• VV Lemelerveld - SC Emmeloord  4 - 0  ( 2 - 0 )

  Een onthutsend zwak SC Emmeloord zakt totaal door de ondergrens en gaat met een ruime 4-0 onderuit bij titelkandidaat VV Lemelerveld. De polderboys konden het sterke VV Lemelerveld slechts een half uurtje bijhouden, maar werden daarna totaal overlopen en van de mat gespeeld. Na twee knappe overwinningen komt deze oorwassing hard aan in het blauwe kamp en staat iedereen weer stevig met beide benen in de kleigrond. De oranje witten waren de gehele wedstrijd dominant en oppermachtig en overduidelijk een maatje te groot voor dit machteloze fletse SC Emmeloord. Trainer Dick Krommenhoek reageerde na afloop uiterst verbittert en teleurgesteld over deze collectieve wanprestatie. Er ontbraken nogal wat spelers bij SC Emmeloord, maar dit mag natuurlijk geen excuus zijn voor deze ruime 4-0 nederlaag.

  De opstelling van VV Lemelerveld:

  Rik Ramaker, Jasper Gerritzen, Joey Nijenkamp, Ian Nijenkamp ( 70e Jaron Hulsink ), Stan Tielbeke, Robin Morrenhof, Stijn Kogelman, Jeroen Exel ( 45e Jordy Lugtenberg ), Job Heerink, Matthias Reimink ( 62e Remco Smit ) en Teun in de Wal.

  Wissels: doelman Tom Hulsman, Jaron Hulsink, Remco Smit en Jordy Lugtenberg.
  Trainers: Richard Smit en Robbert Evers
  Teammanagers: Sander Boerkamp en Frans Kogelman
  Medische staf: Jarno Doosje
  Assistent scheidsrechter: Marco Westemeijer

  De opstelling van SC Emmeloord:

  Tim Schaafsma, Olav Sieljes, Wiebe Koopmans ( 65e Rick Voskuil ), Harm van Wieren ( 72e Luuk Kappers ), Wouter van der Velden, Gokhan Pala, Lucas Loosman, Jeroen Sipma, Rik Beekman, Marc Loosman en Gerke Schaap ( 55e Maric Naaktgeboren ).
  Wissels: doelman Robert Greven, Rick Voskuil, Maric Naaktgeboren en Luuk Kappers.
  Geschorst: Mart Matthijssen
  Afwezig/Gebl: Remco Jonkman, Wouter Spit, Brahim Boundati, Abdul Boundati, Niels Boomsma, Maarten Ebbers en Koen Boneschansker.
  Trainers: Dick Krommenhoek en Rob Nugter
  Keeperstrainer: Henk Boer
  Teammanagers: Klaas Huisman en Herman Vos
  Medische staf: Arianne Denkers
  Assistent scheidsrechter: Laurens de Witte uit Marknesse 

  De scheidsrechter: Dhr. J. Ottens uit Groningen

  Toeschouwers: 200

  Onder aangenaam voorjaarszonnetje verschenen beide teams voor ongeveer 200 toeschouwers aan de aftrap. Enkele tientallen supporters hadden de moeite genomen om de blauwen in Lemelerveld een hart onder de riem steken. Het tweede elftal van SC Emmeloord had eerder met 1-1 gelijkgespeeld bij de reserves van VV Peize. De voortekenen waren goed en ondanks het gemis van enkele basisspelers stond er een representatief team binnen de lijnen. Onze middenvelder Mart Matthijssen zit een schorsing uit terwijl Remco Jonkman, Wouter Spit en de broertjes Boundati nog niet wedstrijdfit en inzetbaar zijn.

  De polderboys begonnen nog veelbelovend aan deze wedstrijd en verschenen in de eerste tien minuten drie keer dreigend voor het vijandelijke doel. Een schot van Marc Loosman zeilde over terwijl even later Gerke Schaap en Jeroen Sipma door de doelman van Lemelerveld werden gestuit. In de 8e minuut bereikte een perfecte dieptepass van Gerke Schaap op de stropdas bij Jeroen Sipma die vervolgens vergat af te drukken. Na een aftastend begin nam VV Lemelerveld hierna het initiatief helemaal over en moesten de polderboys terug in de verdedigende stellingen. Slechts sporadisch kwamen de Emmeloorders er nog uit, maar was de eindpassing slordig en onzuiver. 

  In de 10e minuut was daar de eerste kans voor VV Lemelerveld en moest doelman Tim Schaafsma in actie komen om Matthias Reimink van het scoren te houden. Even later een identieke situatie waarbij doelman Tim Schaafsma moest lossen, maar de rebound was niet aan Teun in de Wal besteed. Plotseling regende het kansen voor VV Lemelerveld en moesten de polderboys alle zeilen bijzetten. Bij afstandsschoten van de Lemelers Teun in de Wal, Robin Morrenhof en Jeroen Exel moest doelman Tim Schaafsma alles uit de kast halen. Een listig balletje van Robin Morrenhof zeilde rakelings voorlangs.

  Bij een rommelige scrimmage leek er nog hands in het Emmeloordse strafschopgebied worden gemaakt, maar kwamen de polderboys nog met de schrik vrij.

  De achterstand

  Tot aan de 28e minuut konden de polderboys het ontketende VV Lemelerveld nog enigszins bijbenen, maar daarna trokken de oranje witten deze wedstrijd helemaal naar zich toe. De linies stonden te ver uit elkaar waardoor het middenveld soms totaal werd overlopen en de verdediging alle zeilen moesten bijzetten. In de 28e minuut haalde de opkomende back Jasper Gerritzen op volle snelheid de achterlijn om vervolgens een strakke voorzet op de vrijstaande topscorer Stijn Kogelman te geven. Met een subtiele intikker scoorde Stijn Kogelman van dichtbij de 1-0 voor VV Lemelerveld.

  Plaagstootjes

  Onder aanvoering van Gokhan Pala, Gerke Schaap en Harm van Wieren probeerde SC Emmeloord zich te herstellen.
  Er kwamen twee kansjes toen Gerke Schaap een opvlieging kreeg. Een voorzet van Gerke Schaap werd door Marc Loosman naastgekopt. In de 32e minuut dook Jeroen Sipma vogelvrij in kansrijke situatie op voor het doel waar hij door doelman Rik Ramaker werd gestuit. Hierna kwamen de oranje witten weer dreigend opzetten.

  Koelbloedig

  De Sallanders werden hier niet koud of warm van en bleven er gevaarlijk en razendsnel uitkomen. Nadat namens VV Lemelerveld Stijn Kogelman, Job Heerink en Teun in de Wal slordig met de kansen omgingen viel in de 36e minuut uit een gigantische scrimmage de 2-0 voor VV Lemelerveld. Hier ging een rommelige scrimmage aan vooraf waarbij inzetten van Job Heerink en Stijn Kogelman werden geblokt. In een kluwen van spelers scoorde vanuit de rebound Matthias Reimink van dichtbij met een rake intikker de 2-0 voor VV Lemelerveld.

  Opleving
  De thuisploeg speelde geraffineerd en wisten elkaar gemakkelijk te vinden terwijl SC Emmeloord in veelvuldig onnodig balverlies grossierde. Vlak voor rust was daar toch nog een kleine opleving van SC Emmeloord te zien en kregen de blauwen nog twee corners te nemen. De polderboys verschenen hierna via Rik Beekman, Jeroen Sipma en Gokhan Pala drie keer dreigend voor het vijandelijke doel. Nadat Jeroen Sipma werd gestuit bracht doelman Rik Ramaker eenvoudig redding op een schot van Gokhan Pala. Op slag van rust kwam Lemelerveld weer opzetten en moest SC Emmeloord doelman Tim Schaafsma nog in actie komen om een schot van Matthias Reimink onschadelijk te maken. Met een 2-0 voorsprong voor VV Lemelerveld gingen we rusten.

  In de rust

  Trainer Dick Krommenhoek reageerde teleurgesteld over de gebrekkige inzet van sommige spelers en sommeerde iedereen om scherp en geconcentreerd aan de tweede helft te beginnen. De trainer gaf aanwijzingen en wilde vooral aanvallend meer gaan brengen. Hij liet de jeugdspelers Maric Naaktgeboren en Rick Voskuil alvast warm lopen en eiste vooral van de voorhoede meer rendement.
  Bij VV Lemelerveld was Jordy Lugtenberg voor Jeroen Excel binnen de lijnen gekomen.

  Mokerslag

  De tweede helft was amper begonnen of de bal lag in het net voor de 3-0 mokerslag. In de 46e minuut glipten Stijn Kogelman en Job Heerink met een snelle eentwee door de Emmeloordse verdediging. Met subtiele bewegingen werden de verdedigers van SC Emmeloord te kijk gezet waarna Stijn Kogelman met een rake diagonale schuiver in de verre hoek ook doelman Tim Schaafsma kansloos liet voor de 3-0 voor VV Lemelerveld. Even later spatte een venijnig schot van invaller Jordy Lugtenberg uiteen op de vuisten van doelman Tim Schaafsma.

  Omzettingen

  In de 52e minuut probeerde namens SC Emmeloord Wouter van der Velden gevaar te stichten, maar zijn afstandschot zeilde naast. Trainer Dick Krommenhoek bracht nu aanvaller Maric Naaktgeboren voor Gerke Schaap binnen de lijnen en hoopte hiermee iets te forceren. Even later zou ook aanvaller Rick Voskuil voor verdediger Wiebe Koopmans in de ploeg komen. Nu ging Gokhan Pala een linie zakken zodat SC Emmeloord met vier aanvallers risico's ging nemen, maar het wilde niet lukken. 

  Machteloos

  Ondanks alle goede bedoelingen ten spijt oogde SC Emmeloord flets, voorspelbaar, slordig en machteloos. De thuisploeg bleef oppermachtig en dominant volop de aanval spelen. Het leverde VV Lemelerveld een paar goede kansen op waarbij SC Emmeloord achterin gigantisch stond te klungelen. Met drie schitterende reflexen hield doelman Tim Schaafsma de schade nog enigszins beperkt. Bij VV Lemelerveld vergaten Stijn Kogelman, Teun in de Wal en Job Heerink de trekker over te halen. Vanuit de omschakeling probeerde SC Emmeloord nog aan te zetten en gingen de polderboys op zoek naar een eretreffer, maar het oogde besluiteloos en machteloos voorin.  

  Slotfase

  In de 72e minuut scoorde invaller Jordy Lugtenberg met een geplaatst schot in de benedenhoek de 4-0 voor VV Lemelerveld. Hier ging een vlotte tiktak combinatie tussen Stijn Kogelman, Job Heerink en Teun in de Wal aan vooraf waarbij de blauwe verdediging volledig werd ontrafeld. De afvallende bal kwam voor de voeten van Jordy Lugtenberg die snoeihard en verwoestend uithaalde voor de 4-0 eindstand. De Emmeloorders waren nu geknakt en rijp voor de sloop. Trainer Dick Krommenhoek bracht nog Luuk Kappers voor Harm van Wieren binnen de lijnen, maar toen was de wedstrijd al gelopen. In de absolute slotfase had de score hoger kunnen uitvallen en kwam SC Emmeloord goed weg omdat Stijn Kogelman en Jordy Lugtenberg het vizier niet meer op scherp hadden staan. Een ziedend schot van Jasper Gerritzen leek binnen te vallen, maar zeilde rakelings naast het Emmeloordse doel.

  Tot de 28e minuut deden de polderboys knap mee, maar daarna zakte het team diep weg door de ondergrens. De thuisploeg was een maatje te groot en liet zien waarom VV Lemelerveld een gooi naar het kampioenschap gaat doen, maar op een paar uitzonderingen na moeten de spelers van SC Emmeloord zich diep schamen voor deze collectie wanprestatie. De Sallanders blijven door deze 4-0 overwinningen volop in de race om het kampioenschap waar koploper SV Dalfsen vandaag een 2-0 overwinning op SV Dedemsvaart boekte. Doordat alle concurrenten onderin punten verspeelden en alleen Asser Boys een puntje pakte blijven de blauwen in de veilige zone staan.

  Doelman Tim Schaafsma haalde met een paar schitterende reddingen een voldoende en ook Gokhan Pala deed wedstrijdritme op. De blauwe sultan komt langzaam weer terug en werd door zijn ijver en overzicht de man van de wedstrijd bij SC Emmeloord.

  Man van de wedstrijd bij VV Lemelerveld: Stijn Kogelman
  Man van de wedstrijd bij SC Emmeloord: Gokhan Pala

  Volgende week zondag 14 April speelt SC Emmeloord een thuiswedstrijd tegen subtopper SC Stadskanaal. De Knoallers speelden vandaag verrassend met 2-2 gelijk tegen laagvlieger Asser Boys. De wedstrijd SC Emmeloord - SC Stadskanaal begint dan om 14:00 uur op de blauwe zijde van sportpark De Ervenbos.  Voorafgaand speelt om 11:00 uur het tweede team thuis tegen VV Hoogeveen 2.

  Laten we hopen dat het Emmeloordse team er dan weer staat, want we zijn nog steeds niet helemaal veilig!

  Alle uitslagen van de Tweede Klasse L:

  VV Lemelerveld - SC Emmeloord 4-0
  SC Stadskanaal - Asser Boys 2-2
  Germanicus Coevorden - SC Erica 3-2
  VV Beilen - VV Valthermond 2-2
  SV Dalfsen - SV Dedemsvaart 2-0
  VV Rolder Boys - VV Zuidwolde 2-1
  VV Heerde - FC Assen 5-1

  Verslaggever: Klaas Huisman.