren ten aanval en ging SC Emmeloord benauwde momenten tegemoet. De thuisploeg kreeg via Bas Wijmenga en Dyam Blaauw twee goede kansen. Een kopbal bij de tweede paal van invaller Ronald Smit werd fraai gepareerd door doelman Hans Portijk.

  Aansluitingstreffer!
  Heel even leek SC Emmeloord zich te herstellen en onder de druk uit te komen.
  In de 74e minuut werd een Emmeloords doelpunt van Jordy Benjamins wegens vermeend buitenspel afgekeurd waarna VV Beilen weer scoorde. Een voorzet vanaf de linkerflank werd bij de tweede paal door invaller Rick Koops tegen de touwen gegleden voor de 2-3 aansluitingstreffer. Vanaf dit moment werd het billenknijpen voor SC Emmeloord en moest de verdediging volop aan de bak. Met name doelman Portijk en het centrale duo Gokhan Pala, Wiebe Koopmans en Wouter Spit moesten alle zeilen bijzetten. In het heetst van de strijd liepen Remco Jonkman en Lucas Loosman tegen een gele kaart aan. Met zijn vijfde gele kaart is Remco volgende week geschorst!

  Spannende slotfase!
  Trainer Dick Krommenhoek bracht nu Daan van Lanen en Marc Loosman voor Remco Jonkman en Rick Voskuil binnen de lijnen.
  De trainer probeerde met aanpassingen en omzettingen het tij te keren. Met lange diepe halen en hoge ballen probeerde VV Beilen voorin iets te forceren. De polderboys vochten voor elke millimeter, maar stonden in deze hectische slotfase met de rug tegen de muur. Er werd nu voor elke millimeter met bloed,zweet en tranen gestreden. Drie keer hield iedereen zijn adem in en kwam SC Emmeloord met de schrik vrij. In de allerlaatste minuut was er nog een gigantische scrimmage voor het Emmeloordse doel te zien waar de verdedigers Spit, Koopmans en uitblinker Pala redding brachten.

  Zwaarbevochten zege!
  Met het oog door de naald en het zweet tussen de billen hielden de hardwerkende polderboys zich staande en werd deze benauwde 2-3 overwinning uitbundig gevierd. Trainer Krommenhoek stond er bedenkelijk bij en vertelde mij na afloop verbaast te zijn over de instorting van het team na de 0-3 voorsprong. Dit hebben wij over ons zelf afgeroepen zei de trainer die na afloop ook in de kleedkamer een duidelijke statement maakte. Hij feliciteerde het team met deze drie punten, maar uitte zijn zorgen over het laatste half uur waar de Emmeloorders niet meer thuis gaven. Dit kan en mag nooit meer op deze manier gebeuren zei onze geschrokken trainer. De Emmeloorders zijn door deze 2-3 winst naar de vierde plek geklommen met vijf punten achterstand op koploper VV Lemelerveld.

  Man van de wedstrijd VV Beilen: Alwin Hendriks
  Man van de wedstrijd SC Emmeloord: Gokhan Pala

  Beker!
  Aanstaande dinsdagavond om 19:30 uur speelt SC Emmeloord voor de beker een uitwedstrijd bij derdeklasser VV Protos in Steenwijksmoer vlakbij Coevorden.

  Vier jaar geleden won SC Emmeloord thuis voor de beker met 6-0 van VV Protos, maar dit is natuurlijk geen garantie voor dinsdagavond. Deze bekerwedstrijd begint dinsdagavond 19:30 op sportpark De Schalm te Steenwijksmoer.De Marionbus vertrekt dinsdag 17:30 uur vanaf de Ervenbos.

  Deze verslaggever is er dinsdag niet bij, maar er komt maandagavond wel een voorbeschouwing.

  Competitie!
  Volgende week zondag 15 december speelt SC Emmeloord zijn laatste competitiewedstrijd voor de winterstop thuis tegen VV Zuidwolde. De rood zwarten uit Zuidwolde gingen vandaag kansloos met 0-6 onderuit tegen koploper VV Lemelerveld.
  Donderdag volgt de voorbeschouwing!

  Alle uitslagen van de Tweede Klasse K:

  VV Beilen - SC Emmeloord 2-3
  VV Zuidwolde - VV Lemelerveld 0-6
  VV Heerde - LAC Frisia Leeuwarden 0-3
  VENO Vollenhove - SV Dedemsvaart 0-3
  EMMS Slagharen - LSC 1890 Sneek 4-5
  VV Oerterp - VV Jubbega 1-5
  VV Drachten - DTD Jelsum 0-0

  De opstelling van VV Beilen:
  Remco Vos, Jacco Lamberts, Stijn Greidanus, Aaron Kiers, Mark Hollemans ( 58e Philip Gritter ), Patrick Doldersum, Koen Hollemans ( 70e Rick Koops ), Alwin Hendriks, Bas Wijmenga, Dyam Blaauw ( 75e Ronald Smit ) en Lennard Tol.
  Wissels: doelman Jorien Heegen, Philip Gritter, Rick Koops, Ronald Smit, Sven Klaassens.
  Trainer: Erik de Jong
  Teammanagers: Cees Vos en Hans Doldersum
  Assistent scheidsrechter: Roelof Oldenkamp

  De opstelling van SC Emmeloord:
  Hans Portijk, Remco Jonkman ( 80e Daan van Lanen ), Gokhan Pala, Wiebe Koopmans, Wouter Spit, Mart Matthijssen, Lucas Loosman, Jordy Benjamins, Rick Voskuil ( 85e Marc Loosman ), Gerke Schaap en Maric Naaktgeboren ( 45e Rik Beekman ).
  Wissels: doelman Tim Schaafsma, Rik Beekman, Daan van Lanen en Marc Loosman.
  Geschorst: Olav Sieljes
  Geblesseerd: Bastian Tabak, Wouter van der Velden, Jeroen Sipma, Brian Mangnus en Abdul Boundati.
  Gele kaarten: Remco Jonkman en Lucas Loosman.
  Trainers: Dick Krommenhoek en Rob Nugter
  Keeperstrainer: Henk Boer
  Teammanager: Herman Vos
  Assistent leider: Klaas Huisman
  Assistent scheidsrechter: Laurens de Witte uit Marknesse.

  De scheidsrechter: Dhr. Allan Schram uit Leeuwarden
  Toeschouwers: 82

  Verslaggever: Klaas Huisman.