Mannen beker reserve poulefase Groep 2 01

8302DC
EMMELOORD
tel. 0527-613125

Als het tweede team van SC Emmeloord thuis speelt hoeft niemand zich meer te vervelen.
In een super aantrekkelijke meeslepende en levendige eerste helft kreeg het handjevol toeschouwers een indrukwekkende circus
galavoorstelling met technische hoogstandjes en schitterende adembenemende doelpunten van grote schoonheid voorgeschoteld.
De 6-0 uitslag doet vermoeden dat het eenrichtingsverkeer was, maar niets is minder waar want ook Steenwijkerwold kreeg een paar goede kansen en nam doelman Jarno de Haan flink onder vuur.

Terugkeer Leider Peter Berghmans!
Bij het tweede ontbraken deze wedstrijd de drie steunpilaren Abdul en Bram Boundati en Kenneth Olaer.
Teammanager Peter Berghmans is gelukkig herstellende na een vervelende periode en is er ook weer bij.
We zijn blij om Peter weer terug te zien bij zijn Boys!

Teammanager Marcel Boomgaarden was nog afwezig.
Zijn taken werden uitstekend waargenomen door interim coach Bilal Boundati, Sil Apeldoorn en een paar diehards.
In de eerste helft was Sil Apeldoorn ook assistent scheidsrechter.

Harde Kern Supporters!
Onder de toeschouwers waren clubiconen Henk en Ali Croezen, Herman Vos, Jan  Doorten en ook de harde kern met Johan Voskuil, Johan Schut en Henk Sloterwijk waren present op de tribune!

De volgende ronde!
Vorige week boekte het tweede team in zijn eerste bekerwedstrijd een 3-5 uit overwinning bij VV Heerenveen 2.
Bij een overwinning op Steenwijkerwold is de volgende bekerronde bereikt en daarom schoot het voetbalcircus uit de startblokken.

Frisse combinaties!
Met frisse combinatiespel en een vlotte balcirculatie trokken de Blauwe Strijders ten strijde!
Letterlijk alles en iedereen ging volop de aanval spelen en trokken alle registers los waardoor er een transparante open wedstrijd ontstond met twee teams die de nodige kansen kregen.

De Hitte!
Na een 4-0 ruststand ging de hitte opspelen en haperde de Blauwe circusvoorstelling waardoor Steenwijkerwold soms gevaarlijk werd.
Toch bleven de balgoochelaars de bovenliggende partij en volgde er een mooie ontknoping van deze bekerwedstrijd toen de 55 jarige invaller Mourad Boussaid het op zijn heupen kreeg!

Warming Up!
Met frisse moed stak ik op de vroege zondagochtend de Ketelbrug over om op sportpark Ervenbos de geluidsinstallatie op te starten.
Tijdens de warming up keek ik al mijn ogen uit want de technische hoogstandjes volgden elkaar in een hoog tempo op.
Het grootste gedeelte van dit team speelt ook zaalvoetbal op hoog niveau en dit was tijdens de warming up al goed te zien.

Het Eerste!
Vooraf werd er nog even nagepraat over de knappe 1-2 overwinning van het eerste team bij VVI Idskenhuizen.

Beginfase!
Het eerste kansje was voor de gasten uit Steenwijkerwold, maar het schot werd geblokt en weggewerkt.
In de 5e minuut een prachtig oogstrelend steekballetje binnendoor van Mourad op Redouan Boundati die ternauwernood door de doelman kon worden onderschept.

Initiatief!
De Blauwen namen nu het initiatief en probeerden met een vlotte balcirculatie en tikkietak voetbal een snelle opening te forceren.

Voorsprong!
In de 10e minuut werd de score geopend door Redouan Boundati.
Na een fabuleuze actie en een bekeken voorzet van Mourad Boundati werd Redouan gevonden die feilloos snoeihard met een geplaatst schot raak schoot voor de snelle 1-0 voorsprong.

Tegenstoot!
Meteen vanaf de aftrap een gevaarlijke tegenstoot van Steenwijkerwold, maar onze jonge doelman Jarno de Haan greep goed in en bracht redding.
Het spel golfde in een hoog tempo op en neer en uit een voorzet van Zakaria Lamrini Wahabi werd het hoofd van Redouan Boundati gevonden, maar diens kopbal zeilde rakelings over.

De 2-0!
In de 15e minuut liet Redouan Boundati zijn tweede doelpunt aantekenen toen een slim bekeken steekballetje van Mourad Boundati iedereen bij Steenwijkerwold op het verkeerde been zette.
Met onnavolgbare passeerbewegingen glipte Redouan door de rood zwarte verdedigingslinie om daarna de doelman te omspelen en de bal koelbloedig en beheerst in het lege doel te schuiven voor de 2-0 voorsprong.

Plaagstoten!
Na deze 2-0 probeerde Steenwijkerwold uit alle macht iets terug te doen en waren er drie doelpogingen te zien die allemaal naast of voorlangs gingen.
Bij een gevaarlijk schot liet onze jonge doelman Jarno de Haan zijn talent zien en bracht hij koelbloedig redding.
In de 24e minuut glipte een aanvaller van Steenwijkerwold door de Emmeloordse verdediging, maar zag zijn inzet in het zijnet belanden.

Balans!
In de Emmeloordse verdediging gingen nu Gokhan Pala, Farid Boundati en good old Riaz van den Bosch het ijzeren gordijn dichtmetselen.
Hierdoor kwam er meer rust en balans in het Emmeloordse team!

Balgoochelaar Mourad!
Bij snelle acties van uitblinker Mourad Boundati moest de verdediging van Steenwijkerwold alle zeilen bijzetten.
Twee keer moest doelman Leo Vloedbeld alles uit de kast halen om inzetten van Mourad Boundati onschadelijk te maken.

Boogballetje!
In de 30e minuut scoorde Redouan Boundati op een magistrale en weergaloze wijze met een subtiel boogballetje de 3-0 en zijn welverdiende hattrick binnen een half uur.
Hier ging een vlijmscherpe perfecte steekbal van Abdessamed aan vooraf die in de loop door Redouan werd meegenomen.
Van grote afstand zag Redouan de doelman uit zijn doel komen en lepelde hij de bal listig met uiterste precisie en een onhoudbare boog over de doelman heen precies in de winkelhaak voor de 3-0.

Feestje!
Het handjevol toeschouwers stonden nu op de stoelen om dit doelpunt uitbundig met Redouan te vieren.

Veerkracht Steenwijkerwold!
Na dit doelpunt kregen de gasten uit Steenwijkerwold nog twee goede kansen en moest doelman Jarno de Haan weer in actie komen.
In twee instanties ranselde doelman de Haan een venijnig schot uit zijn doel en bracht hij ook redding op de rebound.

De 4-0!
Vlak voor rust in de 40e minuut scoorde die dekselse kleine vuurvreter balgoochelaar Mourad Boundati met een bekeken intikker de 4-0.
Hier ging een schitterende snelle tikkie tak zaalvoetbalactie aan vooraf waarbij de voorzet van Zakaria Wahabi heel precies bij Mourad terecht kwam die heel fraai de 4-0 ruststand liet aantekenen.

Verwarring!
In de rust kwamen er bij SC Emmeloord twee nieuwe spelers binnen de lijnen raakte deze omroeper even in de war omdat sommige spelers een ander shirtje aantrokken dan wat op het wedstrijdformulier stond.
Vooral de namen Bouhayouf en Boussaid werden door elkaar gehaald, maar het zou toch weer goed komen.

Veteraan Boussaid!
De 55 jarige veteraan Mourad Boussaid was uit een lager team overgewaaid en stond nu bij het tweede binnen de lijnen.
Je zag de jonge spelers een beetje raar kijken want met Riaz van den Bosch, Mourad Boussaid en Mohammed Bouhayouf stond er ineens ruim 150 jaar aan routine en ervaring op het veld bij SC Emmeloord 2.
Tot dit moment had niemand kunnen denken dat uitgerekend Mourad Boussaid met zijn 55 jaar de show zou gaan stelen en tot man van de wedstrijd zou worden uitgeroepen. Lees het vervolg!

Warmte!
In de tweede helft hadden beide teams last van de warmte en kon ook SC Emmeloord dit hoge tempo uit de eerste helft niet meer opbrengen.
De Blauwen deden het iets rustiger aan en lieten zich wat terugzakken waardoor Steenwijkerwold kon aandringen en een paar goede kansen kreeg.

Moeilijke fase!
In de beginfase van de tweede helft ging SC Emmeloord door een moeilijke fase en moest doelman De Haan gestrekt naar de hoek om met zijn vingertoppen een verraderlijk schot onschadelijk te maken.
De verdedigers Gokhan Pala, Farid Boundati en Sohaib Wahabi probeerden de rust weer te herstellen.

Doelman Jarno De Haan!
Na twee knappe reddingen van doelman Jarno de Haan moest Emmeloord verdediger Farid Boundati alle zeilen bijzetten om met zijn hoofd een geplaatste kopbal van de doellijn te halen.
In deze fase kwam Steenwijkerwold dichtbij een treffer, maar toch hield SC Emmeloord knap stand en hield doelman De Haan zijn doel schoon.

Jonge Talent!
Met zijn 16 jaar is Jarno nog iets te jong voor het grote werk en moet dit talent nog even rijpen in de jeugd.
Toch heb ik vandaag een groot keeperstalent aan het werk gezien en ben ik benieuwd waar Jarno over een paar jaar onder de lat staat!
Ik hoop dan bij het eerste van SC Emmeloord! De potentie is er!

Routine en Ervaring!
Gaandeweg waren het de drie veteranen Mourad Boussaid, Mohammed Bouhayouf en Riaz van den Bosch die de poppetjes op de goede plek gingen neerzetten en de turbo weer aan de gang kregen.

Technische Hoogstandjes!
Vanuit de snelle omschakeling was er dan toch weer het vertrouwde Tikkie Takvoetbal te zien en droop de techniek weer van dit team af.
De uitblinkers Mourad en Redouan Boundati namen het team op sleeptouw en creeerden goede kansen.
Twee keer was Mourad iedereen te snel af maar vond hij de doelman van Steenwijkerwold op zijn weg.

Het moment van veteraan Boussaid!
Dan nu het moment van invaller Mourad Boussaid die zomaar ergens vandaan werd geplukt en het tweede op sleeptouw nam!
Deze 55 jarige veteraan werkte, sleurde, liep alle gaatjes dicht en pepte het team op.
In de 65e minuut kreeg Boussaid het plotseling op zijn heupen en reageerde hij attent op een voorzet van Mourad Boundati.
Met een strak bekeken puntertje in de verre hoek scoorde het Blauwe Boegbeeld Boussaid de 5-0 voor SC Emmeloord.

Uitbundig!
Het publiek reageerde uitbundig bij dit fraaie doelpunt van Boussaid en scandeerde zijn naam.

De Lat!
Aan de andere kant kwam SC Emmeloord met de schrik vrij toen Steenwijkerwold de lat raakte.
Vanuit de rebound werd er ook niet gescoord en bracht doelman Jarno de Haan fraai redding.
In een mum van tijd kreeg Steenwijkerwold drie grote kansen en mocht SC Emmeloord opgelucht ademhalen dat de bal er niet in ging.

Grote kans!
In de 75e minuut had Mourad Boundati de 6-0 op zijn schoen maar verzuimde hij af te drukken.
In zijn kielzog stond Mourad Boussaid er veel beter voor, maar Boundati had zijn naamgenoot niet gezien en besloot voor eigen succes te gaan en schoot in alle vrijheid rakelings naast.

De 6-0!
Even later was het in de 80e minuut alsnog raak toen veteraan Mourad Boussaid iedereen te snel af was en op volle snelheid de achterlijn haalde en een perfecte strakke voorzet afleverde.
Deze 55 jarige veteraan had allang om zich heen gekeken en zag daar het jonge talent Mourad Boundati vogelvrij opduiken.
Hier kan Mourad Boundati nog wat van leren want op aangeven van die oude sluwe vos Boussaid kon het jonge talent Mourad Boundati met zijn hoofd de 6-0 binnenknikken.
Natuurlijk greep hij even naar zijn hoofd want het komt niet vaak voor dat deze kleine behendige speler met het hoofd scoort.

In de slotfase regende het nog even kansen, maar er werd niet meer gescoord.
Eindstand 6-0 en SC Emmeloord 2 is verder in de beker!

De twee beste spelers van het veld waren voor mij Redouan en Mourad Boundati!
In de verdediging speelde Gokhan Pala als vanouds en was ook Farid Boundati erg goed bezig!
Met zijn routine en ervaring was het een genot om Mourad Boussaid in actie te zien en werd hij de man van de wedstrijd!

Op zondag 1 Oktober speelt het tweede team een thuiswedstrijd voor de competitie tegen het studententeam van GSAVV Forwards uit Groningen en is deze reporter en omroeper er ook weer bij.
Aanvang is dan 11:00 uur op De Ervenbos!
Ik vind het prachtig om dit team te volgen en ben van plan om bij elke thuiswedstrijd om te roepen!