• De voorbeschouwing VV Heerde - SC Emmeloord

  Aanstaande zondag 1 speelt SC Emmeloord om 14.00 uur een uitwedstrijd bij het Veluwse VV Heerde. Deze wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter Dhr. Jorg Ordelmans uit Borne. De blauwe Marionbus vertrekt zondagmiddag 12:00 uur vanaf De Ervenbos.

  Inhaalronde!
  Deze wedstrijd stond drie weken geleden op het programma, maar werd toen door de KNVB vanwege de storm Dennis afgelast. Tegenwoordig is de hele wereld in de ban van het Coronavirus, maar we mogen ons gelukkig prijzen dat dit griepachtige virus hier nog niet is gesignaleerd. Gisteren werd ook Emmeloord even kort opgeschrikt, maar gelukkig bleek dit loos alarm te zijn. Het is overigens volkomen begrijpelijk dat alle alarmbellen afgingen en er meteen maatregelen werden genomen want je weet maar nooit. In Noord- Italie liggen alle voetbalwedstrijden eruit en dit kan bij een dergelijke uitbraak ook in Nederland gebeuren.

  Focus op de competitie!
  De Emmeloorders zijn na de 2-4 nederlaag tegen LAC Frisia uitgeschakeld in de beker en kunnen zich nu volledig op de competitie concentreren. Na de winterstop boekte SC Emmeloord drie goede overwinningen door eerst in Dedemsvaart met 0-2 te zegevieren en daarna thuis EMMS en VV Drachten met 3-2 en 2-0 te verslaan. Het gaat crescendo met de polderboys want met 30 punten uit 15 wedstrijden en een doelsaldo van 31 voor en 17 tegen staan de Emmeloorders keurig op een derde plek in de subtop van de tweede klasse K. De blauwen wonnen negen keer, speelden drie keer gelijk en gingen drie keer onderuit. Topscorer is nog altijd Het Olde Skiep Gerke Schaap met tien doelpunten.
  Daarachter volgen Jeroen Sipma en Jordy Benjamins met vier en drie treffers.

  Het is nog onzeker of de spelers Marc Loosman en Rick Voskuil alweer inzetbaar zijn, maar in ieder geval kan Wouter Spit weer aansluiten. De spelers Mart Matthijssen en Olav Sieljes verblijven nog steeds in het buitenland. Alle overige 15 spelers zijn fit en speelklaar voor aanstaande zondag.

  Stand van zaken!
  De thuisploeg VV Heerde staat momenteel met 21 punten uit 13 wedstrijden en een doelsaldo van 30 voor en 19 tegen op een 6e plek in de tweede klasse K. De geel zwarten wonnen vijf keer, speelden zes keer gelijk en verloren twee wedstrijden. Na de winterstop won VV Heerde thuis nipt met 1-0 van DTD Jelsum en bleven de geel zwarten op een 0-0 gelijkspel bij VV Beilen steken. De topscorers bij VV Heerde zijn Stijn Rorije en Nick Weijenberg met acht doelpunten.

  Vertekend beeld!
  De stand in de tweede klasse K geeft weliswaar een behoorlijk vertekend beeld want nummer vier VV Jubbega heeft maar liefst drie wedstrijden achterstand op nummer drie SC Emmeloord. Onze tegenstander VV Heerde heeft twee wedstrijden en negen punten achterstand op SC Emmeloord. Deze inhaalwedstrijden zullen de komende tijd doordeweeks moeten worden ingehaald zodat de stand weer gelijkgetrokken zal worden. Eerder dit seizoen speelde SC Emmeloord thuis met 1-1 gelijk tegen VV Heerde. Toen scoorde in de eerste helft Heerdenaar Elkjar Dijkgraaf met een gigantische kanonskogel de 0-1 voor Heerde. Halverwege de tweede helft scoorde Bastian Tabak met een simpele intikker uit een strakke voorzet van Maric Naaktgeboren de 1-1 gelijkmaker.

  Eerdere edities!
  Van de vijf eerdere edities won VV Heerde drie keer van SC Emmeloord. In het seizoen 2017-2018 verloren de polderboys met 2-0 in Heerde en ging de thuiswedstrijd met 0-3 verloren. Vorig seizoen verloren de polderboys kansloos met 3-0 in Heerde waarna de Blauwen thuis met een 2-1 overwinning revanche namen. Dit seizoen eindigde de thuiswedstrijd in een 1-1 gelijkspel.

  Vreemde bodem!
  Het is opmerkelijk dat SC Emmeloord vooral op vreemde bodem de meeste punten weet te pakken. Uit de laatste acht uitwedstrijden behaalde SC Emmeloord 18 punten. Alleen de eerste uitwedstrijd bij EMMS ging met 1-0 verloren waarna de polderboys uitwaarts zeven keer op rij wisten te winnen. In deze serie werden VV Drachten, VV Jubbega, LSC Sneek, VENO Vollenhove, VV Beilen en Dedemsvaart met 1-3, 2-3, 0-1, 2-5, 2-3 en 0-2 aan de kant gezet.

  Spannend!
  Het zijn ongekende spannende tijden in de top van de tweede klasse K. Koploper VV Lemelerveld staat nog steeds met 35 punten uit 14 wedstrijden bovenaan, maar voelt de hete adem van LAC Frisia Leeuwarden en VV Jubbega. De Frisianen staan op 32 punten maar hebben een wedstrijd meer gespeeld. Op de derde plek doet SC Emmeloord met 30 punten uit 15 goed mee! Daarachter volgt VV Jubbega met 29 punten uit 12 wedstrijden. Onderin bungelen DTD Jelsum en VENO Vollenhove met negen en zes punten.

  Topscorers!
  De topscorers in deze tweede klasse zijn Jorn Wester van LSC met 16 doelpunten en Glenn ter Wielen van EMMS met 15 doelpunten. Daarachter volgen Frans Capellen van Zuidwolde, Stijn Kogelman van Lemelerveld en Tarik Bourakba van LAC Frisia met elf treffers. Onze eigen Olde Skiep Gerke Schaap staat op tien doelpunten!

  De Trainer en selectie van Heerde!
  Hoofdtrainer Bardy Verhoef is aan zijn vierde seizoen bezig bij VV Heerde en gaat de club aan het eind van dit seizoen verlaten. Hiervoor deed Bardy Verhoef als assistenttrainer ervaring op bij WSV Apeldoorn en Albatross Ugchelen. Volgend seizoen staat Bardy Verhoef bij zaterdag derdeklasser VV Oene aan het roer. De nieuwe trainer bij VV Heerde is dan Daniel Holtman die nu nog in Rijssen als jeugdtrainer bij Excelsior'31 actief is. De selectie van VV Heerde heeft een gemiddelde leeftijd van 25 jaar oud. Er zitten zeven jonge talentvolle spelers rond de twintig jaar oud bij de selectie. De grootste talenten Rico Vos, Stijn Rorije, Michel Calkhoven en Jelle van Huffelen zijn 18 en 19 jaar oud. Daaromheen zorgen Maarten Tuin, Raoul Weijenberg, Nick Weijenberg en Mike Bronsink voor de routine en ervaring.

  Clubinfo!
  De voetbalvereniging Heerde werd op 12 september 1912 in de clubkleuren Geel Zwart opgericht.
  Deze gemoedelijke gezellige zondagclub telt ongeveer 500 leden onderverdeeld in drie seniorenteams op de zondag, een recreatieteam op de zaterdag, drie juniorenteams, acht pupillenteams, veteranen en een meiden/vrouwenvoetbal afdeling. Het speelt zijn thuiswedstrijden op sportpark Molenbeek. Deze club heeft zijn oorsprong in de ZVB waarna het gestaag omhoog richting de tweede klasse klom.
  Vanaf 1977 tot 1982 kwam VV Heerde in de tweede klasse uit om vervolgens naar de vierde klasse af te zakken. Daarna schommelde de club jarenlang tussen de derde en vierde klasse. Vanaf 2006 tot 2017 was VV Heerde een stabiele derdeklasser. In 2017 keerde VV Heerde na een afwezigheid van 35 jaar weer terug in de tweede klasse waar het meteen keurig in de subtop meedoet. Na een vierde plek in 2018 eindigde VV Heerde vorig seizoen op een derde plek in de Tweede Klasse. De hoogste notering ooit voor deze zondagclub!

  Het gemoedelijke Veluwse dorp Heerde heeft ongeveer 12.000 inwoners en staat bekend om zijn Herriefeesten, Hessendagen, Hoornerfeest en het Truckersfestival. Aan de rand van het dorp ligt een prachtig natuurgebied met de Heerdeplas en het Heerdestrand. De grote trekpleister van Heerde is het historische kasteel Vosbergen. Op een steenworp afstand van sportpark Molenbeek ligt het sportpark De Eeuwlanden waar de zaterdag vierdeklasser Sportclub Excelsior afgekort S.E.H. Heerde hun thuisbasis hebben. De gemeente Heerde telt met VV Heerde, SEH Heerde, WZC Wapenveld, VV Wapenveld en VEVO Veessen vijf voetbalclubs.

  De wedstrijd VV Heerde - SC Emmeloord begint zondagmiddag 14:00 uur op sportpark Molenbeek aan de Veldweg te Heerde. De scheidsrechter is Dhr. Jorg Ordelmans uit Borne.
  De blauwe Marionbus vertrekt om 12:00 uur vanaf De Ervenbos.
  Iedereen is van harte welkom en in de loop van zondagavond volgt er een uitgebreid wedstrijdverslag!

  Het complete inhaalprogramma in de Tweede Klasse K:
  VV Heerde - SC Emmeloord
  VV Drachten - EMMS Slagharen
  VV Jubbega - VV Lemelerveld
  SV Dedemsvaart - LAC Frisia L'warden
  VV Zuidwolde - VV Beilen
  De overige teams zijn vrij!

  Verslaggever: Klaas Jacob Huisman.