8302DC
EMMELOORD
tel. 0527-613125

Een ijskoude douche en een fikse oorwassing voor SC Emmeloord!
In een teleurstellende wedstrijd gaat SC Emmeloord kansloos met een ruime 1-7 onderuit tegen het sterke RSC Rossum.
De beginfase zag er nog veelbelovend en hoopvol uit waarbij SC Emmeloord twee keer gevaarlijk voor het Twentse doel opdook.
Meteen in de eerste minuut forceerde SC Emmeloord zijn eerste corner waarna Marc Loosman en Thijs Lanters twee goede kansen lieten liggen.
De gasten uit Rossum kregen ook een goede kans maar deze kopbal bij de tweede paal ging rakelings naast.

In de 10e minuut scoorde Biek Bossink met een geplaatst strak schot de 0-1 voor RSC Rossum.
Tot aan de 30e minuut wist SC Emmeloord nog een paar plaagstoten en speldenprikken uit te delen.
De beste mogelijkheid was voor Thijs Lanters die zijn harde schot door de Twentse doelman zag worden gekeerd.

De gasten uit Rossum waren de betere ploeg, hadden het initiatief en creeerden een veldoverwicht.
Tussen de 20e en de 30e verschenen de rood witten drie keer dreigend voor het Emmeloordse doel.

In de 30e minuut was het raak toen van dichtbij Danny Oude Lashof een voorzet vanaf links oppikte en op waarde inschatte.
Vanuit de halve draai scoorde Oude Lashof heel fraai de 0-2 voor RSC Rossum.
Plotseling ging het heel hard en werd het arme SC Emmeloord in een mum van tijd overlopen en weggespeeld.

In de 35e minuut scoorde Noah Franceschina met een verwoestende uithaal vanaf randje zestien de 0-3 voor RSC Rossum.
Even later werd bij een snelle doorbraak RSC speler Romke Bosch neergelegd en ging de bal op de stip.
Deze strafschop werd in de 37e minuut feilloos benut door Bram Nijhuis die de 0-4 liet aantekenen.

Trainer Robert Staarman bracht met Jelle Zaal en Redouan Boundati twee frisse nieuwe spelers binnen de lijnen waarbij Thijs Lanters en Jeen Baak werden gewisseld.
Er volgden wat omzettingen en aanpassingen in het Emmeloordse team, maar vlak voor rust waren de beste kansen opnieuw voor RSC Rossum.
Met een 0-4 achterstand gingen we rusten.

De Emmeloorders begonnen goed aan de tweede helft en waren ondanks deze grote achterstand best goed en scherp uit de kleedkamer gekomen.
Tot de 60e minuut leunde RSC Rossum rustig achterover en liet het SC Emmeloord een beetje komen.
Dit leverde een paar kansjes op voor Sjirk de Vries, Redouan Boundati en Marc Loosman, maar de afwerking was niet goed.
Over de flanken zorgden Jelle Zaal en Mourad Boundati voor enige dreiging en mooie voorzetten.

Afstandsschoten en pogingen van Sjirk de Vries en Redouan Boundati zeilden over.
De beste kans was voor Redouan Boundati die na goed doorzetten van Marc Loosman oog in oog met de doelman vergat te scoren.

De polderboys toonden veerkracht en inzet, maar werden plotseling weer met de neus op de feiten gedrukt.
In de 62e minuut glipten Jordy Louwes en Danny Oude Lashof op volle snelheid door de Emmeloordse verdediging waarna van dichtbij Danny Oude Lashof met een simpele intikker de 0-5 liet aantekenen.

In de 64e minuut scoorde SC Emmeloord toch nog zijn eretreffer toen Mourad Boundati met een prachtig schot in de verre hoek toesloeg en de Twentse doelman wist te passeren voor de 1-5.
Van afstand leek Jelle Zaal deze bal nog aan te raken, maar de goal kwam op naam van Mourad Boundati.

Na deze 1-5 probeerde het machteloze SC Emmeloord nog even aan te zetten waarna het opnieuw de gasten waren die meedogenloos toesloegen voor de 1-6 en de uiteindelijke 1-7 eindstand.
In de 82e minuut scoorde Niek Bossink uit een snelle uitbraak de 1-6 en daarna in de 88e minuut scoorde Jip van Benthem de 1-7 voor RSC Rossum.
Eindstand 1-7.

Een ijskoude douche voor SC Emmeloord wat vandaag niets had in te brengen tegen dit oppermachtige en dominante RSC Rossum.
Volgende week zijn de Emmeloorders vrij, maar over twee weken op zondag 18 Februari speelt SC Emmeloord een uitwedstrijd bij EMMS in Slagharen.
Aanvang dan 14:00 uur op sportpark De Kei te Slagharen.

CVV Germanicus C. - EMMS 3-0
VV Zuidwolde, RKSV De Tukkers en SV Bon Boys waren vrij.

Opstelling SC Emmeloord:
Nick van Adrichem, Koen de Jonge, Jeen Baak ( Redouan Boundati ), Wiebe Koopmans, Jeroen Meesters, Lucas Loosman ( Jesper vd Heide ), Niels Brands, Sjirk de Vries ( Sam Liebe ), Thijs Lanters ( Jelle Zaal ), Marc Loosman, Mourad Boundati.
Wissels: Jelle Zaal, Redouan Boundati, Sam Liebe, Aaron Lanters, Luca Apeldoorn, Jesper vd Heide, doelman Joey Bracke.
Gele kaarten: Nick van Adrichem, Thijs Lanters.
Gebl/afw: Jeroen Sipma, Jordy Benjamins, Daan Zuidberg, Lars Sipma, Kars Dijkstra, doelman Sil Apeldoorn.

Trainers: Robert Staarman, Wilfred Spielhagen
Keeperstrainer: Melvin Bos
Teammanager: Edwin Berende
Medische staf: Kyra Ronner, Wouter Spit
Fysio: De Wilg Emmeloord

Scheidsrechter: Dhr. Meine Groefsema