8302DC
EMMELOORD
tel. 0527-613125

DSC_0011.JPG

In een boeiende meeslepende en dynamische open wedstrijd heeft SC Emmeloord met een ruime 4-1 van EMMS gewonnen.
Hiermee hebben de Blauwen de 4-0 nederlaag van vorige week bij RSC Rossum keurig weggepoetst.
Deze 4-1 klinkt als een simpele en eenvoudige overwinning, maar niets is minder waar want de polderboys moesten diep gaan en van ver komen om deze overwinning veilig te stellen.
Er vielen vier gele kaarten in het Blauwe Kamp en in een hectische tumulteuse slotfase kregen twee spelers van EMMS een rode kaart voorgeschoteld.
Pas in de laatste vier minuten kon SC Emmeloord definitief afstand nemen en deze wedstrijd beslissen.

Voor ruim 300 toeschouwers verschenen beide teams aan de aftrap waar onze pupil vd week Jason Hazeleger de aftrap ging nemen.
Deze wedstrijd stond onder leiding van scheidsrechter Dhr. Harm van Schepen uit het Friese Berlikum.
De wedstrijdsponsor was het bouwbedrijf van Doorn!

Achter het doel hing een mooie spandoek met de pakkende tekst The Blue Boys Are The Best! Iedereen was nu benieuwd!
Beide teams waren niet helemaal compleet en misten een aantal spelers.
Onderaan dit verslag de opstellingen van beide teams en alle uitslagen in de tweede klasse H.

De Emmeloorders begonnen scherp en goed en kregen meteen al twee corners te nemen.
Uit een voorzet van Jeroen Sipma schoot Jelle Zaal over.
Daarna kwamen de rood witten uit Slagharen opzetten en moest Emmeloord doelman Nick van Adrichem twee keer optreden.

De polderboys hadden het initiatief en creeerden een optisch veldoverwicht, maar moesten constant oppassen voor de razendsnelle uitbraken van EMMS die over snelle voorhoedespelers beschikken.

In de 7e minuut een gevaarlijke uitbraak van EMMS en een bekeken lobje van Jorunn Kleinheerenbrink ging maar rakelings over.
Even later een venijnig schot van Milan de Vent waar doelman Nick van Adrichem alles uit de kast moest halen.

Gaandeweg herpakte SC Emmeloord zich weer en kreeg het twee goede mogelijkheden.
Bij een slim steekballetje van Sjirk de Vries op Jeroen Sipma veerde iedereen overeind, maar in kansrijke positie vergat Jeroen oog in oog met de doelman te scoren en ging diens inzet rakelings voorlangs.

In de 15e minuut lanceerde uitblinker Jeroen Sipma met een prachtige snelle actie de inkomende Jelle Zaal die zijn dag niet had en de doelman van EMMS op zijn weg vond.
Even later een slimme vrije trap van Jelle Zaal die vanuit zijn ooghoeken Wiebe Koopmans zag opkomen, maar helaas zeilde het schot van Wiebe Koopmans rakelings naast.

De Emmeloorders hadden in deze fase een veldoverwicht en het initiatief, maar de rood witten kwamen er vanuit de counter telkens gevaarlijk uit en waren vooral over de flanken constant dreigend.

In de 26e minuut scoorde goaltjesgetter Glenn ter Wielen met een bekeken diagionale schuiver in de verre hoek de 0-1 voor EMMS.
Hier ging een snelle uitbraak over de rechterflank aan vooraf waarna Thijs Scholten met een strakke voorzet bij de tweede paal Glenn ter Wielen wist te bereiken die fraai raak schoot voor de 0-1.

Meteen vanaf de aftrap trokken de Blauwen ten aanval en kreeg het via Jelle Zaal, Thijs Lanters en Kars Dijkstra goede kansen.
In de 30e minuut scoorde Wiebe Koopmans heel alert de 1-1 gelijkmaker nadat de doelman van EMMS een inzet van Jelle Zaal niet onder controle kreeg en moest lossen.
In een flitsende beweging reageerde Wiebe Koopmans door de doelman te omspelen en fraai raak te schieten voor de 1-1 gelijkmaker voor SC Emmeloord.

Na deze 1-1 nog drie goede kansen voor SC Emmeloord waar Thijs Lanters, Kars Dijkstra en Sjirk de Vries de doelman op hun weg vonden.
In de 40e minuut een grote mogelijkheid voor EMMS die er wederom razendsnel vanuit de counter eruit kwamen.

Een ziedend vlammend schot van Glenn ter Wielen spatte tegen de lat uiteen en hier kwam SC Emmeloord met de schrik vrij.
Ondertussen was verdediger Niels Brands geblesseerd uitgevallen en kwam Luca Apeldoorn binnen de lijnen.
Nu gingen Wiebe Koopmans en Daan Zuidberg centraal spelen met op de backs Koen de Jonge en Luca Apeldoorn.

Vlak voor rust in de 42e minuut scoorde Kars Dijkstra met een prachtige bekeken schuiver de bevrijdende 2-1 voor SC Emmeloord.
Hier ging een schitterende lange rush van verdediger Koen de Jonge aan vooraf die op volle snelheid de achterlijn haalde en Jelle Zaal probeerde te bereiken.
Via een rare carambol kwam de bal voor de voeten van Kars Dijkstra die diagonaal met een slimme schuiver in de verre hoek de 2-1 liet aantekenen.

Op slag van rust kregen beide teams nog een goede mogelijkheid.
Een inzet van EMMS werd gepareerd door doelman Nick van Adrichem en een schot van Jelle Zaal werd door de doelman van EMMS gekeerd.
Met een 2-1 voorsprong gingen we rusten.

De tweede helft begon dynamisch en energiek met twee teams die er vol voor gingen.
Het eerste kansje na rust was voor EMMS toen een steekbal van Sebastiaan Kleinheerenbrink bij Milan de Vent terecht kwam, maar diens schot werd geblokt en weggewerkt.

Daarna probeerde SC Emmeloord weer aan te zetten.
Even later leek Kars Dijkstra in het rood witte strafschopgebied omver te worden geduwd, maar de scheidsrechter wuifde dit weg en liet ondanks felle Emmeloordse protesten doorspelen.
Een schot van Jelle Zaal ging naast en voorzetten van Kars Dijkstra, Koen de Jonge en Luca Apeldoorn werden met moeite onderschept en  weggewerkt.

In de 65e minuut kwamen bij SC Emmeloord met Jeen Baak en Lars Sipma voor Jelle Zaal en Wiebe Koopmans twee nieuwe spelers binnen de lijnen en even later zou ook nog Jeroen Meesters voor Thijs Lanters binnen de lijnen komen.

De Emmeloorders gingen nu door een moeilijke fase omdat EMMS grote risico's ging nemen en probeerde iets te forceren.
De Rood Witten zochten nu vol goede moed de aanval en drongen de Blauwen helemaal terug in de verdedigende stellingen.

Er kwamen drie grote kansen voor EMMS die niet werden verzilvert.
Een vrije trap zeilde rakelings voorlangs en een vrije kopkans leverde ook niets op en ging naast.
In de 82e minuut leek EMMS de gelijkmaker te scoren maar in kansrijke positie werd deze voorzet slechts met het hoofd geschampt en ging deze kans er niet in.

Ondertussen had bij EMMS aanvaller Jorunn Kleinheerenbrink een rode kaart gekregen.
In de slotfase was SC Emmeloord weer twee keer gevaarlijk en werden pogingen van Sjirk de Vries en Kars Dijkstra met moeite onschadelijk gemaakt.
Bij een snelle actie kreeg Kars Dijkstra een enorme kans, maar hij vergat af te drukken.

De doelman van EMMS Bastin Kleinheerenbrink hield lange tijd goed stand en had een paar knappe reddingen in huis, maar moest in de 86e minuut alsnog capituleren.

Met een geplaatst schot in de korte hoek scoorde Sjirk de Vries in de 86e minuut de verlossende 3-1 voor SC Emmeloord.
Hier ging een strakke voorzet van Jeroen Meesters aan vooraf die bij de tweede paal terecht kwam waar Sjirk de Vries zich geen moment bedacht en snoeihard in de korte hoek raak schoot voor de verlossende en bevrijdende 3-1 voor SC Emmeloord.

Er gebeurde van alles op het veld waar de irritaties over en weer een vlammetje veroorzaakten en EMMS speler Sander Eggen nu ook met rood van het veld moest.

Met negen spelers knakte er nu iets bij EMMS en in de 90e minuut scoorde invaller Lars Sipma met een geplaatst schot vanaf randje zestien de 4-1 voor SC Emmeloord.
Dit was tevens het allereerste competitiedoelpunt ooit voor Lars Sipma.
Eindstand 4-1.

Bij SC Emmeloord werd Jeroen Sipma tot man van de wedstrijd uitgeroepen en kreeg hij de bloemen uitgereikt.
Een teamprestatie van formaat die niet zomaar tot stand kwam want EMMS deed lange tijd goed mee en liet ook de nodige kansen liggen.

Volgende week zondag 8 oktober speelt SC Emmeloord wederom een thuiswedstrijd als het sterke Germanicus uit Coevorden op bezoek komt. Aanvang 14:00 uur op De Ervenbos!
Een aantal jaren geleden hebben we ook al tegen Germanicus gespeeld en later deze week volgt de voorbeschouwing op deze wedstrijd.
Na de 0-9 van vorige week won  Germanicus vandaag met 2-1 van VENO Vollenhove.

De opstelling van SC Emmeloord:
Nick van Adrichem, Koen de Jonge, Niels Brands ( Luca Apeldoorn ), Wiebe Koopmans ( Jeen Baak ), Daan Zuidberg, Lucas Loosman, Jeroen Sipma, Sjirk de Vries, Thijs Lanters ( Jeroen Meesters ), Kars Dijkstra, Jelle Zaal ( Lars Sipma ).
Wissels: Sam Liebe, Lars Sipma, Jeroen Meesters, Jeen Baak, Luca Apeldoorn, doelman Melvin Bos.
Gebl/Afw: Marc Loosman, Wouter Spit, Jordy Benjamins, Aaron Lanters, Jesper vd Heide, Mourad Boundati, Mike Benjamins, doelman Hans Portijk en doelman Sil Apeldoorn.

Gele kaarten: Lucas Loosman, Wiebe Koopmans, Thijs Lanters, Daan Zuidberg.

Trainers: Robert Staarman, Wilfred Spielhagen
Keeperstrainer: Melvin Bos
Teammanager: Edwin Berende
Vlagger: Dennis Lanters
Medische staf: Kyra Ronner, Wouter Spit
Fysio: De Wilg Emmeloord