Espelerlaan 84
8302DC
EMMELOORD
tel. 0527-613125

Een hardwerkend SC Emmeloord komt enorm tekort tegen een technisch superieur FC Suryoyo en gaat kansloos met 1-5 onderuit.
Door deze ruime nederlaag nemen de degradatiezorgen toe en gaan we spannende beslissende weken tegemoet.
Concurrent E.M.M.S boekte thuis in Slagharen een verrassende 3-1 overwinning op SV TWEDO en is dichterbij gekropen.
De onderste vijf ploegen staan nu heel dicht op elkaar met slechts drie punten verschil tussen rode lantaarndrager VENO en nummer negen SC Emmeloord.

Het was weer puzzelen voor de technische staf want Thijs Lanters en Koen de Jonge zitten een schorsing uit terwijl Niels Brands, Jelle Zaal, Sjirk de Vries, Luca Apeldoorn, Wouter Spit en Redouan Boundati niet inzetbaar zijn.

De Emmeloorders begonnen in deze opstelling: doelman Joey Bracke, Jeroen Meesters, Jeen Baak, Wiebe Koopmans, Daan Zuidberg, Lucas Loosman, Jordy Benjamins, Sam Liebe, Jeroen Sipma, Marc Loosman en Kars Dijkstra.
De wissels: Luuk Kappers, Lars Sipma, Jesper vd Heide, Aaron Lanters, Mourad Boundati en doelman Nick van Adrichem.

Deze wedstrijd stond onder leiding van scheidsrechter Dhr. Thijs Eijkelkamp die een uitstekende wedstrijd floot.
De gasten uit Enschede lieten er geen gras over groeien en begonnen scherp, fel en fanatiek aan de eerste helft.
In een hoog tempo met snelle acties over de flanken werd het Emmeloordse strafschopgebied omsingeld.
Na een paar kleine kansjes was het in de 7e minuut raak toen Sakay Esen met een droge bekeken knal de score opende met de 0-1 voor FC Suryoye Mediterraneo.
De Enschedeeers combineerden gemakkelijk en wisten elkaar blindelings te vinden.
Met vlotte aanvalsgolven werd SC Emmeloord de duimschroeven aangezet en pas rond de 15e minuut lieten de polderboys zich voor het eerst voorin zien.

Bij FC Suryoye raakte Nemroud Eliyo bij een ongelukkige actie dusdanig geblesseerd dat hij met een brancard van het veld moest.
Voor hem kwam nu Mart Nieland binnen de lijnen.

Net op het moment dat SC Emmeloord zich wat vaker voorin liet zien scoorde FC Suryoye in de 23e minuut uit een perfecte uitbraak met een subtiele intikker van dichtbij de 0-2.
Het was Sharbel Abouzeid die op de goede plek stond om een strakke voorzet vanaf de linkerflank binnen te tikken.

Na deze 0-2 probeerde SC Emmeloord onder de druk uit te komen, maar aanvallend konden de polderboys geen potten breken.
De blauwen kregen een paar corners te nemen, maar echte kansen deden zich niet voor.
Vanuit de snelle omschakeling kwam FC Suryoye met name over de flanken er razendsnel uit.
De Emmeloordse verdediging had zijn handen vol om de snelle behendige aanvallers van FC Suryoye af te kunnen stoppen.
Drie keer moest doelman Joey Bracke in actie komen.

In de 30e minuut werd Sam Liebe naar de kant gehaald en kwam nu de snelle aanvaller Mourad Boundati bij SC Emmeloord binnen de lijnen.
Trainer Staarman hoopte met omzettingen en aanpassingen iets te kunnen forceren, maar FC Suryoye bleef technisch superieur.

Vlak voor rust in de 44e minuut werd SC Emmeloord voor het eerst gevaarlijk toen Kars Dijkstra het op zijn heupen kreeg en op volle snelheid door de Twentse verdediging heen glipte.
Een speler van FC Suryoye maakte op randje zestien een overtreding op Kars, maar de daaropvolgende vrije trap werd door Wiebe Koopmans overgeschoten.
Aan de andere kant dook FC Suryoye speler Sakay Esen weer gevaarlijk op maar hij schampte slechts met zijn hoofd de bal die naast ging.
Met een 0-2 stand gingen we rusten.

De Emmeloorders kwamen gedreven en feller uit de kleedkamer en gaven nu beter partij dan in de eerste helft.
Het leverde een paar kansjes op waarbij een inzet van Jeroen Sipma voorlangs zeilde.
Even later was Kars Dijkstra weer lekker op dreef en gaf hij een mooie strakke voorzet op Marc Loosman die de doelman op zijn weg vond.
Een indraaiende corner van Mourad Boundati werd door deze doelman uit de lucht gepukt waarna FC Suryoye weer kwam opzetten.

Een vrije trap van FC Suryoye werd onderweg van richting verandert en belandde op de lat en twee andere pogingen gingen over of naast.
Rond de 58e minuut lieten Mourad Boundati en Kars Dijkstra twee snelle acties over de flanken zien, maar hun voorzetten kwamen net niet aan bij Marc Loosman.

In de 60e minuut kreeg SC Emmeloord uit een snelle Twentse uitbraak de deksel lelijk op hun neus.
Met een verwoestende uithaal hard en hoog in de touwen scoorde Anatolii Salenkov de 0-3 voor FC Suryoye.

Trainer Staarman bracht nu met Luuk Kappers, Jesper van der Heide en Lars Sipma voor Daan Zuidberg, Jordy Benjamins en Jeroen Sipma drie frisse krachten binnen de lijnen.
Bij FC Suryoye kwam Hector Ferrero voor de moegestreden Ruben Katalanc binnen de lijnen.

In de 72e minuut deed SC Emmeloord zomaar uit het niets uit een rommelige scrimmage iets terug en stond het 1-3.
In een kluwen van spelers leek invaller Luuk Kappers ( of was het Kars? ) het laatste tikje te geven voor deze 1-3.

Heel even gloorde er weer een beetje hoop aan de horizon want de concentratie verslapte iets bij FC Suryoye.
Een inzet van Mourad Boundati eindigde in het zijnet en na een schitterende aanval lanceerde Kars Dijkstra de inkomende Jesper van der Heide die in kansrijke positie de bal overschoot.

Aan de andere kant ook drie goede mogelijkheden voor FC Suryoye en uit een gigantische klutssituatie was er een scrimmage voor het doel van SC Emmeloord en draaide de flipperkast op volle toeren.
De aanvallers van FC Suryoye vergaten de trekker over te halen en raakten ook nog de paal.

In de 84e minuut vond aanvaller Anatolii Salenkov het wel welletjes.
Met een mooie afronding scoorde Salenkov de 1-4 en twee minuten later in de 86e minuut zag George Chamoun zijn inzet via een Emmeloordse been in het doel verdwijnen voor de 1-5.

In de allerlaatste minuut kreeg SC Emmeloord na een overtreding nog een strafschop te nemen, maar ook deze pleister op de wonde was SC Emmeloord niet gegund want Kars Dijkstra zag zijn strafschop door de Twentse doelman worden gekeerd.
Dan zit ook alles tegen! Typerend en tekenend voor dit seizoen!
Eindstand 1-5.

Volgende week zondag speelt SC Emmeloord een uitwedstrijd bij SV TWEDO in het Drentse Veenoord - Nw Amsterdam.
Deze ploeg verloor vandaag verrassend met 3-1 bij E.M.M.S Slagharen.
De eerstvolgende thuiswedstrijd is op zondag 24 Maart tegen concurrent VV Zuidwolde.

Opstelling SC Emmeloord:
Joey Bracke, Daan Zuidberg ( Luuk Kappers ), Jeen Baak, Wiebe Koopmans, Jeroen Meesters, Lucas Loosman, Jordy Benjamins ( Jesper van der Heide ), Sam Liebe ( Mourad Boundati ), Jeroen Sipma ( Lars Sipma ), Marc Loosman ( Aaron Lanters ), Kars Dijkstra.
Wissels: Luuk Kappers, Lars Sipma, Jesper van der Heide, Aaron Lanters, Mourad Boundati, doelman Nick van Adrichem.
Gebl/Afw: Jelle Zaal, Niels Brands, Wouter Spit, Sjirk de Vries, Luca Apeldoorn, Redouan Boundati.
Geschorst: Thijs Lanters, Koen de Jonge.

Trainers: Robert Staarman, Wilfred Spielhagen
Keeperstrainer: Melvin Bos
Teammanager: Edwin Berende
Medische staf: Kyra Ronner
Fysio: De Wilg Emmeloord
Vlagger: Edwin Berende