Dalerveensestraat 30 A
7751ZT
DALEN
tel. 0524-551648

In een boeiend fascinerend en meeslepend voetbalgevecht heeft een dapper strijdvaardig SC Emmeloord verdienstelijk met 1-1 gelijkgespeeld bij het Drentse VV Dalen.
Traditiegetrouw zijn de wedstrijden tegen VV Dalen altijd moeilijk en nog nooit eerder wist SC Emmeloord uitwaarts een puntje te pakken.
De voorgaande edities gingen in Dalen met 3-0, 1-0 en 2-1 verloren en dus werd deze 1-1 gelijkspel gekoesterd en als een overwinnning gevierd in het Blauwe Kamp.
Met name het veldspel en de fanatieke instelling van de polderboys was hartverwarmend om te zien.
De thuisploeg was weliswaar sterker en de polderboys creeerden weinig echte grote kansen, maar de passie droop van het team af.
Het gehele team haalde vandaag een dikke voldoende en dit geeft hoop en vertrouwen naar de komende wedstrijden.

Voorafgaand aan deze wedstrijd was er een indrukwekkende minuut stilte vanwege het overlijden van Dalen Clubman Egbert Maassen van den Brink die jarenlang veel voor de club heeft betekend.

De thuisploeg nam vandaag ook het nieuwe led scorebord in gebruik.
Hoofdtrainer bij VV Dalen is tegenwoordig oudprof Martin Drent die na een indrukwekkende voetballoopbaan bij FC Groningen, Veendam en FC Emmen sinds 2006 als trainer aan de weg timmert.

Dan nu SC Emmeloord! Er ontbraken maar liefst zes basisspelers bij de polderboys en dus moest de technische staf behoorlijk improviseren.
De spelers Niels Brands, Jelle Zaal, Jeroen Sipma, Daan Zuidberg, Jordy Benjamins en Kars Dijkstra waren niet inzetbaar.
Met een goedgevulde Marionbus vertrokken de Blauwen vol goede moed naar het Drentse land waar ook een paar supporters op eigen gelegenheid waren gekomen.

Trainer Robert Staarman begon in deze basisopstelling met op doel keeper Nick van Adrichem.
In de verdediging Koen de Jonge, Jeen Baak, Wiebe Koopmans en Jeroen Meesters.
Op het middenveld Sjirk de Vries, Mourad Boundati en Lucas Loosman.
In de frontlinie Aaron Lanters, Marc Loosman en Thijs Lanters.
De wissels: Sam Liebe, Lars Sipma, Jesper vd Heide, Luca Apeldoorn en doelman Joey Bracke.

De thuisploeg opende sterk en kreeg in de beginfase een aantal corners te nemen.
Onder aanvoering van Wiebe Koopmans en Jeen Baak hield de verdediging stand en probeerde SC Emmeloord onder de druk uit te komen.
Twee afstandsschoten van VV Dalen zeilden over en drie andere pogingen werden geblokt en onschadelijk gemaakt waarna SC Emmeloord zich twee keer voorin liet zien.

In de 7e minuut een razendsnelle uitbraak van SC Emmeloord waarbij die kleine dekselse aanvaller Mourad Boundati onderuit werd gehaald.
De daaropvolgende vrije trap van Wiebe Koopmans ging rakelings over.
Daarna kwam VV Dalen weer opzetten en moest SC Emmeloord terug in de verdedigende stellingen.

In de 10e minuut kwam VV Dalen uit een corner via een kopbal van Marijn Verdoold op een 1-0 voorsprong.
Hier ging een indraaiende corner aan vooraf die precies perfect op het hoofd van Marijn Verdoold terecht kwam die fraai de 1-0 tegen de touwen kopte.
In deze fase had SC Emmeloord het moeilijk, maar de mouwen werden opgestropen en het team werkte hard voor elkaar.

Na deze 1-0 waren er een aantal gevaarlijke voorzetten en schoten van VV Dalen te zien en moest de Emmeloordse verdediging volop aan de bak.
Bij een vrije trap moest doelman Nick van Adrichem in actie komen en even later pareerde onze doelman stijlvol een harde kopbal van Tijmen Venhorst.

Vanuit de omschakeling probeerde Wiebe Koopmans de aansluiting met het middenveld te krijgen waar Sjirk de Vries, Lucas Loosman en Mourad Boundati volop in beweging waren.
Voorin loerden Thijs Lanters, Marc Loosman en Aaron Lanters op hun kansjes.

Rond de 25e minuut kroop SC Emmeloord uit zijn schulp en waren er mooie snelle acties van Thijs Lanters, Aaron Lanters, Mourad Boundati en Sjirk de Vries te zien.
Een splijtende dieptebal op Jeroen Meesters werd ternauwernood door de Drentse doelman onschadelijk gemaakt.
Onze spits Marc Loosman had een moeilijke middag, maar ging voorop in de strijd.

Ondanks dat VV Dalen de betere ploeg was en een paar kansen kreeg bleven de dappere Emmeloorders voor elke millimeter strijden.
De polderboys loerden op de snelle counter en kwamen er een aantal keren dreigend uit zonder echt gevaarlijk te worden.
Met een 1-0 achterstand gingen we rusten.

Na rust probeerde VV Dalen aan te zetten en werden er felle onderlinge duels uitgevochten.
Direct na rust liep Lucas Loosman tegen een gele kaart aan en kreeg ook een speler van Dalen een gele kaart voorgeschoteld.

De Emmeloorders waren scherp en fel uit de kleedkamer gekomen.
Het eerste kansje was voor de rood witten, maar dit schot zeilde rakelings naast waarna SC Emmeloord zich voorin liet zien.

In de 55e minuut ging de eerste beste serieuze kans er meteen in toen Sjirk de Vries vanaf randje strafschopgebied een gaatje vond.
Met een geplaatst schot in de verre hoek werd de doelman van Dalen gepasseerd voor de bevrijdende 1-1 gelijkmaker.

De meegereiste blauwe aanhang liet zich nu ook horen en gingen massaal achter het team staan.
Trainer Robert Staarman bracht met Jesper vd Heide en Luca Apeldoorn nieuw fris elan in de ploeg.
De moegestreden Aaron Lanters en de lichtgeblesseerde Sjirk de Vries werden gewisseld.

De thuisploeg zette nog eens aan en kreeg drie goede kansen.
Bij SC Emmeloord stond doelman Nick van Adrichem een uitstekende wedstrijd te keepen, maar ook de verdediging met Wiebe Koopmans, Jeen Baak en de backs Koen de Jonge en Jeroen Meesters namen het Emmeloordse team op sleeptouw.

Trainer Martin Drent van Dalen liet zich nu ook vaker horen en probeerde zijn manschappen scherp te houden en naar voren te sturen.
Er kwam een Drents offensief, maar vanuit de omschakeling ook veel ruimte voor SC Emmeloord om vanuit de counter eruit te komen.

Op volle snelheid glipte Mourad Boundati een aantal keren door de Drentse verdediging en lieten ook Thijs Lanters en invaller Jesper vd Heide zich vaker dreigend voorin zien maar echt gevaarlijk konden de polderboys niet worden.

In de slotfase was de spanning om te snijden en golfde het spel in een hoog tempo op en neer.
Bij een scrimmage voor het Emmeloordse doel hield iedereen zijn adem in, maar dit liep gelukkig goed af.
In de 89e minuut een snelle Emmeloordse uitbraak en een poging van Mourad Boundati die de 1-2 op zijn schoen had maar het schot miste kracht en overtuiging waarbij de doelman eenvoudig kon ingrijpen.

De scheidsrechter liet nog ruim zes minuten doorspelen omdat de wedstrijd een aantal keren stil lag wegens blessurebehandelingen en pijntjes bij SC Emmeloord.
De thuisploeg liet zich nog twee keer dreigend voor het Emmeloordse doel zien waarna de scheidsrechter voor het laatste fluitsignaal floot.
Eindstand 1-1. Eindelijk het eerste puntje ooit bij VV Dalen!

Een compliment voor de omroepster van VV Dalen met de mooiste stem van deze tweede klasse H!

De meegereiste Emmeloord supporters met de harde kern Blue Fox, Peter, Henk en Ali vormden een erehaag en gaven een luid applaus voor dit team.
Iedereen was tevreden met dit resultaat en vooral met de teamspirit, strijd, inzet en passie wat de Blauwen lieten zien.

De verdediging met Koen de Jonge, Wiebe Koopmans, Jeen Baak en Jeroen Meesters verdiend een groot compliment.
Jeen lijkt nu centraal achterin zijn plekje te hebben gevonden!

Wat is het jammer dat Mourad Boundati in het tweede team speelt want die kleine dekselse vuurvreter was de turbo en de aandrijfkracht op het middenveld.
Het doelpunt van Sjirk de Vries was mooi en paste precies in het hoekje.

Het gehele team haalde een ruime voldoende, maar de supporters moesten een man van de wedstrijd uitroepen en dit werd vandaag onze noeste altijd hardwerkende rechtsback: Koen de Jonge!

Volgende week zondag 4 Februari speelt SC Emmeloord een thuiswedstrijd tegen het Twentse RSC Rossum wat vandaag thuis met 1-3 verloor van CVV Germanicus uit Coevorden.
Aanvang is dan 14:00 uur aan de Blauwe zijde van sportpark Ervenbos.

Opstelling SC Emmeloord:
Nick van Adrichem, Koen de Jonge, Jeen Baak, Wiebe Koopmans, Jeroen Meesters, Lucas Loosman, Mourad Boundati, Sjirk de Vries ( Luca Apeldoorn ), Aaron Lanters ( Jesper van der Heide ), Marc Loosman, Thijs Lanters.
Wissels: Sam Liebe, Lars Sipma, Jesper vd Heide, Luca Apeldoorn, doelman Joey Bracke.
Gele kaart: Lucas Loosman.
Afw/Gebl: Jelle Zaal, Niels Brands, Jeroen Sipma, Jordy Benjamins, Kars Dijkstra, Daan Zuidberg, Redouan Boundati, Mike Benjamins, doelman Sil Apeldoorn.

Trainers: Robert Staarman, Wilfred Spielhagen
Keeperstrainer: Melvin Bos
Teammanager: Edwin Berende
Medische staf: Kyra Ronner, Wouter Spit
Fysio: De Wilg Emmeloord

Verslaggever: Klaas Jacob Huisman.