Espelerlaan 84
8302DC
EMMELOORD
tel. 0527-613125

In een energieke en levendige wedstrijd gaat een hardwerkend SC Emmeloord onfortuinlijk met 1-2 onderuit tegen RKSV De Tukkers uit het Twentse Albergen.
De Emmeloorders stonden halverwege nog op een verrassende 1-0 voorsprong en kregen kansen op meer doelpunten, maar zagen in de tweede helft de Twentenaren sterker worden en de stand omdraaien.

In een spannende bloedstollende slotfase kwam veteraan Jaap Jonker binnen de lijnen en leken de polderboys de gelijkmaker te scoren, maar tot ieders ontzetting werd dit doelpunt wegens hinderen van de keeper afgekeurd en bleef het 1-2.
Ondanks de complimenten van het publiek waren er na afloop vooral bitterzure en teleurgestelde gezichten in het Blauwe Kamp.

Door deze 1-2 nederlaag blijven de Blauwen met zeven punten uit tien wedstrijden op een zorgelijke 8e plek staan.
Vanaf de 8e tot de 13e plek staan er nu zes teams dichtbij elkaar in de degradatiezone en is het verschil minimaal.
Na de winterstop komen de Emmeloorders op zondagmiddag 21 Januari 2024 weer in actie als het Drentse SC Erica op bezoek komt.

Voor ongeveer 100 toeschouwers verschenen beide teams samen met de pupil van de week Kiano Blankvoort aan de aftrap.
Voorafgaand had het tweede team thuis met 1-3 verloren van GOMOS 2 uit Norg.
De wedstrijdsponsor was vandaag van Staveren.
Deze wedstrijd stond onder leiding van scheidsrechter Dhr. Victor de Roos uit Heerenveen.

Er ontbraken maar liefst acht spelers bij SC Emmeloord waar good old veteraan Jaap Jonker op de bank plaats nam.
Eerder had verdediger Wouter Spit het besluit genomen om vanwege een hardnekkige blessure per direct met voetbal te stoppen.

Ondanks deze tegenvallers stonden er zestien spelers op het wedstrijdformulier bij SC Emmeloord.
Onderaan dit verslag de opstellingen van beide teams en alle uitslagen in de tweede klasse H.

Meteen vanaf de aftrap schoot deze wedstrijd razendsnel uit de startblokken en forceerde Jelle Zaal meteen de eerste corner.
Deze corner zwaaide voor het doel en werd met moeite door de Twentse verdediging weggewerkt.
Uit de directe tegenstoot een gigantische grote kans voor De Tukkers.

Een slim subtiel steekballetje van uitblinker Kjell Huisman kwam bij topscorer Joep Egberink terecht die doelman Nick van Adrichem op zijn weg vond die deze inzet fraai keerde.
In deze beginfase verschenen de Twentse aanvallers Kjell Huisman, Joep Egberink en Tim Haarhuis dreigend voor het Emmeloordse doel.
Twee scrimmages en een vrije trap leverden echter niets op.

Bij SC Emmeloord stond doelman Nick van Adrichem uitstekend te keepen en zorgden de verdedigers Niels Brands, Koen de Jonge, Jeen Baak en Luca Apeldoorn voor het slot op de deur.
Op het middenveld werkten Lucas Loosman, Wiebe Koopmans en Sjirk de Vries zich een slag in de ronde.
In de frontlinie Jesper van der Heide, Jeroen Meesters en Jelle Zaal.

De Tukkers hadden weliswaar een optisch veldoverwicht en het initiatief, maar er waren ook snelle counters en uitbraken van SC Emmeloord te zien.
Met hoge diepe ballen werd de frontlinie met Jelle Zaal, Jeroen Meesters en Jesper van der Heide gezocht.

In de Emmeloordse voorhoede zorgde vooral Jelle Zaal met zijn prachtige snelle acties voor een constante dreiging.
Twee keer liet Jelle Zaal een goede kans onbenut, maar in de 24e minuut was het drie keer scheepsrecht en scoorde hij op weergaloze wijze de 1-0 voor SC Emmeloord.

Hier ging eerst een slippertje van een Twentse verdediger aan vooraf waarna Jelle op volle snelheid op het doel afstormde en in eerste instantie ternauwernood de doelman op zijn weg vond.
Deze doelman kreeg de bal niet goed onder controle waarna Jelle Zaal vanuit de rebound de bal oppikte en vanuit de moeilijke hoek snoeihard tegen de touwen schoot voor de 1-0 voorsprong voor SC Emmeloord.

Na deze 1-0 gingen de Tukkers weer aanzetten en de druk opvoeren.
Drie keer moest doelman Nick van Adrichem in actie komen om Kjell Huisman, Joep Egberink en Tim Haarhuis van het scoren te houden.
In de Emmeloordse verdediging stonden Niels Brands, Koen de Jonge, Jeen Baak en Luca Apeldoorn uiterst solide te verdedigen.

De zwart witten uit Albergen kregen een tiental corners te nemen en belegerden het Emmeloordse doel, maar oogden slordig en onrustig in de afwerking.
Bij elke Emmeloordse uitbraak was het alle hens aan dek in de Twentse verdediging waar men de handen vol had aan de snelle acties van Jelle Zaal, Jesper van der Heide en Jeroen Meesters.
Een ziedend schot van Sjirk de Vries zeilde rakelings naast en twee pogingen van Jelle Zaal leverden niets op.

Vlak voor rust een goede kans voor De Tukkers, maar het schot van Joep Egberink zeilde naast.
Met een verrassende 1-0 voorsprong voor SC Emmeloord gingen we rusten.

In de rust waren er geen loten, maar keken alle toeschouwers vol verwachting of zij de goede ruststand hadden ingevuld.
De twee grote prijzen gingen vandaag naar diegenen die de juiste rust en eindstand hadden voorspeld.

De tweede helft begon veelbelovend en hoopvol voor SC Emmeloord.
Een vlammend venijnig schot van Jelle Zaal spatte tegen de lat uiteen.
Aan de andere kant moest Emmeloord doelman Nick van Adrichem in actie komen om inzetten van Joep Egberink en Kjell Huisman te pareren.

Gaandeweg werden de zwart witten uit Albergen sterker en dreigender en werd SC Emmeloord teruggedrongen en vastgezet.
De Emmeloorders vochten voor elke millimeter en gingen vol overtuiging de strijd aan, maar konden er nog amper uitkomen.

Een groot compliment voor Jeen Baak, Niels Brands, Koen de Jonge, Luca Apeldoorn en voor de verdedigende middenvelders Wiebe Koopmans, Sjirk de Vries en Lucas Loosman voor hun strijd en inzet.
De Emmeloorders gingen door een moeilijke fase, maar hielden knap stand.
Via Jelle Zaal waren er spaarzame uitbraken te zien.

In de loop van de tweede helft kwamen bij SC Emmeloord Jeroen Sipma en Aaron Lanters voor Jesper van der Heide en Luca Apeldoorn binnen de lijnen.

De Tukkers voerden het tempo op en belegerden het Emmeloordse doel.
In de 60e minuut kwamen de gasten met een van richting verandert schot van Kjell Huisman via Teun Rekers op 1-1 gelijke hoogte.
Na deze 1-1 wankelde SC Emmeloord en kraakte en piepte het Blauwe Bastion, maar de Tukkers gingen slordig met de kansen om.

Drie keer stond doelman Nick van Adrichem op de goede plek om inzetten van Kjell Huisman, Guus Demmer en Tim Haarhuis te pareren.
Ondertussen vier wissels en omzettingen bij De Tukkers.

Net op het moment dat SC Emmeloord zich leek te herstellen viel in de 80e minuut via Guus Demmer de 1-2 voor De Tukkers.
Met een bekeken diagonale schuiver in de verre hoek passeerde Guus Demmers doelman van Adrichem en dompelde hij SC Emmeloord in diepe rouw.
De Tukkers gingen nu deze 1-2 voorsprong verdedigen en SC Emmeloord probeerde er nog een offensief uit te persen.

In de slotfase ging SC Emmeloord aanzetten en volgde er nog een
ontketende slotoffensief.
Trainer Robert Staarman bracht nog good old veteraan Jaap Jonker voor de moegestreden Jesper van der Heide binnen de lijnen.
Deze 48 jarige veteraan en topscorer aller tijden probeerde het
Emmeloordse team aan te zwengelen en het tij te keren.

Dit leek zowaar vlak voor tijd in de 90e minuut te gaan lukken toen Jaap Jonker bij een hoge bal het duel aanging en zelfs doel trof.
Iedereen in vervoering, maar de scheidsrechter had iets gezien en keurde dit doelpunt van Jaap Jonker af.
Helaas was er geen V.A.R. aanwezig om dit doelpunt van Jaap Jonker terug te zien want het bleek dat de Twentse doelman werd gehinderd waardoor dit doelpunt niet doorging.

Ondanks alle complimenten stonden de gezichten na afloop bitterzuur en teleurgesteld bij SC Emmeloord.
De gasten uit Albergen waren over de gehele wedstrijd beter en iets sterker, maar op basis van de strijd en inzet was een punt verdiend geweest voor de Blauwen.
Eindstand 1-2.

Man van de wedstrijd is een speler die van heel ver is gekomen en al heel lang niet meer in de basis had gestaan bij SC Emmeloord.
Vandaag mocht Jeen Baak centraal in de verdediging zijn opwachting maken en speelde hij puur op inzet een geweldige wedstrijd.
Man off the match SC Emmeloord: Jeen Baak.

Man off the match De Tukkers: Nr 7 Kjell Huisman.
De nummer zeven van De Tukkers sprong er met kop en schouders bovenuit en was bepalend voor de Zwart Witten.

Het is nu winterstop!
De volgende competitiewedstrijd is op zondagmiddag 21 Januari 2024
thuis op de Ervenbos tegen het Drentse SC Erica. Tot dan!

Opstelling SC Emmeloord:
Nick van Adrichem, Luca Apeldoorn ( Jeroen Sipma ), Niels Brands, Jeen Baak ( Jaap Jonker ), Koen de Jonge, Lucas Loosman, Wiebe Koopmans, Sjirk de Vries, Jesper van der Heide ( Aaron Lanters ), Jeroen Meesters, Jelle Zaal.
Wissels: Aaron Lanters, Jeroen Sipma, Lars Sipma, Jaap Jonker, doelman Joey Bracke.
Gele kaarten: Jeen Baak en Jeroen Meesters.

Gebl/Afw: Thijs Lanters, Jordy Benjamins, Marc Loosman, Daan Zuidberg, Sam Liebe, Kars Dijkstra, Luuk Kappers, Redouan Boundati, Mourad Boundati, doelman Portijk, doelman Apeldoorn, doelman Bos.
Gestopt: Wouter Spit.

Trainers: Robert Staarman, Wilfred Spielhagen
Keeperstrainer: Melvin Bos
Teammanager: Edwin Berende
Medische staf: Kyra Ronner, Wouter Spit
Fysio: De Wilg Emmeloord
Vlagger: Edwin Berende