Espelerlaan 84
8302DC
EMMELOORD
tel. 0527-613125

In een rommelige wedstrijd gaat SC Emmeloord teleurstellend thuis met 1-3 onderuit tegen SV TWEDO uit Veenoord - Nieuw Amsterdam.
Door deze dure nederlaag staan de Emmeloorders na vijf wedstrijden op slechts drie punten op een elfde plaats.

Na een indrukwekkende minuut stilte vanwege het overlijden van onze oudtrainer Jan Boxum mocht pupil van de week Milo Gjaltema de aftrap nemen.
Bij de opkomstmuziek You Never Walk Alone en de foto van Jan op het scorebord kreeg menig Emmeloorder kippenvel en kwamen de herinneringen aan deze trainer bovendrijven.
Deze wedstrijd stond onder leiding van scheidsrechter Dhr. Martijn Gerbrandy uit Martinistad Groningen.

In een gelijkopgaande eerste helft waren de kansen schaars en op 1 hand te tellen.
De gasten uit het Drentse Veenoord hadden een licht optisch veldoverwicht en iets meer balbezit dan SC Emmeloord.
Beide teams hielden elkaar goed in evenwicht en tot de 30e minuut waren er weinig hoogtepunten en speelde het spel zich voornamelijk op het middenveld af.

Voorafgaand aan deze wedstrijd had het tweede team van SC Emmeloord met een ruime 9-0 van VV Gorredijk 2 gewonnen.

Bij SC Emmeloord stond na een lange periode van afwezigheid weer doelman Hans Portijk op doel en was er ook een basisplek voor de herstelde Niels Brands en routinier Wouter Spit.
Onderaan dit verslag de opstellingen van beide teams en alle uitslagen in de tweede klasse H.

De thuisploeg probeerde aan te zetten en het initiatief naar zich toe te trekken, maar het speelde slordig en onzuiver.
Verder dan een paar voorzetten en geblokte schoten kwamen de Emmeloorders niet.
Er was wel strijd en inzet, maar het veldspel oogde slordig, rommelig en onzuiver.
De meeste voorzetten en diepteballen werden eenvoudig door SV TWEDO onderschept en weggewerkt.
Bij een prachtige breedtepass van Wiebe Koopmans op Jeroen Sipma moest de Drentse doelman handelend optreden.

Halverwege de eerste helft kreeg werd er een overtreding op Lars Sipma gemaakt en kreeg SC Emmeloord randje strafschopgebied een vrije trap te nemen wat een scrimmage opleverde, maar niemand kon hiervan profiteren.
Een schot van Wiebe Koopmans zeilde naast.

De gasten kregen een paar corners te nemen waarbij de Emmeloordse verdediging alle zeilen moesten bijzetten.
Inzetten van Dion Klaassen, Bram Vuuregge en Jurben Visser werden geblokt en ternauwernood onschadelijk gemaakt.

In de 32e minuut kreeg SC Emmeloord zijn eerste echte grote kans toen bij een snelle uitbraak Jelle Zaal op het Drentse doel afstormde.
Het schot van Jelle Zaal zeilde rakelings voorlangs.

Aan de andere kant was het wel meteen raak toen in de 34e minuut Jurben Visser over de linkerflank iedereen te snel af was.
Op volle snelheid haalde Visser de achterlijn en werd diens strakke voorzet van dichtbij door Dion Klaassen binnengetikt voor de 0-1 voorsprong voor SV TWEDO.

Na deze tegenvaller raakte ook nog eens Lucas Loosman geblesseerd en kon onze noeste middenvelder niet meer verder.
Voor Lucas kwam nu Jeroen Meesters binnen de lijnen.
Vlak voor rust zette SC Emmeloord nog eens aan, maar echte kansen kregen de polderboys niet.
Met een 0-1 achterstand gingen we rusten.

De tweede helft begon veelbelovend en hoopvol waarbij Jelle Zaal in kansrijke positie de bal hoog over het doel schoot.
Even later kreeg Jelle Zaal een vrije trap te nemen die ook over het doel verdween.

In de 53e minuut scoorde SV TWEDO uit een razendsnelle counter de 0-2.
Het was goaltjesgetter en topscorer Bram Vuuregge die fraai afdrukte en doelman Portijk kansloos liet voor de 0-2 voor SV TWEDO.

Aan de andere kant apelleerde iedereen bij SC Emmeloord om een strafschop toen er vermeend hand in het Drentse strafschopgebied leek te worden gemaakt.
De Emmeloorders probeerden nu vol goede moed om iets terug te doen en kregen een paar corners te nemen.

In de 66e minuut viel de bevrijdende 1-2 aansluitingstreffer toen Jelle Zaal vanaf grote afstand met een verwoestende uithaal de Drentse doelman kansloos liet voor de 1-2.

Na deze 1-2 gingen de Emmeloorders op zoek naar de gelijkmaker, maar ondanks de aanvallende intenties waren het opnieuw de gasten uit Drenthe die de beste kansen kregen.

Inzetten van Dion Klaassen en Dimitrios Lazardiz zeilden naast en een verraderlijke kopbal van Dimitrios werd ternauwernood tot corner verwerkt.
In de 80e minuut kwam SC Emmeloord met de schrik vrij toen een voorzet van Daniel Mulder door Dion KLaassen naast werd geschoten.
Twee keer dook SV TWEDO gevaarlijk en dreigend op en moest doelman Portijk in actie komen.

In de 86e minuut viel de definitieve beslissing toen Jurben Visser met een bekeken afstandsschot doel trof voor de 1-3 eindstand.
Met dit prachtige doelpunt behaalde Jurben zijn eerste ster.

Daarna nog een kans voor SC Emmeloord toen de Drentse doelman een venijnig schot van Jelle Zaal niet onder controle kreeg waarna de rebound door Wiebe Koopmans werd overgeschoten.

In het heetst van de strijd waren er over en weer wat irritaties en kleine opstootjes te zien, maar scheidsrechter Dhr. Martijn Gerbrandy floot een uitstekende wedstrijd en ging hier heel goed, adequaat en professioneel mee om.
Bij SC Emmeloord kregen Niels Brands en Thijs Lanters een gele kaart en bij SV TWEDO waren het Sander Boer, David Rabbers en Stan Visser die geel kregen.

Zo verliest SC Emmeloord deze belangrijke wedstrijd met 1-3 van SV TWEDO.
Volgende week speelt SCE een uitwedstrijd bij VV Zuidwolde.
De rood zwarten gingen vandaag met 3-0 onderuit bij E.M.M.S.
Dan moet SC Emmeloord winnen om uit de gevarenzone te blijven.
Aanvang is dan zondag 5 november om 14:00 uur op sportpark De Woltingheslag te Zuidwolde.
De voorbeschouwing volgt later komende week.

De opstelling van SC Emmeloord:
Hans Portijk, Niels Brands, Wouter Spit ( Koen de Jonge ), Wiebe Koopmans, Lucas Loosman ( Jeroen Meesters ), Lars Sipma ( Jeen Baak ), Jordy Benjamins, Jeroen Sipma ( Sam Liebe ), Sjirk de Vries, Luca Apeldoorn ( Thijs Lanters ), Jelle Zaal.
Wissels: Koen de Jonge, Jeroen Meesters, Jeen Baak, Sam Liebe, Thijs Lanters, doelman Melvin Bos.
Gele kaarten: Niels Brands, Thijs Lanters

Geschorst: Kars Dijkstra
Geblesseerd/afw: Jesper vd Heide, Marc Loosman, Daan Zuidberg, Aaron Lanters, Mourad Boundati, Mike Benjamins, doelman Nick van Adrichem, doelman Sil Apeldoorn.

Trainers: Robert Staarman, Wilfred Spielhagen
Keeperstrainer: Melvin Bos
Teammanager: Edwin Berende
Medische staf: Kyra Ronner, Wouter Spit
Fysio: De Wilg Emmeloord
Vlagger: Dennis Lanters