• De voorbeschouwing SC Emmeloord - VV Heerde

  Deze zondag 10 november speelt SC Emmeloord om 14.00 uur een thuiswedstrijd tegen het Veluwse VV Heerde. De pupil van de wedstrijd is Tigo van de Laar van JO11-2, hij zal de aftrap gaan nemen.

  Wij heten iedereen en in het bijzonder onze gasten uit Heerde van harte welkom in het Blauwe Bastion. Deze wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter Dhr. Sam Tyler uit Assen.

  Het Tweede!

  Voorafgaand aan deze wedstrijd komt om 11:00 uur het tweede team van SC Emmeloord in actie tegen de beloften van VV Raptim uit Coevorden. De jongens van het tweede doen het uitstekend in de reserve hoofdklasse waar het samen met GRC Groningen en GOMOS de bovenste plaatsen deelt.

  De wedstrijdsponsor bij beide wedstrijden is het Caravan en Campercentrum Emmeloord afgekort CCE.

  Poldermentaliteit!

  Vorige week behaalde het eerste elftal een knappe en zwaarbevochten 0-1 overwinning bij LSC 1890 in Sneek. De Emmeloorders toonden karakter, veerkracht, teamspirit en een flinke dosis ouderwetse poldermentaliteit. Dit team is bereid om hard voor elkaar te werken en tot het uiterste te gaan om een wedstrijd zakelijk en koelbloedig over de streep te trekken. Nog niet eens zo heel lang geleden was dit totaal anders en viel het kwartje telkens verkeerd, maar nu komt dan eindelijk de ware en echte onvervalste poldermentaliteit uit de klei bovendrijven. Het enige doelpunt viel vlak voor rust toen Mart Matthijssen een voorzet van Maric Naaktgeboren binnentikte.

  Ontwikkeling!

  Na een moeizame opstartfase en twee nipte 0-1 nederlagen tegen EMMS en VV Lemelerveld hebben de spelers elkaar gevonden en vallen alle puzzelstukjes op hun plek. Er werden sindsdien 4 wedstrijden gewonnen en 1 keer gelijkgespeeld. Dit team is volop in ontwikkeling en bezig zichzelf te verbeteren, door te groeien en te ontplooien. De Blauwen staan met 13 punten uit 7 wedstrijden en een doelsaldo van 11 voor en 7 tegen op een keurige derde plek. Alles staat nog dichtbij elkaar en daarom moeten we afwachten of SC Emmeloord deze derde plek kan vasthouden. Dit is het zesde seizoen dat SC Emmeloord in de 2e Klasse uitkomt. Hier zaten ook moeilijke fases tussen waar we telkens boven de degradatiestreep moesten blijven, maar dit seizoen hoopt SC Emmeloord in de subtop te eindigen en heel misschien een gooi naar een periodetitel te kunnen doen.

  Ziekenboeg!

  De ziekenboeg zat vorige week aardig vol en hier kwam ook nog eens Rik Beekman bij. Vorige week viel onze aanvaller Rik Beekman met een enkelblessure uit en het is nu afwachten of Rik op tijd hersteld zal zijn. Verder is het nog onzeker of Jeroen Sipma, Olav Sieljes, Jordy Benjamins, Rick Voskuil, Brian Mangnus en Abdel Boundati weer inzetbaar zijn. We zullen het zondag zien! Gelukkig heeft SC Emmeloord een brede selectie en zijn er genoeg andere opties om een sterk representatief elftal op de been te krijgen. Hier ligt een uitdaging met een beetje puzzelwerk voor onze technische staf. Alle overige spelers ogen fit en speelklaar voor komende zondag.

  Runner up!

  Onze tegenstander VV Heerde staat met elf punten uit zes wedstrijden en een doelsaldo van 17 voor en 8 tegen op een vierde plek. Vorige week werd de wedstrijd tegen VV Zuidwolde bij een 0-1 achterstand gestaakt wegens een blessure van de scheidsrechter. De geel zwarten wonnen 3 keer, speelden 2 keer gelijk en gingen 1 keer onderuit.

  3e plek!

  In 2017 keerde VV Heerde na een afwezigheid van 35 jaar weer terug in de 2e klasse. Na een vierde plek in 2018 eindigden de geel zwarten vorig seizoen heel verdienstelijk op een derde plek. Deze 3e plek van vorig seizoen is tevens de hoogste notering ooit voor VV Heerde.

  Resultaten VV Heerde!

  Het bekeravontuur was snel voorbij voor VV Heerde. Na een kansloze 3-0 nederlaag bij OWIOS Oldebroek gingen de geel zwarten thuis met 1-6 en 0-2 onderuit tegen WHC Wezep en Wijhe'92. In de competitie gaat het stukken beter met VV Heerde en werd er alleen thuis met 2-3 van LSC 1890 verloren. Na een 2-1 overwinning op VV Beilen boekten de Heerdenaren thuis een indrukwekkende 8-0 monsterzege op SV Dedemsvaart. De uitwedstrijden bij VV Oerterp en EMMS Slagharen eindigden beiden in een 2-2 gelijkspel waarna er uit bij VENO in Vollenhove met 0-1 werd gewonnen. Met 11 uit zes staat VV Heerde keurig vierde.

  Revanchegevoelens!

  Vorig seizoen kon VV Heerde bij winst in Emmeloord een periodetitel pakken, maar dit liep totaal anders want SC Emmeloord won toen in een prachtige wedstrijd met 2-1. Na de 0-1 van Raoul Weijenberg leek de periodetitel voor het grijpen, maar nadat Rik Beekman en Gerke Schaap voor de 2-1 toesloegen stonden de geel zwarten beduusd en teleurgesteld met lege handen. Deze zondag zal VV Heerde erop gebrand zijn om revanche te nemen. Van de vier eerdere edities won VV Heerde drie keer van SC Emmeloord. In het seizoen 2017-2018 verloren de polderboys met 2-0 in Heerde en ging de thuiswedstrijd met 0-3 verloren. Vorig seizoen verloren de polderboys kansloos met 3-0 in Heerde waarna de Blauwen thuis met een 2-1 overwinning revanche namen.

  De topscorers!

  Bij SC Emmeloord heeft Gerke Schaap nu vier doelpunten achter zijn naam staan gevolgd door Jordy Benjamins en Jeroen Sipma met twee treffers. De topscorer bij VV Heerde is Stijn Rorije met zeven doelpunten gevolgd door Dennis Calkhoven en Nick Weijenberg met drie en twee treffers. Het is opmerkelijk dat Stijn Rorije thuis tegen SV Dedemsvaart in 1 helft vier keer wist te scoren! Vorig seizoen waren Nick Weijenberg en Dennis Calkhoven met 16 en 12 doelpunten de topscorers bij VV Heerde.

  Trainer en selectie

  Hoofdtrainer Bardy Verhoef is aan zijn 4e seizoen bezig bij VV Heerde. Hiervoor deed Bardy Verhoef als assistenttrainer ervaring op bij WSV Apeldoorn en Albatross Ugchelen. De selectie van VV Heerde heeft een gemiddelde leeftijd van 25 jaar oud. Er zitten zeven jonge talentvolle spelers rond de twintig jaar oud bij de selectie. De grootste talenten Rico Vos, Stijn Rorije, Michel Calkhoven en Jelle van Huffelen zijn 18 en 19 jaar oud. Daaromheen zorgen Maarten Tuin, Raoul Weijenberg, Nick Weijenberg en Mike Bronsink voor de routine en ervaring. De club zag drie bepalende spelers Dewi van Velsen (VEVO), Tristan Keijl (WZC) en Nick Schurink (VV Oene) vertrekken, maar heeft dit prima weten op te vangen.

  Clubinfo!

  De voetbalvereniging Heerde werd op 12 september 1912 in de clubkleuren Geel Zwart opgericht. Deze gemoedelijke gezellige zondagclub telt ongeveer 500 leden onderverdeeld in drie seniorenteams op de zondag, een recreatieteam op de zaterdag, drie juniorenteams, acht pupillenteams, veteranen en een meiden/vrouwenvoetbal afdeling. Het speelt zijn thuiswedstrijden op sportpark Molenbeek aan de Veldweg waar het hoofdveld uit kunstgras bestaat. Langs het hoofdveld staat een schitterende tribune met geel zwarte kuipstoeltjes. Deze club heeft zijn oorsprong in de ZVB waarna het gestaag omhoog richting de tweede klasse klom. Vanaf 1977 tot 1982 kwam VV Heerde in de 2e klasse uit om vervolgens naar de vierde klasse af te zakken. Daarna schommelde de club jarenlang tussen de 3e en 4e klasse. Vanaf 2006 tot 2017 was VV Heerde een stabiele derdeklasser. In 2017 keerde VV Heerde na een afwezigheid van 35 jaar weer terug in de 2e klasse waar het meteen keurig in de subtop meedoet. Na een vierde plek in 2018 eindigde VV Heerde vorig seizoen op een 3e plek. De hoogste notering ooit voor deze zondagclub!

  Het gemoedelijke Veluwse dorp Heerde heeft ongeveer 12.000 inwoners en staat bekend om zijn Herriefeesten, Hessendagen, Hoornerfeest en het Truckersfestival. Aan de rand van het dorp ligt een prachtig natuurgebied met de Heerdeplas en het Heerdestrand. De grote trekpleister van Heerde is het historische kasteel Vosbergen. Op een steenworp afstand van sportpark Molenbeek ligt het sportpark De Eeuwlanden waar de zaterdag vierdeklasser Sportclub Excelsior afgekort S.E.H. Heerde hun thuisbasis hebben.

  Stand van zaken!

  Koploper VV Lemelerveld kan aanstaande zondag thuis tegen VV Oerterp de eerste periodetitel pakken. De oranje witten staan met 19 punten uit 7 bovenaan, gevolgd door LAC Frisia uit Leeuwarden met 16 punten. Daarachter volgen SC Emmeloord, VV Heerde en VV Jubbega met 13 en 11 punten. Onderin staan LSC 1890 en DTD Jelsum op zes punten met daaronder de rode lantaarndrager VENO Vollenhove met slechts 1 puntje uit zeven wedstrijden.

  Topscorersranglijst!

  De topscorers in deze tweede klasse zijn Tarik Bourakba van LAC Frisia, Stijn Rorije van VV Heerde en Teun in de Wal van Lemelerveld met acht, zeven en zes doelpunten! 

  De wedstrijd SC Emmeloord - VV Heerde begint zondagmiddag 14:00 uur op sportpark De Ervenbos te Emmeloord. In de loop van zondagavond volgt er een uitgebreid wedstrijdverslag!

  Voorafgaand speelt om 11:00 het tweede team thuis tegen de beloften van VV Raptim uit Coevorden.

  Ik wens iedereen een mooie voetbalzondag toe.

  Het complete programma in de 2e Klasse K:

  SC Emmeloord - VV Heerde
  VV Zuidwolde - VENO Vollenhove
  VV Lemelerveld - VV Oerterp
  SV Dedemsvaart - VV Drachten
  VV Jubbega - VV Beilen
  LAC Frisia L'warden - EMMS Slagharen
  LSC 1890 Sneek - DTD Jelsum

  Verslaggever: Klaas Huisman.