Espelerlaan 84
8302DC
EMMELOORD
tel. 0527-613125

Het degradatie spook daalt langzaam neer op De Ervenbos! In een teleurstellende bedroevende slechte wedstrijd verliest SC Emmeloord thuis met een ruime 0-6 van VV Steenwijkerwold.
Met nog vier wedstrijden te gaan lijkt het doek te gaan vallen of er moet nog een wonder gebeuren in het Blauwe Bastion.
Volgende week wacht de belangrijke kraker uit bij streekgenoot VENO in Vollenhove en zullen de polderboys hun laatste strohalm moeten grijpen.

Onder een aangenaam voorjaarszonnetje was er veel publiek op deze streekderby afgekomen.
Het is daarom ook extra zuur dat SC Emmeloord het zo liet afweten.
Voorafgaand had het tweede team een 5-4 overwinning op VENO 2 geboekt en sijpelde het nieuws binnen dat de oudjes van het derde team officieus kampioen waren geworden na een 2-2 gelijkspel in Vollenhove bij VENO 3.

Bij SC Emmeloord ontbraken Niels Brands, Jelle Zaal, Daan Zuidberg, Luca Apeldoorn en Wouter Spit.
Deze spelers verschenen aan de aftrap:
Doelman Joey Bracke, Koen de Jonge, Jeen Baak, Wiebe Koopmans, Lucas Loosman, Jeroen Sipma, Jordy Benjamins, Sjirk de Vries, Thijs Lanters, Marc Loosman, Jeroen Meesters.
De wisselspelers: Sam Liebe, Luuk Kappers, Lars Sipma, Kars Dijkstra, Aaron Lanters, Jesper vd Heide en doelman Nick van Adrichem.

Meteen vanaf de aftrap creeerden de gasten uit Steenwijkerwold een enorm veldoverwicht en hadden de rood zwarten binnen vijf minuten al vijf corners mogen nemen.
In een hoog tempo kwam het meeste gevaar vanaf de flanken waar Sem Huisman, Wilco Stevens en goaltjesgetter Colin Peemen voor veel gevaar zorgden.
Een gevaarlijke voorzet van Colin Peemen werd met moeite ternauwernood tot corner verwerkt.
Bij een scrimmage voor het Emmeloordse doel leek er hands te worden gemaakt en kwam SC Emmeloord met de schrik vrij.

In de 9e minuut scoorde Colin Peemen met een gigantische verwoestende uithaal de 0-1 voor Steenwijkerwold.
Er knakte snel iets bij SC Emmeloord en het duurde tot de 20e minuut totdat SC Emmeloord iets van zich liet horen.

Tussendoor raakte ook nog eens doelman Joey Bracke geblesseerd die door Nick van Adrichem werd vervangen.
Een inzet van Steenwijkerwold zeilde rakelings voorlangs en twee keer moest doelman Nick van Adrichem in actie komen.

De thuisploeg werkte hard en probeerde met hoge diepe ballen de frontlinie met Thijs Lanters, Marc Loosman en Jeroen Meesters te bereiken, maar het spel oogde slordig en onzuiver.
Toch zouden de polderboys twee goede kansen krijgen.

Pas in de 22e minuut deed zich de eerste kans voor toen Marc Loosman heel subtiel Jordy Benjamins wist te bereiken, maar het vizier stond niet op scherp.
Even later lanceerde Jeroen Sipma met een slimme pass Marc Loosman die ternauwernood werd gestuit door de doelman van Steenwijkerwold.
Dit waren best twee goede mogelijkheden voor SC Emmeloord maar het zat niet mee.
Daarna waren er een paar schoten en mislukte voorzetten te zien en leek SC Emmeloord zich te herstellen.

Net op het moment dat er rust en overzicht in het spel bij SC Emmeloord leek te komen sloegen de gasten meedogenloos toe.
Eerst ranselde doelman Nick van Adrichem een hard schot van Colin Peemen uit zijn doel, maar in de 38e minuut was het geen houden meer aan voor de Emmeloordse doelman.
Een afgeslagen bal werd buiten het strafschopgebied opgewacht en door Rick Weijs op zijn pantoffel genomen die fraai raak schoot voor de 0-2 voor Steenwijkerwold.

Vlak voor rust een venijnig schot van Colin Peemen waar doelman van Adrichem een antwoord op had en een gevaarlijk schot van Wilco Stevens, maar in de 45e minuut scoorde Ian Los van dichtbij met een intikker de 0-3 voor Steenwijkerwold.
Ruststand 0-3.

In de rust kwamen bij SC Emmeloord Lars Sipma en Kars Dijkstra voor Jeroen Sipma en Jeen Baak binnen de lijnen.
De tweede helft begon dramatisch voor SC Emmeloord want binnen een paar minuten stond het al 0-5 voor Steenwijkerwold.
In de 52e minuut scoorde Boris Berghorst met een schuiver in de verre hoek de 0-4 en even later in de 54e minuut schoot invaller Bas Wijdenes van dichtbij de 0-5 tegen de touwen.
Namens Steenwijkerwold lieten Bas Wijdenes, Colin Peemen, Wilco Stevens en Sem Huisman goede kansen liggen.

Heel even liet SC Emmeloord zich weer zien en zag Sjirk de Vries zijn schot tot corner worden verwerkt, maar daarna creeerde SC Emmeloord tot aan de 75e minuut geen enkele kans en liep het achter de feiten aan.
Bij SC Emmeloord kwamen nog Aaron Lanters en Sam Liebe binnen de lijnen.

In de 62e minuut scoorde Colin Peemen met een subtiele intikker de 0-6 en leek er een enorme afstraffing in de maak.
Rond de 75e minuut kreeg SC Emmeloord via Thijs Lanters en Sjirk de Vries kansjes, maar het wilde gewoon niet lukken en Steenwijkerwold bleef de betere ploeg.
Op aangeven van Thijs Lanters ging een kopbal van Sam Liebe naast.
Een schot van Thijs Lanters zeilde naast.

Een speler van Steenwijkerwold was net ingevallen en stond koud in het veld of kon na een harde charge en direct rood alweer gaan douchen.
Ook met tien man waren de gasten oppermachtig en superieur.
In de slotfase verzuimde Steenwijkerwold de score op te voeren en bleef de teller uiteindelijk op 0-6 steken.
Eindstand 0-6.

De man van de wedstrijd werd scheidsrechter Harm van Schepen uit het Friese Berlikum.
Onlangs kreeg deze scheidsrechter een speldje van de KNVB uitgereikt nadat hij als scheidsrechter de mijlpaal van twintig jaar fluiten had bereikt.
In deze twintig jaar heeft Harm van Schepen ook regelmatig wedstrijden van SC Emmeloord gefloten.

Volgende week speelt SC Emmeloord een uitwedstrijd in Vollenhove bij VENO die vandaag met 2-3 bij EMMS in Slagharen wisten te winnen.
Daarna zijn de polderboys twee weken vrij.
Vanaf 12 Mei de laatste drie wedstrijden uit bij RKSV De Tukkers, op Tweede Pinksterdag thuis tegen VV Dalen en op 26 Mei de laatste uitwedstrijd bij SC Erica.