• Er zijn nog drie speelrondes te gaan in de Tweede Klasse L.

  Aanstaande zondag 12 Mei speelt SC Emmeloord een thuiswedstrijd tegen laagvlieger Asser Boys. Deze wedstrijd begint zondagmiddag om 14:00 uur op De Ervenbos en staat onder leiding van scheidsrechter Dhr. Martin Arends uit Emmen.

  Voorafgaand speelt het tweede team van SC Emmeloord om 11:00 uur een thuiswedstrijd tegen het Friese GAVC Grou. Afgelopen zondag speelde het tweede team zeer verdienstelijk met 1-1 gelijk bij de reserves van GRC Groningen.

  Onze pupil van de week is het jeugdtalent Bassim Essahli van het jeugdteam SC Emmeloord JO11-3

  De wedstrijdsponsor bij beide wedstrijden is het Emmeloordse restaurant Eindeloos voor lekker eten, drinken en gezelligheid in De Wellerwaard.

  De Emmeloorders hebben nog 1 puntje nodig om de gevarenzonze definitief achter zich te laten en hebben zelfs de 8e plek nog in het vizier. De polderboys waren de afgelopen twee weken vrij en konden zich nu optimaal voorbereiden op de laatste drie competitiewedstrijden. Onze blauwen staan met 27 punten uit 23 wedstrijden en een doelsaldo van 38 voor en 48 tegen op een 9e plek. Er werden zeven wedstrijden gewonnen, zes keer gelijkgespeeld en er gingen 10 wedstrijden verloren.

  Onze gasten uit Assen Oost hebben het moeilijk en staan met 13 punten uit 23 wedstrijden op een kritieke 13e plek. De Assenaren wonnen slechts drie keer, speelden vier keer gelijk en gingen 16 keer onderuit met een doelsaldo van 27 voor en 65 tegen. Na een knappe 2-2 gelijkspel bij Stadskanaal verloren de Asser Boys twee keer op rij thuis van Dalfsen en SC Erica. Vooral de pijnlijke 1-2 thuisnederlaag tegen rode lantaarndrager SC Erica is keihard aangekomen in Assen Oost waardoor de Asser Boys nu voor degradatie moeten vrezen.

  De polderboys kunnen zondag een strijdvaardige en fanatiek ontketende Asser Boys verwachten die als een kat in het nauw voor zijn laatste kansen om lijfsbehoud vecht. Eerder dit seizoen eindigde het duel in Assen in een 1-1 gelijkspel. De blauwen leken na een doelpunt van Rik Beekman de buit binnen te hebben, maar werden toen in een bloedstollende slotfase alsnog verrast toen Justin Smeenge in de 90e minuut de 1-1 gelijkmaker liet aantekenen. 

  De topscorer bij SC Emmeloord is nog altijd Jeroen Sipma met 8 treffers gevolgd door Gerke Schaap, Mart Matthijssen, Harm van Wieren, Rik Beekman en Brahim Boundati met 4 doelpunten.

  Bij de Asser Boys staat de teller van topscorer Rene Westerveen op 12 treffers met daarachter Aniceit Komkep met vier doelpunten. In de Tweede Klasse staat Stijn Kogelman van VV Lemelerveld met 20 doelpunten nog altijd bovenaan gevolgd door Jeroen Kamphuis van SV Dalfsen en Demy te Velde van Valthermond met 16 doelpunten.

  Met nog drie speelrondes te gaan is SV Dalfsen met 56 punten uit 23 wedstrijden de onbetwiste koploper in deze tweede klasse L. Op de tweede plek staat VV Lemelerveld met 52 punten en daarachter volgen dan Rolder Boys, Stadskanaal en VV Heerde met 43 en 40 punten. In de laatste periode staan de Rolder Boys er goed voor terwijl SV Dalfsen en VV Lemelerveld al een periodetitel op zak hebben. Onderin proberen SC Erica en Asser Boys met 13 punten het hoofd boven water te houden en knokken FC Assen, VV Zuidwolde en VV Beilen om de PD plekken te kunnen ontlopen.

  Op de 9e plek staat SC Emmeloord wat nog 1 puntje nodig heeft om zich definitief veilig te spelen.

  Beide teams kwamen elkaar zeven keer eerder in competitieverband tegen waarbij SC Emmeloord drie keer van Asser Boys wisten te winnen. De overige vier wedstrijden eindigden in een gelijkspel. Eerder dit seizoen eindigde het duel in Assen Oost in een 1-1 gelijkspel. In het seizoen 2013-2014 wonnen de Emmeloorders thuis met 3-0 en werd er ook in Assen met 0-1 gewonnen. In het seizoen 2012-2013 wonnen de Emmeloorders thuis ook met 3-0 en eindigde de uitwedstrijd aan de Lonerstraat in een 1-1 gelijkspel. Ver voor mijn tijd In het seizoen 1995-1996 eindigde het duel twee keer in een doelpuntloos 0-0 gelijkspel.

  Teaminfo Asser Boys

  Hoofdtrainer Harm Hovenkamp is een oude rot in het trainersvak. Deze zeer ervaren trainer stond ook in de jaren'90 vijf seizoenen bij de Asser Boys aan het roer en was verder als trainer bij Veendam 1894, Noordster, ZFC Zuidlaren, vv Peize, DIO Groningen, Oosterparkers Groningen, DIO Oosterwolde en vv Wildervank actief.  

  Het team van Asser Boys heeft een gemiddelde leeftijd van 24 jaar oud waarbij de dertigers Rick Abbas, Nick Modderman, Safan Tauran en Martijn Vos de jonge talenten Dani Bos, Kaniwar Hajan en Erwin Jagt op sleeptouw moeten nemen. De topscorer bij Asser Boys is momenteel Rene Westerveen met 12 doelpunten en verder hebben ook Rick Abbas, Nick Modderman en Aniceit Komkep een neusje voor de goal. Vorig seizoen was Rene Westerveen met 25 doelpunten de onbetwiste topscorer bij de Asser Boys.

  Clubinfo

  De voetbalvereniging Asser Boys werd op 13 oktober 1919 in de clubkleuren Blauw Wit opgericht en telt tegenwoordig ruim 600 leden. Deze 600 leden zijn onderverdeeld in zes seniorenteams op de zondag, 1 zaterdagteam, drie vrouwenteams en tien jeugdteams. Het speelt zijn thuiswedstrijden op het sportcomplex aan de Lonerstraat te Assen Oost.

  Deze gezellige volksclub speelde tientallen jaren in de derde klasse en zakte daarna terug naar de vierde klasse om in 2010 weer in de derde klasse terug te keren. Vanaf 2010 t/m 2017 kwamen de Asser Boys weer in de zondag 3e klasse uit. In 2017 werden de Assenaren kampioen van de Derde klasse en promoveerde de club naar de Tweede Klasse. Vorig seizoen eindigden de Asser Boys op een 10e plek in de Tweede Klasse K en wist men zich met moeite te handhaven. De Assenaren staan nu met 13 punten op een kritieke 13e plek in de tweede klasse!

  Voetbalstad Assen

  De Drentse hoofdstad Assen heeft ruim 67.000 inwoners en staat bekend om zijn Brink, Bartje, Drents Museum en natuurlijk De TT van Assen. Daarnaast is Assen met zijn zeven voetbalclubs een voetbalbolwerk in het noorden van het land. In Assen- Noord staat het gigantische zondagbolwerk Achilles 1894 terwijl in Assen- Zuid ACV Assen al jarenlang een vaste waarde in de top van het zaterdagamateurvoetbal is. In Assen- Oost liggen de volksclubs Asser Boys en vv LEO Loon, terwijl in Assen- West de club FC Assen grote ambities heeft. Ook LTC Pitteloo en FC Amboina zijn roemrijke Asser- voetbalclubs.

  De wedstrijd SC Emmeloord - Asser Boys begint zondagmiddag om 14:00 uur aan de Blauwe zijde van De Ervenbos waar onze pupil van de week Bassim Essahli de aftrap zal gaan nemen.

  Voorafgaand speelt om 11:00 uur het tweede team thuis tegen GAVC Grou.

  Iedereen is van harte welkom en in de loop van zondagavond volgt er een uitgebreid wedstrijdverslag!

  Alle wedstrijden voor zondag 12 mei:

  SC Emmeloord - Asser Boys
  SV Dedemsvaart - VV Lemelerveld
  FC Assen - SV Dalfsen
  VV Zuidwolde - Germanicus Coevorden
  VV Beilen - VV Heerde
  VV Valthermond - Rolder Boys
  SC Erica - SC Stadskanaal

  Ik wens iedereen een mooie en spannende voetbalzondag toe!

  Verslaggever: Klaas Huisman.