Mannen KNVB beker Amateurs poulefase Groep 1 01

8302DC
EMMELOORD
tel. 0527-613125

SC Emmeloord - Flevo Boys 0 - 6 ( 0 - 4 )
De verwachtingen waren vooraf flink gespannen, maar in een eentonige wedstrijd walste een oppermachtig dominant Flevo Boys met een ruime 0-6 over SC Emmeloord heen.
De Blauwen waren niet bij machte om een eregoal te maken en moesten lijdzaam toe zien hoe Flevo Boys de controle hield.
In een gezellige entourage voor ongeveer 1.200 toeschouwers verschenen beide teams begeleid door rode en blauwe pupillen het kolkende blauwe Bastion.
Deze wedstrijd stond onder leiding van scheidsrechter Dhr. Niels Zeeman uit Sneek en zijn assistenten Peter Kats en Henk vd Bij.

Hieronder de voltallige selectie van SC Emmeloord.
Bij SC Emmeloord stond toch nog Hans Portijk tussen de palen.
In de verdediging Daan Zuidberg, Niels Brands, Koen de Jonge, Thijs Lanters.
Op het middenveld Lucas Loosman, Jordy Benjamins, Jeroen Sipma.
In de voorhoede Kars Dijkstra, Marc Loosman, Jelle Zaal.
De wissels: doelman Melvin Bos, Sam Liebe, Wouter Spit, Lars Sipma, Sjirk de Vries, Jesper van der Heide, Jeroen Meesters.

Afwezig/geblesseerd: Wiebe Koopmans, Luca Apeldoorn, Mourad Boundati, Aaron Lanters, Mike Benjamins en de beide keepers Sil Apeldoorn en Jarno de Haan.
Trainers: Robert Staarman, Wilfred Spielhagen
Keeperstrainer: Melvin Bos
Teammanager: Edwin Berende
Medische staf: Kyra Ronner, Wouter Spit
Fysio: De Wilg Emmeloord

De opstelling van Flevo Boys Emmeloord:
Klaas Boersma, Thom Bos, Willem Huizing, Aron Kleefstra, Richard Stoelwinder, Frits Dantuma, Wouter van der Velden, Thomas Potters, Johan Tiems, Jelmer Dijkman, Younes El Ghamarti.
De wissels: Doelman Winand Quartel, Robin Zuidema, Jelle Brands, Kjell Dijk, Cobus Stuut, Marc Reussing.
Trainers: Arjen Postma, Henk Buimer
Spitsentrainer: Frank vd Plaats
Keeperstrainer: Henk Boer
Teammanager: Gerard Gerbranda
Materiaalman: Thomas Hoeksema
Medische staf: Johan van Slooten

Meteen vanaf de aftrap namen de Flevo Boys het initiatief en werd SC Emmeloord teruggedrongen en op eigen helft vastgezet.
In de 8e minuut ging de eerste de beste kans meteen tussen de palen.
Een slim subtiel steekballetje van Wouter van der Velden werd door de geslepen spits Johan Tiems op waarde ingeschat en meegenomen.
De inzet van Tiems leek houdbaar, maar de grabbelende doelman Portijk kreeg deze bal niet onder controle die heel zachtjes over de doellijn rolde voor de 0-1 voor Flevo Boys in de 8e minuut.

Daarna schakelde Flevo Boys een tandje bij en moest doelman Portijk drie keer in actie komen om Wouter van der Velden, Johan Tiems en Younes El Ghamarti van het scoren te houden.
In de 12e minuut lag de 0-2 achter doelman Portijk in de touwen.
Een afstandsschot van Jelmer Dijkman vloog ziedend hard tegen de touwen voor de 0-2 voor Flevo Boys.

Het bleef een eenrichtingsverkeer richting het blauwe doel waar doelman Portijk zich knap herstelde en drie keer redding bracht.
Een dieptebal op Wouter vd Velden werd fraai onderschept en gestuit door doelman Portijk die even later ook Thomas Potters en Jelmer Dijkman van het scoren hield.

Wat kon SC Emmeloord hier tegenover zetten?
Het Blauwe team van Trainer Staarman werkte hard en toonde een tomeloze inzet, maar kwam technisch en tactisch op alle fronten tekort.
Slechts twee keer hoefde Flevo Boys doelman Boersma in actie te komen en verder dan een onschuldig slap schotje van Jeroen Sipma kwamen de Blauwen niet.

In de 27e minuut scoorde Thomas Potters van grote afstand met een prachtige kanonskogel hard en hoog in de kruizing de 0-3 voor Flevo Boys.
Bij SC Emmeloord viel spits Marc Loosman geblesseerd uit en kwam nu Sjirk de Vries in de ploeg waardoor Thijs Lanters naar de frontlinie werd gestuurd om Jelle Zaal en Kars Dijkstra te ondersteunen.

De Blauwen probeerden uit alle macht onder de druk uit te komen.
Het oppermachtige en dominante Flevo Boys bleef simpel de baas in het veld en vlak voor rust viel in de 42e minuut ook nog de 0-4.
Met een bekeken schuiver in de verre hoek scoorde Johan Tiems deze 0-4 wat tevens de ruststand was.

In de rust drie wissels en enkele omzettingen bij SC Emmeloord.
De jonge talenten Jeroen Meesters, Jesper van der Heide en veteraan Lars Sipma kwamen nu voor Jelle Zaal, Daan Zuidberg en Jordy Benjamins binnen de lijnen.

Ook in de eentonige tweede helft bleven de Flevo Boys de lakens uitdelen en waren de rooien veel sterker.
In de 58e minuut kwam onder luid applaus good old Wouter Spit voor Lucas Loosman binnen de lijnen.
Na een lange periode van blessureleed is Wouter Spit weer terug en vandaag dus uitgerekend tegen zijn oude club Flevo Boys maakte Spit zijn rentree.

In de 60e minuut glipte Wouter van der Velden op volle snelheid door de Blauwe verdedigingslinie om vanaf de achterlijn de perfecte voorzet op Thom Bos af te geven.
Bij de eerste paal scoorde Thom Bos met een simpele intikker de 0-5 voor Flevo Boys.

In de 68e minuut kreeg het hardwerkende SC Emmeloord zijn eerste kans, maar het schot van Jesper van der Heide zeilde rakelings over.
Met hoge ballen probeerde SC Emmeloord zijn voorhoede te bereiken, maar er was geen doorkomen aan.
Verder dan een paar verdwaalde afstandsschoten kwamen de Blauwen niet.
Bij Flevo Boys kwamen nog Marc Reusing, Kjell Dijk, Jelle Brands en Robin Zuidema binnen de lijnen.

Flevo Boys kreeg via Wouter van der Velden, Frits Dantuma en Younes El Ghamarti goede kansen maar het vizier stond niet meer op scherp.
Bij een inzet van Wouter van der Velden moest doelman Portijk alles uit de kast halen om met zijn vingertoppen via bovenlant lat redding te brengen.

In de 88e minuut raasde de wervelstorm Thom Bos op volle snelheid richting de achterlijn om met een strakke voorzet Jelle Brands te bereiken die met een simpele intikker de 0-6 liet aantekenen.
Hier bleef het bij!
Wat SC Emmeloord ook probeerde een eretreffer zat er zelfs niet in.
Eindstand 0-6.

Man of the match SCE: invaller Wouter Spit!
Man of the match Flevo Boys: Wouter van der Velden!
We zijn best een beetje trots op Wouter!

De andere wedstrijd in deze bekerpoule tussen VENO Vollenhove en VVI Idskenhuizen werd met 1-2 door VVI gewonnen.
Een nogal bewogen wedstrijd met zeven gele en een rode kaart!
Volgende week speelt SC Emmeloord uit bij VVI Idskenhuizen en spelen de Flevo Boys thuis tegen VENO uit Vollenhove.

Aanstaande Dinsdagavond oefent SC Emmeloord thuis tegen de vierdeklasser Reaal Dronten. Aanvang 20:00 uur op De Ervenbos!
Helaas moet deze verslaggever dan werken in de nachtdienst en kunnen we er niet bij zijn.
Er komt maandagavond nog wel een kleine voorbeschouwing!

Later deze week kijken we ook vooruit op de bekerwedstrijd uit bij VVI. Beide teams hebben vaker in de beker tegenover elkaar gestaan.
Aanvang zaterdag 9 september 14:30 uur op sportpark De Stripe aan de Greiden te Idskenhuizen.

De eerstvolgende thuiswedstrijd voor SC Emmeloord is in de competitie op zondag 1 oktober tegen EMMS uit Slagharen.