Espelerlaan 84
8302DC
EMMELOORD
tel. 0527-613125

Een machteloos en flets SC Emmeloord gaat kansloos met een ruime 1-6 nederlaag onderuit tegen een sterk CVV Germanicus.
De polderboys konden geen moment imponeren en liepen de gehele wedstrijd achter de feiten aan.
De gasten uit Coevorden waren op alle fronten feller en scherper.
Na afloop overheerste de teleurstelling in het Blauwe Bastion.

Voorafgaand aan deze wedstrijd had het tweede team van SC Emmeloord met 0-2 verloren van GRC Groningen 2.
In deze wedstrijd deden de eerste elftalspelers Aaron Lanters, Jeroen Meesters en Jeen Baak wat wedstrijdritme op.

De wedstrijdsponsor deze zondag was Marion Reizen uit Dronten en de pupil van de week Noah Beima van JO11-2 mocht de aftrap nemen.
Deze wedstrijd stond onder leiding van scheidsrechter Dhr. Louwrens Tolman uit het Friese Lippenhuizen.
Voor ongeveer 300 toeschouwers verschenen beide teams aan de aftrap.
Onderaan dit verslag de opstellingen en alle info over beide teams en alle uitslagen in de tweede klasse H.

Meteen vanaf de aftrap domineerde Germanicus wat het balletje gemakkelijk deed rondgaan.
De Emmeloorders probeerden wat druk naar voren te zetten, maar het veldspel oogde rommelig en onzuiver.
Vanaf de flanken probeerden Jelle Zaal en Thijs Lanters de frontlinie te bereiken, maar deze voorzetten kwamen niet aan of werden voortijdig onderschept en onschadelijk gemaakt.

In de 6e minuut kwam Germanicus op een snelle 0-1 voorsprong.
Hier ging een snelle uitbraak over de linkerflank aan vooraf waarna de bal bij de tweede paal terecht kwam waar Kain Hoogeveen heel fraai in de korte hoek raak schoot en doelman van Adrichem kansloos liet voor de 0-1 voor Germanicus.

De Geel Zwarten waren dominant en veel feller in de duels dan de Emmeloorders.
De Emmeloorders probeerden met lange diepe ballen gevaar te stichten, maar zagen bij balverlies vanuit de omschakeling de Germanen als een boomerang op hun afkomen.
Drie keer was het alle hens aan dek in de Emmeloordse verdediging en in de 18e minuut was het opnieuw raak voor de 0-2 voor Germanicus.

Hier ging een snelle uitbraak over de rechterflank aan vooraf waarbij Robin Barelds de achterlijn haalde en de perfecte voorzet op Stefan Kikkert kon afleveren.
Met een simpele diagonale schuiver in de verre hoek scoorde Stefan Kikkert de 0-2 voor Germanicus.

Slechts heel sporadisch kwamen de Emmeloorders eruit, maar echte grote kansen deden zich niet voor.
De gasten uit Coevorden controleerden en domineerden deze wedstrijd en kregen via Stefan Kikkert, Roelof van Dijk en uitblinker Kain Hoogeveen kansen op meer.

Een harde kopbal van Erwin Moddejongen spatte tegen onderkant lat en een inzet van Jessie Rotmensen werd met moeite tot corner verwerkt.
Even later dook Kain Hoogeveen weer dreigend op, maar diens inzet zeilde rakelings voorlangs.

De Emmeloorders probeerden onder de druk uit te komen, maar het veldspel oogde slordig en onnauwkeurig.
Met een 0-2 achterstand gingen we rusten.

In de rust bleef Jeroen Sipma achter in de kleedkamer en kwam nu Luca Apeldoorn binnen de lijnen.
Met een paar aanpassingen en omzettingen hoopte Trainer Robert Staarman het tij te kunnen keren.

De eerste minuten na rust zag het er nog hoopvol uit bij SC Emmeloord, maar na een paar kleine kansjes sloegen de Geel Zwarten uit Coevorden meedogenloos toe voor de 0-3 voorsprong.
Dit gebeurde in de 54e minuut toen een voorzet vanaf de linkerflank door topscorer Roelof van Dijk diagonaal werd binnengekopt voor de 0-3 voor Germanicus.

Na deze 0-3 probeerde SC Emmeloord aan te zetten en iets terug te doen, maar echte grote kansen kregen de polderboys niet.
In de 68e minuut scoorde Stefan Kikkert met een geplaatst strak schot in de verre hoek de 0-4 voor Germanicus.

De wedstrijd hobbelde voort en SC Emmeloord oogde machteloos.
In de 74e minuut scoorde Kain Hoogeveen uit een van richting veranderde vrije trap de 0-5 voor Germanicus.
Hierna lieten Stefan Kikkert en Kain Hoogeveen goede kansen liggen.

Bij SC Emmeloord waren nog met Sam Liebe, Lars Sipma, Jeroen Meesters en Jesper vd Heide nieuwe spelers binnen de lijnen gekomen, maar het mocht allemaal niet meer baten.

In de slotfase kreeg SC Emmeloord zowaar nog een paar goede mogelijkheden omdat Germanicus de teugels een beetje lieten vieren.
Inzetten van Jelle Zaal en Daan Zuidberg werden tot corner verwerkt.
Even later een ziedend afstandsschot van Jelle Zaal die via onderkant lat uiteen spatte en tot corner werd verwerkt.

In de 86e minuut kreeg SC Emmeloord drie corners op rij te nemen en uit de derde corner scoorde Kars Dijkstra van dichtbij de 1-5 eretreffer.

Heel Emmeloord ging nog een keer naar voren om een tweede treffer te maken, maar hier werd Germanicus niet warm of koud van.
De allerlaatste uitbraak van Germanicus leverde een corner op waaruit Erwin Moddejongen rechtstreeks doel trof voor de 1-6 eindstand.
De manier hoe deze corner van Erwin Moddejongen rechtstreeks binnen viel was tekenend en typerend voor deze wedstrijd.

Zo gaat een machteloos en kansloos SC Emmeloord met een ruime 1-6 onderuit tegen CVV Germanicus.
Het is dan moeilijk om een man van de wedstrijd uit te kiezen, maar de supporters vonden Thijs Lanters vandaag er iets bovenuit steken.
Het is begrijpelijk dat Thijs na afloop van deze zware nederlaag niet op een bos bloemen zat te wachten.

Man van de wedstrijd SC Emmeloord: Thijs Lanters.
Man van de wedstrijd Germanicus: nummer acht Kain Hoogeveen.

De SCE spelers Koen de Jonge en Jelle Zaal kregen een gele kaart en ook Germaan Kain Hoogeveen liep tegen een gele kaart op.

Volgende week zondag 15 oktober speelt SC Emmeloord een uitwedstrijd in Enschede bij FC Suryoye Mediterraneo die vandaag met maar liefst 1-7 bij EMMS in Slagharen wonnen.
Na drie wedstrijden staat FC Suryoye met zes punten keurig bovenin en staat SC Emmeloord met drie punten onderin op een tiende plek.

De voorbeschouwing op deze uitwedstrijd bij FC Suryoye Mediterraneo volgt komende week.

Opstelling SC Emmeloord:
Nick van Adrichem, Koen de Jonge, Wouter Spit ( Jesper vd Heide ), Wiebe Koopmans ( Lars Sipma ) ( Jeroen Meesters ), Daan Zuidberg, Lucas Loosman, Jeroen Sipma ( Luca Apeldoorn ), Sjirk de Vries, Thijs Lanters, Kars Dijkstra, Jelle Zaal.
Wissels: Sam Liebe, Jordy Benjamins, Lars Sipma, Luca Apeldoorn, Jeroen Meesters, Jesper vd Heide en doelman Melvin Bos.
Gele kaarten: Jelle Zaal en Koen de Jonge

Gebl/Afw: Niels Brands, Aaron Lanters ( 2e ), Jeen Baak ( 2e ), MIke Benjamins, Marc Loosman, Mourad Boundati ( 2e ), doelman Sil Apeldoorn ( 2e ), doelman Hans Portijk.

Opstelling CVV Germanicus:
Jehovahnes Mendes, Robin Barelds ( Randy Eikens ), Stefan Kikkert, Devon Smit ( Soy Sencer ), Jay vd Wetering, Erwin Moddejongen, Kain Hoogeveen, Roelof van Dijk, Jessie Rotmensen, Jarne Pol, Stan Meijerink ( Hossein Bahmani ).
Wissels: Nance Hoogeveen, Randy Eikens, Hossein Bahmani, Sencer Soy en doelman Lars Moddejongen.
Gele kaart: Kain Hoogeveen
Afw: Duca Streuer, Mainel Kortstam, Marc Uninge, Dion Jongbloed, Abdallah Tsatsajeva, Ali Mikey, Loyd Kuiper.

Trainer: Jan Wielink
Keeperstrainer: Peter Moddejongen
Teammanager: Jens Rutgers
Medische staf: Rick Schuiling, Eddy Tabbert
Vlagger: Bareld van Dijk

De scheidsrechter: Dhr. Louwrens Tolman uit Lippenhuizen.