Mannen KNVB beker Amateurs 1e ronde Groep 1 KO Regio 3

Espelerlaan 84
8302DC
EMMELOORD
tel. 0527-613125

In een boeiende meeslepende en enerverende bekerwedstrijd heeft SC Emmeloord met 2-2 gelijkgespeeld tegen eersteklasser SVBO uit Barger Oosterveld.
De strafschoppenserie ging helaas met 3-5 verloren, maar ondanks deze uitschakeling kunnen de Emmeloorders trots en met opgeheven hoofd terugkijken op deze bekerwedstrijd.

In de eerste helft waren de gasten uit Barger Oosterveld de betere ploeg en lieten de geel zwarten een paar goede kansen liggen.
De Emmeloorders werkten hard en probeerden de gehele eerste helft met een flinke portie strijd en inzet onder de druk uit te komen.

In de 30e minuut kwamen de polderboys uiterst onfortuinlijk via een eigen doelpunt op een 0-1 achterstand.
Na rust toonde SC Emmeloord mentaliteit en veerkracht en waren er mooie uitbraken en razendsnelle counters te zien.
De gasten probeerden aan te zetten en kregen ook goede kansen, maar bij elke uitbraak was SC Emmeloord vanuit de counter gevaarlijk.

Deze wedstrijd stond onder leiding van scheidsrechter Dhr. Niels Zeeman uit Sneek die een uitstekende wedstrijd floot.
Hij werd bijgestaan door zijn assistenten Ton Slag en Dursun Caglak.
Nadat de pupil van de week Daniel de Wit de aftrap had genomen schoten de gasten uit Barger Oosterveld uit de startblokken.

Bij SC Emmeloord ontbraken Koen de Jonge, Jelle Zaal, Niels Brands, Marc Loosman, Thijs Lanters en Aaron Lanters, maar alle overige 15 spelers stonden op het wedstrijdformulier.
Onderaan dit verslag de opstellingen en alle info over beide teams.

Meteen vanaf de aftrap onderschepte SVBO aanvaller Ronald Gerdes de bal en leek een doelpunt in de maak of doelman Nick van Adrichem greep uitstekend in en bracht fraai redding.
Even later moest de doelman van SC Emmeloord opnieuw in actie komen om een steekbal binnendoor te onderscheppen.

Namens SC Emmeloord liet Sjirk de Vries zich met een vlammend schot zien die door de Drentse doelman tot corner werd verwerkt.
De gehele eerste helft was SVBO iets sterker en hadden de geel zwarten een veldoverwicht, maar SC Emmeloord zat er lekker fel bovenop en deed goed mee.
De Emmeloorders werkten hard en probeerden met strijd en inzet onder de druk uit te komen.

Doelman Nick van Adrichem had een aantal fraaie reddingen in huis.
In de verdediging probeerden Daan Zuidberg, Wiebe Koopmans, Lucas Loosman en Sam Liebe de linies kort op elkaar te houden.
De overige spelers Lars Sipma, Jeroen Sipma, Jordy Benjamins, Luca Apeldoorn, Jesper vd Heide en Sjirk de Vries stroopten de mouwen op.
Er werd nu voor elke millimeter gestreden om de aanvalsgolven van SVBO af te kunnen stoppen.

Rond de 20e minuut twee goede kansen voor SVBO.
Eerst een steekbal van Dylan Wessels op Reinier de Boer die een kopbal in gedachten had, maar deze bal niet onder controle kreeg.
Even later een steekbal van Ronald Gerdes op Joris Vredeveld die met een snoeihard schot in de korte hoek doelman Nick van Adrichem op de proef stelde.
Met een prachtige redding verwerkte onze doelman dit schot tot corner.
In de 24e minuut kwam SC Emmeloord met de schrik vrij toen Ronald Gerdes in alle vrijheid kon aanleggen, maar dit schot zeilde over.

In de 30e minuut kwam SVBO met enig fortuin op een 0-1 voorsprong.
Bij een snelle actie over de linkerflank van Reinier de Boer probeerde SC Emmeloord verdediger Wiebe Koopmans diens voorzet te onderscheppen, maar dit ging helemaal mis en pardoes tikte Wiebe deze bal in zijn eigen doel voor de 0-1 voor SVBO.

Hierna wankelde SC Emmeloord en kreeg SVBO drie goede kansen om helemaal afstand te nemen.
Een inzet van Reinier de Boer zeilde rakelings voorlangs en daarna werd een inzet van Ronald Gerdes door Wiebe Koopmans van de doellijn gehaald.
Een gevaarlijke voorzet van Reinier de Boer veroorzaakte een scrimmage voor het Emmeloordse doel waar de verdediging net op tijd kon ingrijpen.

Inmiddels was bij SC Emmeloord Jeroen Meesters voor de geblesseerde Daan Zuidberg in de ploeg gekomen.
Vlak voor rust kreeg SVBO weer een mogelijkheid, maar de kopbal van Reinier de Boer ging naast.

De allereerste en meteen de beste kans voor SC Emmeloord diende zich in de 44e minuut aan.
Uit een snelle uitbraak stormde invaller Jeroen Meesters op volle snelheid op het doel af maar helaas spatte diens schot tegen de paal uiteen en ging deze grote kans er niet in.
Met een 0-1 stand gingen we rusten.

In de rust bleef Jordy Benjamins achter in de kleedkamer en kwam nu Kars Dijkstra binnen de lijnen.
Terwijl SVBO probeerde aan te zetten en de druk ging opvoeren ontstonden er grote ruimtes voor SC Emmeloord om naar hartelust te counteren.
SC Emmeloord toonde nu veerkracht en ging op zoek naar de gelijkmaker.

In een mum van tijd kwam SC Emmeloord er een aantal keren razendsnel en gevaarlijk uit.
In de 50e minuut was Jesper van der Heide iedereen te snel af en wist hij met een slimme steekbal Kars Dijkstra te bereiken, maar oog in oog met de doelman vergat Kars af te drukken en ging zijn schot naast.
Even later een snelle uitbraak via Jeroen Sipma over de rechterflank waarna de doelman van SVBO met veel moeite in tweede instantie diens voorzet onder controle kon krijgen.

Aan de andere kant probeerde SVBO een doelpunt te forceren en kreeg het twee goede kansen.
Een inzet leek binnen te vallen, maar belandde op het dak van het doel en een gevaarlijk schot zeilde rakelings voorlangs.

In de 60e minuut had SC Emmeloord uit een snelle uitbraak moeten scoren toen Jeroen Sipma met een prachtige snelle actie en een perfecte voorzet Jeroen Meesters wist te bereiken.
Met een diagonaal schot in de verre hoek was de doelman van SVBO kansloos, maar tot ieders ontzetting ketste het schot van Jeroen Meesters via binnenkant paal terug in het veld.
In de rebound kon er niemand profiteren en ging deze kans er niet in.
Dit was de tweede keer deze middag dat Jeroen Meesters de paal raakte.

Aan de andere kant probeerde SVBO het initatief terug te krijgen en waren er drie goede kansen voor de geel zwarten te zien.
Uit een rommelige scrimmage leek Dylan Wessels namens SVBO te scoren, maar diens schot werd door Sam Liebe van de doellijn gehaald.
Een ziedend schot van Dylan Wessels werd door doelman Nick van Adrichem gepareerd en tot corner verwerkt.
Even later opnieuw een scrimmage voor het Emmeloordse doel waarbij Reinier de Boer namens SVBO de paal raakte.

Ondertussen kwam bij SC Emmeloord met Jeen Baak voor de moegestreden Jesper vd Heide een nieuwe speler binnen de lijnen.
Het dappere en veerkrachtige SC Emmeloord bleef voor elke millimeter strijden en kreeg vanuit de omschakeling twee goede mogelijkheden.

Nadat de doelman van SVBO met veel moeite een inzet van Jeroen Sipma onder controle kreeg gingen pogingen van Sjirk de Vries en Wiebe Koopmans naast het doel.
In de 78e minuut viel de bevrijdende 1-1 gelijkmaker voor SC Emmeloord.
Bij een mooie vlotte aanval over vele schijven kwam de bal via Jeroen Meesters voor de voeten van Lucas Loosman.
Met een verwoestende uithaal in de korte hoek scoorde Lucas Loosman de 1-1 gelijkmaker.

Direct na deze gelijkmaker leek SVBO het antwoord klaar te hebben, maar dit doelpunt werd terecht wegens buitenspel afgekeurd.

In een hectische superspannende slotfase gebeurde er van alles en golfde het spel in hoog tempo op en neer.
In de 86e minuut stormde Kars Dijkstra op volle snelheid op het geel zwarte doel af, maar werd hij gestuit door de doelman van SVBO.

In de 88e minuut was het alsnog raak en hing er een bekerstunt in de lucht toen Kars Dijkstra met een intikker van dichtbij doel trof voor de 2-1 voorsprong voor SC Emmeloord.
Hier ging een prachtige snelle actie van Wiebe Koopmans aan vooraf die twee spelers het bos instuurde en vervolgens met een strakke voorzet Kars Dijkstra wist te bereiken die fraai de 2-1 scoorde.

De Emmeloorders waren nog aan het nagenieten of meteen vanaf de aftrap scoorde Ronald Gerdes namens SVBO met een geplaatst schot de 2-2 gelijkmaker in de 90e minuut.
Direct na deze 2-2 floot de scheidsrechter af.

Iedereen dacht nu aan een verlenging, maar dit was niet aan de orde want we gingen meteen strafschoppen nemen.
De eerste strafschop werd door Kars Dijkstra gemist waarna Jeroen Sipma, Sjirk de Vries en Sam Liebe wel raak schoten.
Het bleek echter niet genoeg want SVBO schoot alle vijf strafschoppen raak en dus bekeren de Drenten nu door.

Een mooie en zeer vermakelijke bekerwedstrijd waar SC Emmeloord na een moeizame eerste helft zich in de tweede helft knap herstelde.
De spelers Lucas Loosman, Wiebe Koopmans, Jeroen Sipma, Jesper van der Heide en vooral invaller Jeroen Meesters deden het erg goed.
Ook een compliment voor onze doelman Nick van Adrichem.

Man van de wedstrijd SCE: Lucas Loosman
Man van de wedstrijd SVBO: nummer negen Ronald Gerdes

Volgende week zondag 29 oktober is het weer competitie en speelt SC Emmeloord thuis tegen SV TWEDO uit Nieuw Amsterdam.
Aanvang is dan 14:00 uur op sportpark Ervenbos te Emmeloord.
De voorbeschouwing volgt later!

Opstelling SC Emmeloord:
Nick van Adrichem, Sam Liebe, Wiebe Koopmans, Lucas Loosman, Daan Zuidberg ( Jeroen Meesters ), Luca Apeldoorn, Jeroen Sipma, Lars Sipma, Jordy Benjamins ( Kars Dijkstra ), Sjirk de Vries, Jesper van der Heide ( Jeen Baak ).
Wissels: Wouter Spit, Kars Dijkstra, Jeroen Meesters, Jeen Baak, doelman Melvin Bos.
Gele kaarten: Jeroen Sipma en Kars Dijkstra.

Afwezig/gebl: Koen de Jonge, Jelle Zaal, Niels Brands, Thijs Lanters, Aaron Lanters, Marc Loosman, Mourad Boundati, Mike Benjamins en doelman Sil Apeldoorn.

Trainers: Robert Staarman, Wilfred Spielhagen
Keeperstrainer: Melvin Bos
Teammanager: Edwin Berende
Medische staf: Kyra Ronner, Wouter Spit
Fysio: De Wilg Emmeloord