8302DC
EMMELOORD
tel. 0527-613125

SC Emmeloord - SC Erica 5 - 2  ( 3 - 0 )
Een fris energiek en gedreven SC Emmeloord is goed uit de winterstop gekomen en boekt een superbelangrijke 5-2 overwinning op SC Erica.
Met deze driepunter klimt SC Emmeloord naar de 8e plek en komt de middenmoot weer in het vizier.
Deze wedstrijd werd bij de buren Flevo Boys gespeeld omdat het hoofdveld van SC Emmeloord nog niet sneeuwvrij was gemaakt.
Het is natuurlijk een heel mooi gebaar van onze buren dat wij mochten uitwijken zodat deze wedstrijd 100 meter verderop kon doorgaan.
Deze wedstrijd stond onder leiding van scheidsrechter Dhr. Johann Eerhart uit Leeuwarden.
De wedstrijdsponsor was IJzerhandel Raadsma uit Emmeloord.

Eerder deze week maakte de club bekend dat onze hoofdtrainer Robert Staarman ook volgend seizoen 2024-2025 aan het roer staat in het Blauwe Bastion.
Het bestuur is uiterst content en tevreden met deze technische staf en heeft hiermee zijn vertrouwen onderstreept.
Trainer Staarman gaat in augustus aan zijn vierde seizoen beginnen!

De polderboys hebben in de winterstop scherp en fanatiek door getraind en dit was dan ook goed te zien.
Vorige week werd er vanwege de sneeuw uitgeweken naar VV Tollebeek waar de Emmeloorders het hoofdveld mochten gebruiken.
We zijn VV Tollebeek dankbaar dat dit in goed overleg mogelijk was.

Onze gasten hebben al een wedstrijd in de benen zitten en gingen vorige week thuis op De Veenschappen met 0-2 onderuit tegen Steenwijkerwold.

Bij SC Emmeloord ontbraken wegens blessures Jeroen Sipma, Jordy Benjamins en Daan Zuidberg, maar was Marc Loosman weer teruggekeerd.
Onderaan dit verslag de opstelling en alle info over SC Emmeloord en alle uitslagen in de Tweede Klasse H.

Voor ongeveer 200 toeschouwers verschenen beide teams aan de aftrap.
Onze tegenstander SC Erica was ooit 14 seizoenen lang een roemrijke en geduchte eersteklasser maar zakte na de degradatie in 2017 via de tweede klasse terug richting de derde klasse waaruit het vorig seizoen promoveerde.

Dit was de vijfde keer dat deze teams tegenover elkaar stonden.
In het seizoen 2017-2018 verloren de polderboys thuis met 0-1 van SC Erica en ging de uitwedstrijd op De Veenschappen met 4-1 verloren.
In het seizoen 2018-2019 wonnen de polderboys thuis met 5-2 en werden de punten uitwaarts in Erica met een 2-2 gelijkspel gedeeld.

In een eentonige eerste helft waren de Emmeloorders tot aan de 35e minuut dominant en oppermachtig.
De gasten uit Drenthe konden lange tijd geen vuist maken en kregen pas in de 36e minuut hun eerste kans, maar toen stond het al 3-0 voor een ontketend SC Emmeloord.

In de 5e minuut ging de Drentse doelman niet helemaal vrijuit op een zwabberbal van Niels Brands die zomaar onder de doelman doorgleed voor de snelle 1-0 voorsprong voor SC Emmeloord.

Normaliter speelt Niels Brands altijd centraal in de verdediging maar vandaag droeg Niels het rugnummer tien en acteerde hij centraal op het middenveld waar hij de lijnen uitstippelde.

Tot aan de 30e minuut had doelman Nick van Adrichem weinig te doen en bleef de verdediging met Koen de Jonge, Jeen Baak, Wiebe Koopmans en Luca Apeldoorn eenvoudig overeind.
Een groot compliment voor Jeen Baak die van ver is gekomen!

Op het middenveld deelde Niels Brands de lakens uit en zorgden Lucas Loosman en Sjirk de Vries voor de juiste balans.
In de frontlinie zorgden Thijs Lanters, Marc Loosman en Jelle Zaal voor een constante dreiging.

De Emmeloorders kregen in de beginfase een paar goede kansen en kwamen in de 11e minuut op een 2-0 voorsprong.
Een voorzet vanaf de linkerflank werd door Thijs Lanters verlengd en verdween via een Drents been in eigen doel voor de 2-0.

In de 16e minuut lanceerde Thijs Lanters met een vlijmscherpe voorzet de inkomende Jelle Zaal die verwoestend hard toesloeg voor de 3-0 voor SC Emmeloord.
Er waren daarna goede kansen voor Wiebe Koopmans, Thijs Lanters en Jelle Zaal, maar het vizier stond niet op scherp.

In de 36e minuut kreeg SC Erica zijn eerste grote kans en moest doelman Nick van Adrichem alles uit de kast halen om dit venijnige schot tot corner te verwerken.
Hierna verschenen de Ericanen nog twee keer dreigend voor het Emmeloordse waarna namens SC Emmeloord de aanvallers Thijs Lanters en Jelle Zaal zich lieten zien.
Met een 3-0 voorsprong gingen we rusten en was er 100 meter verderop verse koffie in de Blauwe kantine.

In de rust bleven Luca Apeldoorn en Koen de Jonge achter in de kleedkamer en kwamen nu Lars Sipma en Jeroen Meesters binnen de lijnen.

De tweede helft begon slecht voor SC Emmeloord want SC Erica liet nu zijn tanden zien en in de 48e minuut lag de 3-1 achter doelman Nick van Adrichem in de touwen.
Een voorzet vanaf de rechterflank werd door de spits van SC Erica op waarde geschat en snoeihard in het doel gewerkt voor de 3-1.
De Drentse ploeg probeerde nu uit alle macht iets terug te doen en verscheen een aantal keren dreigend voor het Emmeloordse doel.

In de 52e minuut scoorde SC Emmeloord uit een razendsnelle uitbraak de bevrijdende 4-1 toen Jelle Zaal het op zijn heupen kreeg.
Met een schitterende diagonale krulbal in de verre hoek scoorde Jelle Zaal de 4-1 en moest SC Erica daarna weer in de achtervolging.

In de 60e minuut kwamen de rood witten met een geplaatste kopbal weer terug tot 4-2.
Na een dominante oppermachtige eerste helft oogde SC Emmeloord slordig en gemakzuchtig in de tweede helft.
De gasten roken nu bloed en gingen fanatiek op zoek naar de 4-3.

In de 65e minuut raakte doelman Nick van Adrichem geblesseerd toen een Drentse aanvaller onbeholpen met een gestrekt been doorgleed en onze doelman vol in het gezicht raakte.
Nu moest reservedoelman Joey Bracke plaats onder de lat nemen die altijd zijn wedstrijden in het tweede team keept.

Koud in het doel moest doelman Joey Bracke meteen drie keer in actie komen en was Joey onmiddelijk warm gedraaid.
Ondertussen kwamen bij SC Emmeloord met Kars Dijkstra, Aaron Lanters en Jesper van der Heide nieuw fris elan binnen de lijnen.

Gaandeweg herpakte SC Emmeloord zich weer en kregen de Blauwen goede kansen.
In de slotfase liepen de Emmeloorders via Jeroen Meesters uit naar een ruime 5-2 voorsprong.
Met een prachtige venijnige schot in de verre hoek passeerde Jeroen Meesters de Drentse doelman.

Dit was nog niet het slotakkoord want in de 90e minuut kreeg SC Erica nog een strafschop te nemen.
Met een geweldige reflex wist stand-inn doelman Joey Bracke deze strafschop uiterst fraai te keren en klonk er een enorm applaus vanaf de tribune voor keeper Joey Bracke die uitstekend inviel.
Gele kaarten: Niels Brands en Jeen Baak.
Eindstand 5-2.

Het Emmeloordse team is lekker scherp uit de winterstop gekomen alhoewel de tweede helft stukken minder was dan de eerste helft.
Centraal in de verdediging speelde Jeen Baak een uitstekende wedstrijd, maar ook Sjirk de Vries, Wiebe Koopmans, Lucas Loosman en de teruggekeerde Marc Loosman waren lekker op dreef.

Man van de wedstrijd: nummer tien Niels Brands!

Natuurlijk zijn er meer spelers die een dikke voldoende haalden en kende vooral doelman Joey Bracke een uitstekende invalbeurt.
De keuze van de supporters viel op allrounder Niels Brands die nu ook centraal op het middenveld het team op sleeptouw nam.
De spelers van SC Emmeloord moeten Niels wel vaker aanspelen en hem meer gaan zoeken want dan zijn er veel meer mogelijkheden.

Volgende week speelt SC Emmeloord een uitwedstrijd bij VV Dalen.
Zondagmiddag 28 Januari! Aanvang 14:00 uur sportpark 't Grootveld.

De eerstvolgende thuiswedstrijd is op zondagmiddag 4 Februari tegen RSC Rossum!

Opstelling SC Emmeloord:
Nick van Adrichem ( Joey Bracke ), Luca Apeldoorn ( Lars Sipma ), Jeen Baak ( Kars Dijkstra ), Wiebe Koopmans, Koen de Jonge ( Jeroen Meesters ), Lucas Loosman, Niels Brands, Sjirk de Vries, Thijs Lanters, Marc Loosman ( Aaron Lanters ), Jelle Zaal ( Jesper vd Heide ).
Wissels: Lars Sipma, Jeroen Meesters, Kars Dijkstra, Aaron Lanters, Jesper vd Heide, Sam Liebe, doelman Joey Bracke.
Gele kaarten: Niels Brands, Jeen Baak.

Gebl: Jordy Benjamins, Jeroen Sipma, Daan Zuidberg, doelman S. Apeldoorn.
Afw: Redouan en Mourad Boundati.

Trainers: Robert Staarman, Wilfred Spielhagen
Keeperstrainer: Melvin Bos
Teammanager: Edwin Berende
Medische staf: Kyra Ronner, Wouter Spit
Fysio: De Wilg Emmeloord