Sportlaan 4
7742BZ
COEVORDEN
tel. 0524-512558

Onder een aangenaam voorjaarszonnetje heeft een zwaar gehavend SC Emmeloord heel knap met 0-0 gelijkgespeeld bij de nummer twee CVV Germanicus Coevorden.
Er ontbraken maar liefst zes spelers bij SC Emmeloord en dus moest de technische staf behoorlijk improviseren.
De nood was hoog en daarom stond vandaag onze veteraan good old Wouter Spit weer in de basis.
Eerder dit seizoen had Wouter aangegeven per direct te stoppen, maar uit pure clubliefde is het blauwe boegbeeld weer teruggekeerd.

Aanvaller Thijs Lanters zit een schorsing uit en de spelers Jelle Zaal, Sjirk de Vries, Luca Apeldoorn, Niels Brands, Lars Sipma zijn geblesseerd terwijl de Boundaties met het tweede meededen.
De blessures van Niels Brands en Luca Apeldoorn zien er serieus uit en er gaan geruchten dat beide spelers voorlopig niet meer in actie zullen komen.

Bij de blauwen stond Joey Bracke op doel die een geweldige wedstrijd stond te keepen. Daarover straks meer!
In de verdediging Koen de Jonge, Wiebe Koopmans, Wouter Spit, Daan Zuidberg.
Op het middenveld Lucas Loosman, Jordy Benjamins, Jeen Baak.
In de frontlinie Kars Dijkstra, Marc Loosman, Jeroen Sipma.
De wisselspelers Sam Liebe, Jesper van der Heide, Jeroen Meesters, Aaron Lanters en doelman Nick van Adrichem.

Er was redelijk veel publiek op deze wedstrijd afgekomen, maar de Emmeloord supporters waren op 1 hand te tellen.
Met Blue Fox, Ferdinand en groundhopper Kees langs de lijn kon er worden afgetrapt op De Pampert.
Groundhopper Kees was gisteren nog bij VVSB in Noordwijkerhout en
plaatst zijn foto's en reportages op de Hollandse Velden die voor iedereen toegankelijk zijn.

De thuisploeg begon ontketend en belegerde het Emmeloordse doel.
Er waren twee scrimmages voor het doel te zien waarbij inzetten werden geblokt en uiteindelijk werden weggewerkt.
Pogingen van Jessie Rotmensen en Nance Hoogeveen werden fraai gepareerd door doelman Joey Bracke.

Na een paar minuten ging het geel zwarte offensief liggen en kwamen de polderboys er een aantal keren dreigend uit.
Bij een korte corner van Jordy Benjamins had Daan Zuidberg iets moois in zijn gedachten, maar diens inzet werd vlak voor de doellijn door een geel zwarte verdediger weggehaald.
Even later zag Jeroen Sipma zijn schot worden geblokt waarna Marc Loosman rakelings over schoot.

Tussen de 20e minuut en de 30e minuut had Germanicus weer het overwicht en waren er twee scrimmages voor het Emmeloordse doel.
Een ziedend schot van Nance Hoogeveel zeilde over en even later moest doelman Joey Bracke in actie komen om een kopbal te pareren.
Na drie corners op rij ging ook dit Germaans offensief liggen en kwamen de polderboys er twee keer gevaarlijk uit.

In de 30e minuut reageerde SC Emmeloord razendsnel vanuit de omschakeling en dook Jeroen Sipma dreigend op, maar dit schot miste de kracht en precisie.
Pogingen van Jordy Benjamins en Marc Loosman leverden niets op.
Aan de andere kant werd ook Germanicus voor rust gevaarlijk waarbij een vrije trap een scrimmage opleverde en ternauwernood door de verdediging kon worden geblokt en weggewerkt.

Op slag van rust was er vlak voor de dugout een harde charge te zien op een Emmeloordspeler waarbij de vlam even in de pan sloeg en Germanicus speler Nance Hoogeveen daarna een gele kaart kreeg voorgeschoteld.
Er waren wat irritaties over en weer waarbij zelfs de doelman van Germanicus uit zijn doel kwam rennen om bij onze trainer verhaal te halen wat hem een gele kaart zou opleveren.
Assistenttrainer Wilfred Spielhagen probeerde de boel te sussen en iedereen te kalmeren, maar kreeg tot ieders verontwaardiging ook een gele kaart voorgeschoteld.
Met een 0-0 stand gingen we rusten.

De gehele tweede helft had CVV Germanicus een enorm veldoverwicht en kreeg de thuisploeg een paar goede kansen.
In het eerste kwartier na rust moest Emmeloord doelman Joey Bracke drie keer in actie komen.
Een vrije trap van Germanicus zeilde over en andere pogingen gingen naast of over het doel.
Rond de 60e minuut kwam SC Emmeloord er weer voorzichtig uit.

Ondanks het Germaanse offensief bleef SC Emmeloord knap overeind en stond het uitstekend te verdedigen.
Onder aanvoering van Wiebe Koopmans, Wouter Spit, Koen de Jonge en Daan Zuidberg werd er voor elke millimeter gestreden.
Op het middenveld gingen Lucas Loosman, Jeen Baak en Jordy Benjamins voorop in de strijd.
In de 55e minuut kwam Jeroen Meesters voor de lichtgeblesseerde Daan Zuidberg binnen de lijnen en volgden er wat omzettingen.

Vanuit de counter kreeg nu ook SC Emmeloord mogelijkheden.
In de 60e minuut forceerde Kars Dijkstra op volle snelheid een corner.
Deze indraaiende corner werd bij de eerste paal door Wiebe Koopmans opgewacht en op zijn hoofd genomen, maar deze venijnige kopbal ging rakelings over.
Even later ontsnapte Jeroen Sipma aan zijn directe bewakers waarna zijn schot voorlangs zeilde.
Bij een doorbraak van Kars Dijkstra ging Germanicus speler Erwin Moddejongen in de fout en kreeg hij direct rood te zien.

Nu moest Germanicus met tien man verder en was het even een paar minuten van slag.
Een kans voor Marc Loosman werd eenvoudig gekeerd door de doelman van Germanicus en vanuit een corner dook invaller Sam Liebe dreigend op, maar ging diens kopbal rakelings over.
Ondertussen waren bij SC Emmeloord met Sam Liebe en Jesper van der Heide voor Jordy Benjamins en Jeroen Sipma nieuwe verse krachten binnen de lijnen gekomen.

Vanaf de 75e minuut was de thuisploeg weer de bovenliggende partij en moest SC Emmeloord alle zeilen bijzetten.
Er waren hachelijke momenten en rommelige scrimmages voor het Emmeloordse doel te zien waarbij doelman Joey Bracke een heldenrol vertolkte.
Ook de verdedigers Wiebe Koopmans en Good Old Wouter Spit gingen voorop in de strijd en gaven geen krimp.

Na twee overtredingen kreeg verdediger Koen de Jonge zijn tweede gele kaart voorgeschoteld en moest nu ook SC Emmeloord met tien man verder.

Met tien tegen tien kreeg Germanicus weer de overhand en kregen de geel zwarte ganzen drie goede kansen die er niet in gingen.
De scheidsrechter trok er behoorlijk veel blessuretijd bij en het werd even billenknijpen voor SC Emmeloord.

De thuisploeg kreeg in een bloedstollende slotfase nog drie corners te nemen en belegerde het Emmeloordse strafschopgebied.
Na twee knappe reddingen van doelman Joey Bracke hield iedereen zijn adem in bij een enorme scrimmage.
Uitgerekend Good Old Wouter Spit gooide zijn hele oude lichaam in de vuurlinie en bracht redding op een paar schoten van Germanicus.

Het werd even prijsschieten voor CVV Germanicus maar alle inzetten werden geblokt en weggewerkt door de Emmeloordse spelers die met bloed, passie en strijd en een beetje geluk overeind bleven.

Bij de 0-0 volgde er een enorme ontlading in het Blauwe Kamp.
Iedereen viel elkaar opgelucht in de armen en ook de vijf trouwe meegereiste supporters reageerden superblij en tevreden met dit bonuspunt.
De Germanen gingen slordig met de kansen om en hadden het schaamrood op de kaken staan.

Blue Fox begon spontaan het Blauwe Clublied te zingen.
Het gehele team verdiend een groot compliment!

De polderboys blijven op een zorgelijke negende plek staan, maar dit resultaat biedt weer perspectief naar de komende weken.

Man van de wedstrijd: doelman Joey Bracke! Geweldig gekeept!!!

Een groot compliment voor onze trouwe boegbeeld Wouter Spit!!!
Wouter was vandaag superbelangrijk centraal achterin met Wiebe Koopmans.
Wat heb ik vandaag van je spel, inzicht, strijd en inzet genoten Wouter!
Hopenlijk maak je dit seizoen af bij het eerste! We hebben je nodig!

Voldaan en tevreden reed ik samen met Groundhopper Kees terug naar Flevoland.
Check allemaal de Hollandse Velden/ Amateurvelden.

Volgende week wacht de thuiswedstrijd tegen FC Suryoye Mediterraneo uit Enschede.
Eerder dit seizoen werd het 3-2 in Enschede!

Opstelling SC Emmeloord:
Joey Bracke, Daan Zuidberg ( Jeroen Meesters ), Wouter Spit, Wiebe Koopmans, Koen de Jonge, Lucas Loosman, Jordy Benjamins ( Jesper van der Heide ), Jeen Baak, Kars Dijkstra, Marc Loosman, Jeroen Sipma ( Sam Liebe ).
Wissels: Sam Liebe, Jesper van der Heide, Jeroen Meesters, Aaron Lanters, doelman Nick van Adrichem.
Gele kaarten: Wouter Spit, assistenttrainer Wilfred Spielhagen.
Rode kaart: Koen de Jonge ( twee keer geel )

Geschorst: Thijs Lanters
Geblesseerd/afw: Jelle Zaal, Niels Brands, Luca Apeldoorn, Sjirk de Vries, Lars Sipma, Mourad & Redouan Boundati, Mike Benjamins, doelman Sil Apeldoorn.
Trainers: Robert Staarman, Wilfred Spielhagen
Keeperstrainer: Melvin Bos
Teammanager: Edwin Berende
Vlagger: Edwin Berende
Medische staf: Kyra Ronner
Fysio: De Wilg Emmeloord

Verslaggever: Klaas Huisman.