• VV Beilen - SC Emmeloord  2 - 1  ( 1 - 1 )

  Een onfortuinlijk hardwerkend SC Emmeloord gaat uiterst ongelukkig en totaal onnodig met 2-1 onderuit bij VV Beilen.
  Het beslissende doelpunt viel in de allerlaatste minuut van deze wedstrijd en was een enorme zure domper voor alle blauwen.
  De Emmeloorders kwamen sterk en gedreven uit de startblokken en namen in de 12e minuut via een prachtige uithaal van Marc Loosman met 0-1 de leiding. In een ijzersterk eerste half uur kregen de polderboys nog drie goede mogelijkheden waarna de thuisploeg uit een dubieus moment plotseling langszij kwam voor de 1-1 ruststand.
  In de tweede helft was Beilen sterker, maar kreeg SC Emmeloord bij gevaarlijke uitbraken drie goede kansen.
  Helaas viel in de 90e minuut uit een zondagsschot de 2-1 voor Beilen.
  De 5e overwinning op rij voor de geel zwarten.

  Vlak voor aanvang bleek onze vlagger Wesley Schipper teveel last van een blessure te hebben en moest de leider plotseling opdraven.
  Deze verslaggever werd vlak voor de aanvang gevraagd om onze vaste vlagger Wesley Schipper te vervangen en moest dus op een vreemde manier zijn notities maken.
  Onderaan dit verslag de opstellingen van beide teams en alle uitslagen van de tweede klasse K.

  Bij SC Emmeloord ontbraken vandaag Wouter Spit, Wiebe Koopmans, Lucas Loosman, Jordy Benjamins, Lars Sipma en Rik Beekman.
  Er was een basisplek voor het jonge talent Koen de Jonge en ook Jeroen Sipma en Gokhan Pala mochten weer hun opwachting in de basis maken. De polderboys begonnen sterk aan deze wedstrijd en kregen meteen in een levendige beginfase twee goede kansen.
  Uit een corner van Gerke Schaap nam Jeroen Sipma de bal op zijn pantoffel, maar de doelman van Beilen bracht redding.
  Even later een poging van Thijs Lanters en wederom moest de doelman van Beilen in actie komen.
  In de 12e minuut nam SC Emmeloord heel brutaal de leiding toen een prachtige voorzet van Wouter van der Velden door Marc Loosman op waarde werd ingeschat. Met een bekeken verwoestende uithaal scoorde Marc Loosman op fraaie wijze de 0-1 voor SC Emmeloord. Hier ging een prachtige slimme dieptepass van Gokhan Pala op Wouter van der Velden aan vooraf die op zijn beurt Marc Loosman wist te bereiken. Een schitterende aanval met een efficiente afronding uit het schoolboekje!
  Na deze 0-1 kregen de polderboys in de 14e minuut een goede kans toen Gerke Schaap met een mooie steekbal Wouter van der Velden op avontuur stuurde, maar de doelman van Beilen greep goed in. De blauwen kregen de smaak te pakken en bleven spontaan de aanval zoeken. Uit een prachtige vlotte aanval via Wouter vd Velden en Gerke Schaap werd Marc Loosman gelanceerd, maar ook deze kans werd niet verzilverd. De Beilenaren probeerden met hoge diepteballen en voorzetten vanaf de flanken gevaarlijk te worden, maar slaagden hier niet in. De geel zwarten hadden wel het meeste balbezit en kregen in de eerste helft maar liefst zeven corners te nemen. Pas in de 30e minuut werd VV Beilen voor het eerst gevaarlijk toen Alwin Hendriks doelman Portijk onder vuur nam die heel bekwaam redding bracht. De zeven corners leverden VV Beilen niets op, maar de geel zwarten stroopten de mouwen op en probeerden nu met strijd, inzet en hoge voorzetten vanaf de flanken iets te forceren. De Emmeloordse verdediging hield goed stand en stond tot vlak voor rust organisatorisch goed. Vanuit de counter waren er ook drie gevaarlijke uitbraken van SC Emmeloord te zien, maar Gerke Schaap, Marc Loosman en Wouter van der Velden hadden het vizier niet op scherp staan.
  Op slag van rust viel in de 43e minuut dan toch nog uit een dubieus moment de 1-1 gelijkmaker toen de organisatie voor het eerst even haperde. Er werd vooraf overduidelijk een overtreding op Thijs Lanters gemaakt, maar de verder goed fluitende scheidsrechter Ronny Lemstra vond dit geen zware overtreding en liet doorspelen. De Emmeloorders protesteerden en stonden niet goed in de mandekking toen Carlos vd Werff iedereen te snel af was.
  Met een snelle actie en een slimme steekbal wist Beilenaar Carlos vd Werff zijn aanvaller Alwin Hendriks te bereiken die in alle vrijheid met een bekeken schuiver in de verre hoek de 1-1 gelijkmaker liet aantekenen.
  Direct na deze 1-1 kreeg SC Emmeloord een enorme kans om weer op voorsprong te komen.
  Het was Gerke Schaap die Marc Loosman op avontuur stuurde, maar in twee instanties stuitte de Emmeloordse spits op de doelman van Beilen. De daaropvolgende corner leverde niets op.

  Met een 1-1 stand gingen we rusten.

  Onze topscorer Wouter van der Velden bleek in de rust erg veel last van zijn enkel te hebben en kon niet meer verder. Hij werd vervangen door Bilal Boundati. Trainer Robert Staarman sprak zijn manschappen bemoedigend toe.

  De gehele tweede helft had de thuisploeg een enorm veldoverwicht. In een hoog tempo werd het Emmeloordse doel belegerd en omsingeld, maar echte grote kansen leverde dit offensief niet op. De Beilenaren kregen in de tweede helft acht corners te nemen, maar deden veel te weinig met het enorme veldoverwicht. De dappere Emmeloorders vochten als blauwe leeuwen en stonden organisatorisch goed in de mandekking. Voor elke millimeter werd er gestreden en menig duel werd er op scherpst van de snede uitgevochten. Slechts drie keer kwamen de polderboys er gevaarlijk uit, maar dit waren wel drie goede kansen die eigenlijk verzilvert hadden moeten worden. De thuisploeg speelde volop de aanval en gaf achter de linies veel ruimtes prijs waardoor SC Emmeloord naar hartelust kon counteren. De grootste kans kreeg SC Emmeloord bij een snelle counter in de 55e minuut toen Bilal Boundati na een prachtige pass van Marc Loosman een vrije doortocht kreeg, maar oog in oog met de doelman van Beilen vergat Bilal de trekker over te halen. Er waren ook snelle uitbraken waar Gerke Schaap, Thijs Lanters en Marc Loosman bij betrokken waren, maar de eindpassing was telkens net niet zuiver genoeg. Een kopbal van Gerke Schaap had een beter lot verdiend en ook Bilal Boundati had geen geluk in de afwerking. Aan de andere kant moest doelman Portijk drie keer in actie komen om hoge voorzetten en corners onschadelijk te maken. Een gevaarlijk schot van VV Beilen zeilde rakelings naast en in de 70e minuut werd een harde kopbal van Carlos vd Werff van de doellijn gehaald. Hier kwam SC Emmeloord met de schrik vrij.
  Er waren felle pittige onderlinge duels te zien waarbij Beilenaar Donovan Geerts tegen een gele kaart aanliep.
  Trainer Robert Staarman bracht nog Luca Apeldoorn en Daan van Lanen voor de moegestreden Marc Loosman en de ijverige Daan Zuidberg binnen de lijnen. De polderboys werkten hard en gaven alles om nog een gelijkspel uit het vuur te slepen, maar kregen in de 90e minuut alsnog de deksel lelijk op hun neus. Met een prachtig afstandsschot scoorde Beilenaar Wouter Dijk de alles beslissende 2-1 en lagen de Emmeloorders teleurgesteld en verslagen op het veld. Het hardwerkende SC Emmeloord gaat zo uiterst onfortuinlijk in de allerlaatste minuut met 2-1 onderuit bij VV Beilen. Het gehele team verdiend een compliment voor de strijd en inzet.

  Man van de wedstrijd: Koen de Jonge.

  Volgende week zondag 1 Mei spelen de polderboys een thuiswedstrijd tegen VV Oerterp. Een nieuwe ronde met nieuwe kansen!
  Het blijft superspannend in de onderste regionen! Aanvang is dan om 14:00 uur op De Ervenbos.

  Alle uitslagen van de tweede klasse K:
  VV Beilen - SC Emmeloord 2-1
  VV Oerterp - SV Epe 0-5
  GAVC Grou - EMMS Slagharen 2-2
  VV Dalen - VV Drachten 3-0
  LSC1890 Sneek - VENO Vollenhove 4-1
  VV Zuidwolde - SV Pesse 3-4
  LAC Frisia Leeuwarden was vrij!

  De opstelling van VV Beilen:
  Remco Vos, Jacco Lamberts ( Philip Gritter ), Ronald Smit, Stijn Greidanus, Carlos vd Werff, Dyam Blaauw  ( Patrick Doldersum ), Alwin Hendriks ( Wouter Dijk ), Milan Bos, Aaron Kiers, Donovan Geerts en Jesper Friso Lier ( Owen vd Werff ).
  Wissels: Philip Gritter, Wouter Dijk, Patrick Doldersum, Owen vd Werff en Gijs Beugel.
  Gele kaart: Donovan Geerts
  Trainer: Erik de Jong
  Teammanager: Hans Doldersum
  Grensrechter: Johan Oldenkamp

  De opstelling van SC Emmeloord:
  Hans Portijk, Daan Zuidberg ( Daan van Lanen ), Gokhan Pala, Olav Sieljes, Luuk Kappers, Jeroen Sipma, Wouter vd Velden ( Bilal Boundati ), Koen de Jonge, Thijs Lanters, Marc Loosman ( Luca Apeldoorn ) en Gerke Schaap.
  Wissels: doelman Silva Apeldoorn, Daan van Lanen, Bilal Boundati en Luca Apeldoorn.
  Afwezig: Wouter Spit, Wiebe Koopmans, Lucas Loosman, Jordy Benjamins, Rik Beekman en Lars Sipma.
  Trainers: Robert Staarman en Wilfred Spielhagen
  Keeperstrainer: Marcel Tiemens
  Teammanagers: Herman Vos, Klaas Huisman en Wesley Schipper
  Medische staf: Kyra Ronner en Wouter Spit
  Grensrechter: Klaas Jacob Huisman

  De scheidsrechter: Dhr. Ronny Lemstra uit Mildam

  Toeschouwers: 150

  Verslaggever: Klaas Jacob Huisman.