• Aanstaande zondag 24 november speelt SC Emmeloord een uitwedstrijd bij VENO in Vollenhove.

  Deze wedstrijd begint zondagmiddag 14:00 uur op sportpark De Benten te Vollenhove en staat onder leiding van scheidsrechter Dhr. Peter van Veen uit Dalfsen. De afstand tussen Emmeloord en Vollenhove bedraagt slechts 15 kilometer en daarom rijdt er GEEN bus.

  Focus op VENO!

  Vorige week verbaaste SC Emmeloord vriend en vijand door totaal onverwachts en op indrukwekkende wijze hoofdklasser HZVV met 2-0 uit het bekertoernooi te knikkeren. Inmiddels is de euforie alweer een beetje getemperd en staan de Emmeloorders weer met beide benen stevig in de kleigrond. Alle ogen zijn nu op komende zondag gericht want de rode lantaarndrager van de 2e klasse mag never en nooit worden onderschat. De polderboys zullen daarom zondag scherp en geconcentreerd moeten zijn.

  Streekderby!

  Traditiegetrouw zijn de streekderbies tegen VENO altijd lastig, loodzwaar en zwaar beladen. Buiten het veld merk je niets van de onderlinge rivaliteit tussen Emmeloord en Vollenhove, maar zodra het balletje gaat rollen komen er altijd ongekende krachten, emoties en gevoelens los bij deze spraakmakende streekderby. De rood witten uit Vollenhove staan onderaan en hier schuilt natuurlijk een stukje gevaar want een kat in het nauw kan rare sprongen maken. In de periode 2008 tot 2014 kwamen beide teams elkaar tien keer tegen en de laatste ontmoeting was in het seizoen 2013-2014 toen beide teams in de derde klasse uitkwamen. Van deze tien wedstrijden ging de winst vijf keer naar SC Emmeloord, vier keer naar VENO en eindigde het duel 1 keer in een 1-1 gelijkspel. De laatste keer dat SC Emmeloord in Vollenhove de volle buit wist te pakken was in 2010 toen de blauwen met 1-4 wonnen. Traditiegetrouw heeft SC Emmeloord het altijd moeilijk in Vollenhove getuige de 4-2 nederlaag in 2013. Toen waren namens VENO twee keer Stefan Vis, Jesper Straatman en good old Gert Anninga de doelpuntenmakers en scoorden Harm van Wieren en Gerke Schaap namens SC Emmeloord tegen. In Emmeloord namen de Blauwen revanche door op de eigen Ervenbos met 3-0 te winnen.

  Rode lantaarn!

  Na twee kampioenschappen op rij bereikte VENO voor het eerst in zijn bestaan de tweede klasse. De rood witten maakten vorig seizoen indruk in de derde klasse, maar hebben het nu erg moeilijk in de tweede klasse. Na acht wedstrijden staan de VENOSES met slechts 1 puntje en een doelsaldo van 7 voor en 25 tegen op de laatste plek. Het enige puntje behaalde VENO in de uitwedstrijd bij VV Oerterp waar het een zwaarbevochten 1-1 gelijkspel uit het vuur wist te halen. Het zit de rood witten ook niet mee want het kwartje valt telkens net even verkeerd voor VENO. In de thuiswedstrijd tegen EMMS werd er een 3-0 voorsprong weggegeven en ook thuis tegen VV Heerde wilde het net niet lukken en gingen de rood witten nipt met 0-1 onderuit. De thuiswedstrijden tegen VV Jubbega, LAC Frisia, EMMS en VV Heerde gingen met 1-4, 0-2, 3-5 en 0-1 verloren. In de uitwedstrijden waren DTD Jelsum, VV Lemelerveld en VV Zuidwolde met 3-1, 6-0 en 3-1 te sterk. Bij VV Oerterp pakte VENO met een 1-1 zijn eerste puntje.

  Vierde plek! 


  Inmiddels is SC Emmeloord zes wedstrijden ongeslagen! De polderboys staan met 14 punten uit acht wedstrijden en een doelsaldo van 12 voor en 8 tegen op een keurige vierde plek.  Er werden vier wedstrijden gewonnen, twee keer gelijkgespeeld en alleen de eerste twee wedstrijden gingen verloren. De topscorer bij SC Emmeloord is Gerke Schaap met vier doelpunten. Vorig seizoen waren Jeroen Sipma, Rik Beekman en Marc Loosman de topscorers bij SC Emmeloord.

  Topscorers VENO!

  De topscorer bij VENO Vollenhove is Jod Zomerman met drie doelpunten met vlak daarachter Selvin de Boer met twee treffers. Ook de spelers Roy Hofstede, Lars de Boer en Roy Visscher hebben een neusje voor de goal. Vorig seizoen was Roy Visscher met 22 doelpunten de topscorer bij VENO.

  De Trainer!

  Hoofdtrainer Dennis van den Driessche volgde Ton Ernst op en is aan zijn eerste seizoen bezig in Vollenhove. Eerder stond deze trainer bij het Friese SC Franeker aan het roer en was hij assistenttrainer bij Drachtster Boys. Daarvoor was Dennis van den Driessche hoofdopleidingen bij het Friese VV Gorredijk.

  Routine!

  De selectie van VENO heeft een gemiddelde leeftijd van 24 jaar oud waarbij de drie dertigers Jan van Benthem, Guido Wind en good old Gert Anninga de jonge talenten op sleeptouw nemen. Er zitten acht jonge spelers rond de twintig jaar oud bij deze selectie. De tweelingbroers Lars en Roy Hofstede drukken hun stempel op dit team waar de jonge talenten Bram Bergkamp, Ilias El Hadad, Julian van Dijk en Barend van der Meulen dit seizoen veel ervaring opdoen. De doelpunten moeten vooral van Jod Zomerman en Roy Visscher komen.

  Stand van zaken!

  Koploper VV Lemelerveld pakte de eerste periodetitel en staat nu met 22 punten uit acht wedstrijden trots en fier bovenaan. Daaronder volgen LAC Frisia en VV Jubbega met 19 en 17 punten. Op de vierde plek doet ook SC Emmeloord nog steeds goed mee. Onderin bungelt VENO met slechts 1 puntje en hebben ook DTD en VV Drachten het met zes en zeven punten moeilijk.

  De topscorer van de tweede klasse is Tarik Bourakba van LAC Frisia met acht treffers. Daaronder volgen Stijn Rorije van VV Heerde en Stijn Kogelman van Lemelerveld met zeven doelpunten.  

  De wedstrijd VENO - SC Emmeloord begint zondagmiddag 14:00 uur op Sportpark De Benten te Vollenhove.

  In de loop van zondagavond volgt er een uitgebreid wedstrijdverslag! Ik wens iedereen een mooie voetbalzondag toe.

  Het complete programma in de 2e Klasse K:

  VENO Vollenhove - SC Emmeloord
  LAC Frisia Leeuwarden - VV Jubbega
  VV Oerterp - LSC 1890 Sneek
  VV Zuidwolde - SV Dedemsvaart
  VV Heerde - VV Drachten
  EMMS Slagharen - VV Lemelerveld
  VV Beilen - DTD Jelsum

  Verslaggever: Klaas Huisman.